Halpoja hotelleja New Yorkissa ja vinkki valokuvakilpailuun

by Annika

Sunnuntaiaamut ovat ihania, kun on aikaa istua aamupalalle rauhassa ja lueskella lehtiä ja blogeja ilman kelloon katsomista. Mukavan mausteinen vanilja-chain makuinen tee seuranani lueskelin Helsingin Sanomien paikallisversiota, Ottawa Citizeniä. Tykkään etenkin viikonloppulehdestä, jossa on matkaosio. Tällä viikolla tosin taas oli pääjutun aiheen Havaiji, sama paikka, mutta eri saari oli toissaviikonkin pääjuttu! Pitäisi kyllä pistää palautetta, että nyt hieman mielikuvitusta peliin. Mutta löysin sieltä mielenkiintoisenkin jutun, joka aiheutti suorastaan pikapaniikin tällaiselle matkailunhimoiselle. Jutussa nimittäin kerrottiin New Yorkin hotelliviikosta, jonka aikana on tarjolla edullisia hotellihuoneita Isossa Omenassa.

nyc
Jokainen New Yorkissa käynyt, tai sinne matkaa suunnitellut, on varmasti huomannut, että “edullinen” ei ole lainkaan sopiva sana kuvaamaan hotellimajoitusta New Yorkissa. Heti vuoden alusta, 3-12 tammikuuta 2014, New Yorkin hotelliviikko kuitenkin uhmaa tätä stereotypiaa ja huoneita saa hintaan $100-$300 per yö. Viime vuonna Nykin keskimääräinen huonehinta oli $218 ja tähän kampanjaan osallistuvat siis monet luksushotellitkin, jotka normaalisti voivat veloittaa jopa yli $500 yöltä. Jos on esimerkiksi kaverin kanssa liikkellä ja saa huoneen hintaan $100 yö (joten $50 per henkilö) keskeisellä sijainnilla (Midtown, SoHo, Times Square) niin ei minusta ole yhtään hullumpi diili! Lisätietoja voi kurkata täältä. Matkaseuraa New Yorkiin tammikuussa, anyone? Ja tammikuu ei ole yhtään hullumpi aika matkustaa New Yorkiin, olin siellä tämän vuoden tammikuussa ja reportaasia voi lukea täältä, täältä ja täältä.

Toinen asia mistä halusin teille vinkata on Lonely Planetin valokuvakilpailu.  Matkoilta tulee aina muistoiksi ihania kuvia ja tiedän että siellä ruudun takana on todella taitavia valokuvaajia. Kilpailun pääpalkintona on valokuvausmatka Tiibettiin, yhden Lonely Planetin valokuvaajan kanssa, joten valokuvauksesta kiinnostuneille ja muillekin matkailuintoilijoille oikein sopiva! Itse en valitettavasti voi tähän osallistua, koska tuo palkintomatka järjesteään mun työpaikan puolesta, mutta laittakaa te minunkin puolesta kuvia! Ja vaikka kiinnostusta ei olisi osallistua kisaan, suosittelen kurkkaamaan kisaan jo lähetettyjä kuvia. Huikeita otoksia ja taattua matkakuumetta!

Nautin syksystä edelleen täysillä, mutta tunnustan että otin jo ensiaskeleet seuraavaa kautta kohti. Ostin nimittäin kauden ensimmäiset glögit!! Ikeastapa tietysti, mistäs muualtakaan sitä täällä saisi. Samalla reissulla saatoin myös ostaa muutaman kynttilän. Jännä juttu, että mentiin sinne ihan eri asioissa, mutta takaisin tullessa kasseista löytyi glögiä, tuikkuja, kynttilöitä ja ihanan jouluinen tunnelmallinen lyhty. Ja olin kuulkaas niin ajoissa, että ostin jo joulukortitkin!

lyhty2

Tänään on muuten Thanksgiving Kanadassa, jossa sitä vietetään hieman aiemmin kuin Yhdysvalloissa. Perinteet ovat kovin samantyyliset kuin naapurimaan juhlinnoissa, eli kalkkunaa pöytään ja perhettä ympärille. Meidän vegetaloudesta ei yllättäen löydy kalkkunaa pöydästä ja Adamin perhekin on reilun 1000km:n päässä, enkä tietenkään suomalaisena ole tätä juhltaa tottunut viettämään, joten meille tämä on vain pitkäviikonloppu. Olen siitä kyllä oikein kiitollinen, niin kuin asiaan kuuluu. Vähän mekin irtauduimme arjesta ja kävimme ravintolassa syömässä ja kuuntelemassa live-musiikkia. Nyt on masu täynnä, joten tästä on hyvä jatkaa illan viettoa lämpimän omenasiiderin ja telkkarin tuijottelun parissa!

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.