Katsaus kevääseen ja muita jaaritteluja

by Annika

Kevät! Aurinko! Rusketus! Kukat! Voi miten kauan olenkaan tätä odottanut, Ottawan talvi on nimittäin ihan pirkuleen pitkä. Sitten kuitenkin tuntui, että lähes yhdessä yössä kevät alkoi täydellä tohinalla; ensimmäiset kukat alkoivat puskea mullasta, puut vihertyvät melkein silmissä ja talvitakki olikin aivan liian paksu vaate, vaikka se viime viikolla oli ihan hyvä vielä. Bussikorttikin unohtui jonnekin, kun kaivelin pyörän autotallista uudeksi kulkupeliksi. Ilmassa on ihan uutta positiivisuuden tuntua.

kevät

Epäilen tosin, ettei mene kauaakaan, kunnes tuskastelen 30 asteen kosteissa lämpötiloissa, että eikö se olisi jo syyskuu. Sellaista se on tämä neljän vuodenajan kanssa eläminen. Nyt kuitenkin nautin näistä lämpimistä, mutta ei liian tukalista keleistä. Ulkomaanmatkoja ei ole suunnitteilla koko kesälle, lukuunottamatta viikonloppuisia patikointireissuja rajan yli New Yorkin tai New Hampshiren puolelle, mutta se ei oikeastaan juuri nyt haittaa. Syksyllä olen kuitenkin menossa niin paljon, että toisaalta on ihan kiva olla kesä kotimaisemissa ja nauttia miniseikkailuista lähialueille. Ja tietysti lisäiloa lähiseikkailuihinkin tuo Nisu, tuo ainaisen positiivinen pikkuvekkuli. Sen kanssa ei kyllä voi olla pahalla tuulella!

Viime viikonloppuna tuli nautittua lämpimästä kesän tuulahduksesta ulkosalla. Jos loputkin kesäkeleistä menisi näissä merkeissä, niin ei se varmaan olisi yhtään hullumpi juttu! Koko tämä viikko oli tosi lämmintä ja suurin ongelma olikin päättää miten pukeutua pyörämatkaan töihin, ilmastoinnilla jäädytettyyn toimistoon ja iltapäivän 30 asteen (!) lämpötiloihin. Tällä viikolla rikottiinkin toukokuun lämpöennätys 30-luvulta, on sitten jokunen tovi kulunut siitä, kun viimeksi oli jo toukokuun alussa näin lämmintä.

Purple and yellow

Oletteko huomanneet, miten kevät ja kiire näyttää kuuluvan yhteen joka vuosi? Minulla ainakin tuntuu, että keväisin on monenlaisia projekteja menossa, tai ehkä se johtuu vain siitä, että talven horroskausi on vihdoin ohi ja innostun uusista asioista ihan eri tavalla. Tänä keväänä olen innostunut muun muassa kirjoittamisesta, olen kohta aikamoinen pöytälaatikkokirjailija! Jostain syystä sateinen sää saa minut hyvin luovalle tuulelle ja voisin istuskella kahvilassa tai kotona ikkunan ääressä näpyttelemässä juttua jos jonkinlaista sateen ropistessa ikkunoihin.

Nisu

Nisu tosin yleensä keskeyttää luovat hetkeni ‘pyytämällä’ ulos (lue: juoksemalla ympäri taloa, hyppimällä kohti ikkunoita, heittelmällä leluja, pomppimalla syliin ja saman tien pois…). Sitä ei sade haittaa, mitä kylmempi ja tuimempi sää, niin sitä enemmän Nisu viihtyy ulkona. Sen voi niin hyvin kuvitella shetlanninlammaskoirien alkuperäisiin maisemiin Skotlannin saarille tuivertavan tuulen ja sateen keskelle paimentamaan lampaita. Tiedä sitten ymmärtäisikö se lampaiden päälle mitään. Olisi hauska joskus testata! Mistähän löytäisin muutaman lampaan tähän hätään 😀

Että tällaistä tänne päin! Tämä oli tämmöinen pikainen päivitys ja keväästä iloitsemispostaus. Tulossa ihan asiaakin piakkoin, luulisin 🙂 Toivottavasti kevät on teidänkin huudeilla yhtä miellyttävä kuin täällä!

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Annika / Britannika May 10, 2015 - 10:03 am

Kiva välillä lukea ihan arkisia päivityspostauksiakin, ei aina täydy kirjoittaa tiukkoja faktoja ja asiapitoisia tekstejä! 🙂 Täällä on kevät tullut vähän hitaammin tänä vuonna ja jokainen aamu on yllätys sään suhteen, mutta toivotaan että kesä saapuu pikkuhiljaa tännekin. Ihanan keväiseltä näyttää kyllä siellä Ottawassa!

Reply
Annika May 10, 2015 - 10:53 am

No se on kyllä totta, että välillä voi ottaa rennomminkin 🙂 Musta Briteissä asuessa oli ihana, kun kevät tuli verrattain aikaisin, siis tyyliin maaliskuussa kukat alkoi kukkimaan jne. Täällä kun kaikki on lumen peitossa huhtikuun loppuun asti! Mutta nyt kukkii vähän kaikki onneksi 🙂

Reply
Soile May 10, 2015 - 2:14 pm

Kevät on kyllä tosi ihanaa aikaa. Täällä Saudeissa olen kaiholla katsonut kaikkien kevätkuvia Facebookissa. Mutta Saudi-talvea en kyllä vaihtaisi Suomi-talveen 🙂

Reply
Annika May 17, 2015 - 2:38 pm

Ahaha no sulla on kyllä aivan sopivan lämmin paikka talven kannalta. Kyllähän sitä vois Ottawassa asua vaikka loppuelämän, jos vain talveksi pääsisi karkuun 😀

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.