Blogeista vlogeihin – Suosikkini matkavideoiden maailmasta!

by Annika

Videosta ja livelähetyksistä puhutaan sosiaalisen median maailmassa kovasti. Jotkut jopa ennustavat, että pian vlogit peittoavat perinteiset blogit suosiollaan mennen tullen ja perustuen siihen, että ihmisten keskittymiskyky heikkenee niin, ettei kukaan kohta jaksa lukea blogipostauksia! Kuulostaa aika hurjalta, mutta toisaalta olen huomannut omassa käyttäytymisessä ihan saman asian + vlogeja kuunnellessa / katsoessa voi tehdä montaa muutakin asiaa samanaikaisesti 😉

Suomessa ainakin matkavlogien suhteen ollaan vielä aika pienissä piireissä (muuta en sitten Suomen vlogimaailmasta tiedäkään), mutta kansainvälisissä piireissä matkailevia vloggaajia on Youtube pullollaan. Ajattelin jakaa pari suosikkiani, koska itse olen huomannut että lahjakkaiden ja kiinnostavien vloggaajien löytäminen Youtubesta on kuin neulan etsimistä heinäsuovasta, suurimman osan videoista ollessa … miten sen nyt sanoisi, vähemmän kuin mielekkäitä?

Minä tykkään, että niissä videoissa on elämää, eikä vain tasapaksua selostusta vaan saa mielellään olla vähän räiskyvämpikin persoona. Ehdoton matkavlogisuosikkini on kanadalainen Hey Nadine, jota olen seurannut jo monta vuotta. Nadine taitaa muutenkin olla Youtuben suosituimpia matkavloggaajia, joten suosittelen tutustumaan.

Toinen vloggaaja, jota olen hiljattain alkanut seuraamaan on Sarah Kristen, myöskin kanadalainen seikkailija. Sarah Kristen on reissannut ja filmannut myös Suomessa – minusta on aina hauska katsoa ulkomaalaisten juttuja kotimaasta. Ne saa sen näyttämään tosi eksoottiselta 😀 Näissä videoissa on käytetty paljon ns apuvälineitä ja laatu on sen mukaista eli todella hyvää.

Kolmantena ja viimeisimpänä vinkkaan vielä New Yorkissa asuvasta Casey Neistatista, joka oli yhtään liioittelematta syy siihen, että Adam lähti New Yorkiin kesäkuussa! Se ei ole city ihminen juurikaan eikä NYC ole saanut siltä kiinnostusta ennen kuin me alettiin molemmat seurata Caseyta. Tältä kanavalta voi odottaa päivittäisiä vlogeja vaikka ja mistä aiheesta, aika paljon matkailua ja muutenkin NYC elämää. Casey Neistatilla on lähes 4 miljoonaa seuraajaa Youtubessa, eli se on  Youtube stara, joka tekee sitä työkseen. Suosittelen NYC kuumeesta kärsiville!

Onko teillä suosikkeja ja suosituksia vloggaajien maailmasta? Vai seuraatteko (matka)vlogeja ollenkaan? Mielelläni kuulisin vloggaajista, joita kannattaisi seurata, joten pistäkääpä vinkkiä tänne suuntaan!

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Marimente August 1, 2016 - 5:29 pm

Mä olen katsonut tuon mainitsemasi Sarah Kristensenin videoita kun etsin vinkkejä ja pientä lisäbuustia yksinmatkaavalle naispuoliselle reissaajalle ennen Istanbulin, Brasilian tai jonkun muun vastaavan reissua.

Aina välillä seuraan myös Shut Up And Go -kaksikon (Damon and Jo) toilailuja: enimmäkseen budjettireissausta, kieltenopiskeluvinkkejä ja muita reissuvinkkejä ympäri maailman: https://www.youtube.com/user/DamonAndJo/videos

Reply
Annika August 1, 2016 - 6:10 pm

Hei kiitti vinkistä, pitääpä kurkata tuo Shut Up and Go, en ole vielä törmännyt 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.