10 vuotta Tarinoita Maailmalta

by Annika
Edinburgh

Oli vuosi 2008 ja Edinburghin sateisina iltoina suunnittelin kovasti toukokuussa alkavaa Lähi-Idän matkaani. Haaveilin tulevista seikkailuista ja mietin, että mitenhän edes muistan kaikki, mitä tulen kolmen kuukauden aikana kokemaan. Ja mitenhän löydän aikaa ja tarpeeksi hyvän nettiyhteyden, että voin kertoa kuulumiset kavereille eri maissa ja perheelle Suomessa…

Tällaisesta pohdinnasta sai 10 vuotta sitten alkunsa Annika Maailmalla blogi, joka on sittemmin kehittynyt Tarinoita Maailmalta blogiksi. Ensimmäiset postaukset, tai paremminkin postausyritykset ovat jo kauan sitten siirtyneet “apua miten noloa, en kai minä tätä oikeasti kirjoittanut”- arkistoon, jonka avainkin on heitetty pois ja huolella hukattu.

untitled-2

Lähi-Idän matkan jälkeen kirjoittelin muistaakseni aika kattavasti ulkomaille muutosta ja ulkomailla opiskelusta ja yllätys oli suuri, kun sain ilmoituksen, että olin jollekin Cisionin matkablogilistalle päässyt. Ai siis tätä blogia lukee oikeasti jotkut ihan tuntemattomatkin? Epäilen vahvasti, että tuolloin Suomessa oli ehkä se kymmenen matkabloggaajaa, jotka kaikki löysivät itsensä samaiselta Cisionin listalta, mutta minä sain siitä inspiraatiota alkaa kehittää blogia ja panostaa siihen enemmän.

Bloggaus on aina ollut harrastus, jotain jota teen sen takia, että tykkään kirjoittaa ja jakaa kokemuksiani maailmalta. Nautin myös suuresti siitä, että voin omilla kokemuksillani inspiroida muitakin lähtemään maailmalle, etenkin opiskelemaan. Teknologia ja omat taidot ovat kehittyneet kymmenen vuoden aikana hurjasti, etenkin kun muistelee niitä sameita, postimerkin kokoisia kuvia ja ylipitkiä tekstejä ja vertaa niitä tämän päivän blogin ilmeeseen. Toivottavasti juttujen tasokin on vähän siinä samalla noussut 😉

untitled-4

Nyt vuosia myöhemmin on ihana selailla jotain ihan random-juttuja Australiassa asumisesta tai ensifiiliksiä siitä, kun muutin Kanadaan, koska monet jutut olisivat muuten jääneet ihan unholaan. Vanhoja juttuja lukemalla saa aikaan välittömän nostalgian tunteen ja trip down memory lane. Välillä olen yllättänyt ihan itsenikin, kun olen löytänyt mielestäni todella hyvin kirjoitetun postauksen!

Matkabloggaus on ollut loistava harrastus, joka on ollut välillä suorastaan terapeuttista, välillä melkeinpä tutkivaa journalismia ja suurilta osin ihan vain fiilistelyjä ja vinkkejä maailmalta. Blogin myötä olen saanut olla monessa kivassa projektissa mukana kuten hylätyistä kalaverkoista tehtyjä sadetakkeja mainostamassa Partioaitan kanssa ja reissaamassa ympäri Marokkoa Matkamessuilta poikineen yhteistyön tuumin.

untitled-6

Vuosikymmenen aikana olen jakanut monet jutut teidän lukijoiden kanssa, aina Kanadan maahanmuuttoprosessista unelmatyön löytämiseen ja koiravaljakkopikkujouluihin Québecin korvessa. Puhumattakaan Skotlannissa opiskelusta tai #ReilutBlogit kampanjoiden postauksista. Mukaan on mahtunut taatusti valitusta byrokratiasta ja pieniä positiivisia juttuja arjesta ulkomailla. On ollut ilo jakaa nämä kaikki teidän kanssa!

Se, että olen tätä tehnyt jo vuosikymmenen pitäisi jo vihjata, että en suinkaan ole lopettamassa bloggaamista vaan päinvastoin! Uusia projekteja on mielessä ja vähän paperillakin, eikä enää puutu kuin ehkä se rohkeus lähteä niitä toteuttamaan. Välillä tuntuu, ettei ole aikaa blogille ja kirjoittelulle, mutta eikös sitä viisaammat ole sanoneet, että pitää aina tehdä aikaa sille mikä tekee onnelliseksi?

Tämän postauksen myötä haluan sanoa teille lukijoille; kiitos, että olet seurannut mukana. En varmasti olisi jaksanut tätä tehdä ilman teidän kommentteja ja sähköposteja, tai viestejä Facebookissa ja muualla somen syövereissä. Kiitos.

Here’s to the next 10 years!

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Heini April 17, 2018 - 8:11 am

Heippa, löysin sun blogin hetki sitten ja oon innolla lukenu postauksia sun koulutukseen liittyen!:) Mulla on haku käynnissä yhteen Edinburghin yliopistoon ja juurikin matkailualalle! Oot kyllä valinnut ihan oikean alan sulle ja mahtavaa että oot saanut noin upeita työtehtäviä! Toivon tosiaan että pääsen siihen kouluun ja löydän itelleni oman alan
Seuraavaa postausta odotellessa:-)

Reply
Annika May 21, 2018 - 11:46 am

Moi Heini! Olipa kiva, että löysit tänne blogiin – Lämpimästi tervetuloa!! Toivottavasti pääset yliopistoon ja opiskelemaan Edinburghiin, se on aivan paras kaupunki!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.