Makumatka – New Yorkin ravintolat

by Annika

New Yorkin ravintolat – Mikä ihana syy matkustaa! New York ja pelkästään Manhattan on luonnollisesti täynnä mitä herkullisempia, erikoisimpia ja trendikkäimpiä ravintoloita varmasti kaikkien ruokavaliolle ja vegaanille New York on kuin karkkikauppa. Karkeista puheenollen, aloitetaanpa siitä tärkeimmästä eli jälkkäreistä 😉

Jälkkärit

Häpeilemättä myönnän, että ensimmäisenä asialistalla oli vegaanisen Ben & Jerry’s jäätelön paikallistaminen ja löytyihän se saman tien paikallisesta Whole Foodsista! Ben & Jerry’s on valloittanut maailman villeillä jäätelömauillaan, mutta vegaaniset jäätelöt yhtiö aloitti vasta aiemmin tänä vuonna, eikä niitä tietääkseni löydy toistaiseksi kuin Yhdysvalloista. Testiin meni peanut butter & cookies –jäätelö, mikä oli aivan taivaallista! Se meni heittämällä parhaaksi jäätelöksi, jota olen koskaan maistanut. Hauskinta tässä jädessä oli se, että siellä oli todellakin suuria paloja (ja kokonaisiakin) Oreo-keksien tyyppisiä keksejä. Tai saattoihan ne Oreoita ollakin, ne kun ovat vegaaneja Pohjois-Amerikassa (mutta eivät Briteissä).

Kuva vegaanista Ben & Jerry jäätelöstä New Yorkissa

It’s true! Vegaanista Ben & Jerryä!

Lisäksi muistaakseni SoHon kaduilla tuli vastaan perinteinen ice cream truck, eli jäätelöauto, josta sai vegaania jäätelöä. Tämä jäi testaamatta, kun olimme juuri syömään menossa, mutta miten hauska löytää tämmöinenkin! Tutkiskelin asiaa netissä ja Manhattanin alueella pyörii ainakin pari vege food truckia, joista saa mm. donitseja tai ihan oikeaa ruokaakin.

Kuva vegaanista jäätelöautosta Manhattanilla

Ice cream & vegan ice cream – Loistojuttu!

Vegaanit pikaruokaravintolat

Vegan fast food on termi, johon en Kanadassakaan ole vielä törmännyt (epäilen tosin, että Torontosta ja Vancouverista saattaa moisia löytyäkin). Eli pikaruokapaikka, jossa ihan kaikki on vegaanista, usein myös luomua. Tämä konsepti sopii kiireiseen New Yorkiin loistavasti ja tällaisten paikkojen määrä kertoi sen, että suosittuja ovat!
Yksi tällainen paikka oli vBurger, joka oli ihan kivan oloinen paikka, mutta itse burgeri oli vähän pettymys – se oli ihan sellainen, minkä olisin kotonakin heittänyt kasaan, eikä sitä ollut koollakaan pilattu. Pointsit kuitenkin kivasta paikasta ja siitä, että tällainen vaihtoehto on edes olemassa.

Koska vBurger jätti hieman epävarman tunteen vegan fast food- paikkoja kohtaan, Blossom du Jour-ketjun ravintolassa tilasin keiton italialaistyyppisen sandwichin lisäksi. No ei olisi tarvinnut! Itse keitto riittänyt täyttämään, sillä se oli $5 hinnastaan huolimatta iso. Kun vegelihapullilla, paprikalla, sipulilla, tomaattikastikkeella täytetty ja vegejuustoa säästelemätön paninileipä tuotiin vihdoin eteeni, olin kuulkaa aika tyytyväinen matkaaja 😀 Adam tilasi seitan philly cheese steak leivän, joka oli mielestäni jopa parempi kuin omani. Vaihdettiin puolivälissä leipiä ja molemmat oli niin hyviä!! Ja täyttävämpiä kuin monet ravintola-annokset ja huomattavasti edullisempia $9 hinnallaan. Viimeistään tässä vaiheessa olimme molemmat sitä mieltä, että New Yorkin ravintolat yksistään ovat täysin kelpo syy tulevaisuuden reissulle!

New Yorkin Ravintolat

Yksi perusruoka mitä teen kotona aika ajoin, on periamerikkalainen mac&cheese. Ihastuin siihen täysillä, kun löysin reseptin Chloe Coscarellin nettisivuilta ja nyt resepti menee jo ihan muistista. Sama nainen nousi “julkisuuteen” voittaessaan tosi TV-ohjelma Cupcake Warsin vegaanisella luomuksellaan ja on sen jälkeen julkaissut kirjoja ja perustanut ravintoloita. By Chloe-ravintola SoHossa oli siis todellakin testattavien ravintoloiden listalla! Chloen ravintoloita on tulossa pian lisää niin Manhattanille kuin Las Vegasiinkin, suosittelen ehdottomasti!!

Jono oli By Chloessa iltapäivällä pitkälle ulos asti, mutta monet kävivät hakemassa ruokaa mukaansa, joten jono meni aika nopeasti kuitenkin ja istumapaikkakin löytyi kun hetken kyttäili. Meidän lautasille päätyi guacamole burgeri, bataattiranskikset sekä erilainen mac&cheese- versio. Kaikki olivat todella hyviä ja yllättävän täyttäviä – annoskoot vaikutti pienehköiltä, mutta kyllä niillä sittenkin tuli täyteen.

Testissä New Yorkin ravintolat, kuva vegaanista ateriasta SoHossa

Lounaalla By Chloe ravintolassa

Ensimmäisellä Nykin reissulla kävin Marimenten toimituksen kanssa niin hyvässä intialaisessa ravintolassa, että sinne piti palata vielä kolmen vuoden jälkeenkin! Midtownissa sijaitseva Darbar ravintola ei ole vegeravintola vaan siellä tarjoillaan liharuokiakin, mutta kuten usein intialaisissa ravintoloissa, kasvisvaihtoehtoja on tarjolla. Tilasin tasan saman annoksen kuin viimeksi, enkä pettynyt – se oli ihan niin hyvää kuin muistelinkin!

Kuva Manhattanin Whole Foodsista osana New Yorkin ravintolat postausta

Whole Foodsin aamukahvit ja päivän suunnittelua

Lopuksi vielä vinkkaan muillekin erikoisruokavalion kanssa matkaaville ja miksei nyt ihan kaikille muillekin, että kannattaa pistää varteenotettavat New Yorkin ravintolat google maps-kartalle, jota voi sitten vaikka puhelimesta katsoa offline-tilassa. Tämä oli superjärjestelmällisen paremman puoliskoni idea, jota kiiteltiin kovasti matkalla! Monesti kävi, että suunniteltiin käymämme paikassa X syömässä, mutta nälän yllättäessä olimmekin aivan eri puolella Manhattania. Oli niin kätevä vain tsekata puhelimesta oma sijanti ja mitkä kiinnostavista ravintoloista olivat lähistöllä. Näin ehkäistään hangry traveller syndrooma 😉

Saattaisit tykätä myös näistä

10 comments

Elina | Vaihda vapaalle July 16, 2016 - 12:37 am

Hyvä lukea tätä ennen aamupalaa, kun vatsa huutaa nälkäänsä. 😛 Kiinnitin itse huomiota Nykin reissulla siihen, että terveellinen ruoka on todellakin huudossa. Salaatteja saa on-the-go meiningillä mukaan ihan eri tavalla kuin viisi vuotta sitten. Itse ihastuin mantelimaidosta tehtyihin jugurtteihin. Niitä kun ei täältä Suomesta saa ja olen ihan kurkkua myöten täynnä kaura- ja soijajugurtteja.

Reply
Annika July 16, 2016 - 8:09 am

Ahaha, sori olis pitänyt laittaa varoitus, ettei kannata lukea nälkäisenä 😀 Mä olin kans yllättänyt terveellisen ruoan määrästä, esim raakaruoasta, green smoothie shopeista jne. Ja just noi vegaanit pikaruokapaikat, ja ne oli ihan siis ketjuja – muistaakseni tuolla ihanalla Blossom du Jourilla oli 5 paikkaa ympäri Manhattania.
Mantelijogurtti kuulostaa muuten hyvältä, en mäkään ole tainnut moiseen törmätä Kanadassakaan, vaikka täällä on hyvästi kaikenlaista. Toi Ben & Jerry oli muistaakseni mantelimaitoon tehty ja tällä hetkellä mun pakastin pullistelee mantelimaitojäätelöä 😀

Reply
Marimente July 18, 2016 - 1:21 pm

Mä haluan niin takaisin tuonne Darbar-ravintolaan! Venetsiasta löytyy pari intialaista mutta ne ei ole kovin kummoisia ja silti kalliita, pöh. Mutta vegaanivaihtoehdoista olen täällä välillä yllättynyt positiivisesti, kun muutamassa kuppilassa mainostetaan cappuccinoa soijamaidolla ja gelatoakin saa osassa paikoista kokonaan vegenä vohvelikuppia myöten. Italia kun ei Kanadan ja Jenkkien tavoin ole niinkään vegaanien luvattu keidas, ainakaan vielä 😉

Ja Marimenten toimitus kiittää linkkauksesta!

Reply
Annika July 23, 2016 - 5:21 pm

Mä en ole edelleenkään löytänyt (tai sen kummemmin etsinyt) Ottawasta intialaista ravintolaa, mutta aina kun reissaan kaupungeissa, niin tulee etsittyä intialaista ruokaa. Darbar on kyllä ihana!!

Reply
Susanna July 23, 2016 - 4:40 pm

Ben&Jerry’s jäätelöt on kyllä tosi hyviä, menee minulta samaan kategoriaan kuin Carte d’or, Mövenpick ja italialaiset artesaanijäätelöt

Reply
Annika July 23, 2016 - 5:20 pm

Olen samaa mieltä, ne on todella hyviä! Ja innovatiivisia mauiltaan 😀

Reply
Veera Bianca July 28, 2016 - 10:14 am

Voi apua miten paljon haluaisinkin ruokamatkalle Nykiin mah god <3

Reply
Veera Bianca March 13, 2017 - 10:02 am

Uuu kiitos, täydellinen postaus kun lähden tänne keskiviikkona! Eniten huolestuttaa että miten ehdin syödä koko New Yorkin!

Reply
Annika March 13, 2017 - 11:47 am

Se oli oikeasti suurin ongelma, mä haluan takaisin ihan vain ruokamatkalle…Sattuis oleen lentopisteistäkin, että pääsis New Yorkiin taas 😛

Reply
New Yorkin puistot - vehreyttä betoniviidakon keskellä - Matkablogi Vaihda vapaalle June 20, 2017 - 8:03 am

[…] saisi jossain vaiheessa Suomestakin. Tuoreita vegeruokavinkkejä New Yorkiin löydät muuten Tarinoita maailmalta -blogista. Siinä aamupalaa nauttiessamme saimme samalla ihastella paikallista koirakulttuuria. […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.