Parhaat kohteet Skotlannissa

by Annika

Mitkä ovat parhaat kohteet Skotlannissa? Millainen maa se on matkakohteena? Minusta se on ainutlaatuinen, täynnä mielenkiintoisia tarinoita ja kauniita maisemia. Kolmen vuoden siellä asumisen jälkeen voin vakuuttaa, ettei siellä lopu näkeminen ja tekeminen kesken! Listasin kohteita, joissa on helppo vierailla päiväreissuilla Edinburgista.

Skotlanti junalla, bussilla vai vuokra-autolla?

Säkkipillien maa on siitä näppärä kohde, että siellä liikkuminen on pääpiirteittäin aika helppoa. Helpoin ratkaisu nähdä kaikki parhaat kohteet Skotlannissa on varmasti kulkupelin vuokraus, jos lupaat ja vannot, että osaat ajaa väärällä puolen tietä.

Vinkki Edinburghista lähteville, tämä kaupunki ei ole auto-ystävällinen lainkaan, joten suosittelen vuokraamaan auton vaikkapa lentokentältä, sitten vasta kun on tarkoitus lähteä jatkamaan matkaa Edinburghista. Myös hotellien parkkeeraus (jos edes saatavilla) verottaa kukkaroa reilun käden kautta.

Autonvuokraus voi käydä hintavaksi, mutta budjettitietoisellekin matkaajalle on hyviä uutisia; busseilla ja junilla pääsee hyvin moniin olennaisiin Skotlannin kohteisiin. Juna-liput kallistuvat mitä lähempänä lähtöajankohtaa varaat, joten kannattaa olla ajoissa ScotRailin sivuja kyttäämässä. Tarjolla on myös junapasseja, jotka voivat olla hyvä diili riippuen siitä paljonko suunnittevat matkaavasi.

Bussilla köröttely Skotlannissa onnistuu sekin hyvin, tosin hieman hitaammin (ja aika paljon edullisemmin) kuin junalla. Skotlannissa on kuitenkin sen verran hyvät maisemat, ettei se niin haittaa vaikka vähän pidemmän kautta mennäänkin!

Jos tarkoituksena on kiertää lähinnä kyliä ja kaupunkeja, toimii bussilla ja junalla liikkuminen mielestäni ihan hyvin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos matkan pääpointti on etsiä syrjäisiä viskitislaamoja tai linnoja, voi olla ettei niihin pääse lähellekään ilman omaa autoa. Bussimatkailua pääsee suunnittelemaan kätevästi Visit Scotland sivujen kautta.

Parhaat Kohteet Skotlannissa road trip

Parhaat kohteet Skotlannissa

Skotlannissa voisi hyvin viettää pari viikkoa kierrellen kaarrellen pikkuteitä ja siltikin löytyisi uutta nähtävää. Jos aikaa on kuitenkin vähemmän ja tavoitteena on nähdä juuri ne parhaat kohteet Skotlannissa, niin tässä muutama vinkki kohteisiin, jotka on helposti saavutettavissa Edinburghista:

Glasgow

Tokihan Skotlannin matkan pääpaikkana voisi olla Glasgowkin, mutta se on vähän hitti tai huti-tyylinen kaupunki, sen särmästä joko tykkää ihan kauheasti, tai sen rosoisesta olemuksestai ei perusta pätkääkään. Suosittelen siis Edinburghia pääpaikaksi ja Glasgowta päiväkohteeksi. Sinne pääsee junalla vikkelästi reilussa tunnissa. London & Beyond- blogista kannattaa kurkata hyviä Glasgow-vinkkejä, jos tämä kaupunkikohde kiinnostaa.

Stirling

Jos historia kiinnostaa, niin ehdottomasti Stirlingiin! Noin 65km Edinburghista sijaitseva 50,000 tuhannen asukkaan kaupunki pitää sisällään mielenkiintoisen linnan (jota monet, itseni mukaanlukien, kehuvat paremmaksi kuin Edinburghin linnaa), kuuluisan Wallace monumentin (William Wallace, Braveheart leffasta? Skottifaneille tuttua kamaa!) ja minusta itse kaupunkikin mukulakivikatuineen ja kivirakennuksineen on aika hurmaava. Ja sinne on niin mahdottoman helppo mennä päiväseltäänkin, ettei sitä kannata jättää välistä. Parhaat kohteet Skotlannissa blogipostaus kuva

St Andrews

Stirling voi olla rujojen skottisankareiden pääkaupunki, mutta jos haluat nähdä fiinejä aristokraatteja, jotka pelaavat golfia skottiruutuiset housut jalassa, niin St Andrews itärannikolla on oiva kohde. Täällähän myös Prinssi William ja Kate tapasivat opiskellessaan maineikkaassa St Andrewsin yliopistossa. Kaunis alle 20,000 asukkaan kaupunki on oikein mukava paikka piipahtaa.

North Berwick

Jos haluat nähdä söpön pienen skottikylän, tovin verran Edinburghista pohjoiseen sijaitsee North Berwick meren rannalla. Se oli takavuosien (siis todellakin takavuosien, 1800-luvun) lomakohde Skotlannissa hiekkarantojensa ansiosta. Aurinkoisemmat kohteet ovat sittemmin jättääneet North Berwickin varjoonsa, mutta hiekkarannat ovat paikoillaan edelleen. Hurmaava pikkukylä!

Linnat

Minun mielestäni yksi Skotlannin valttikortteja matkailun saralla on sen lukuisat linnat. Osa on raunioita, osa edelleen herttuoiden asuttamia ja osa on Historic Scotlandin pyörittämiä turistikohteita. Edinburghin ja Stirlingin linnat jo mainitsinkin, mutta jos ne kiinnostavat enemmänkin, suosittelen seuraavia kohteita:

Scotland Doune

Doune Castle

Tämä 1200- 1300 luvuilla rakennettu linna sijaitsee aivan Stirlingin lähellä, vain noin 13 kilometriin päässä Dounen kylässä. Doune Castle on vilahtanut monissa leffoissa, kuten Monty Python & Holy Grail sekä Outlander ja Games of Thrones tv-sarjassa. Linnaan pääsee sisällekin, vaikkei siellä juuri ole mitään, minkä takia pääsymaksukin on edullinen.

Blair Castle ja Blair Atholl viskitislaamo

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Blair Athollin kylässä on hurmaava valkoinen linnna sekä viskitislaamo, mitäpä sitä muuta muutaman sadan ihmisen kylä tarvitsisi? Molemmat ovat käymisen arvoisia paikkoja ja Blairin linnan tiluksilla voi myös käydä patikoimassa, pyöräilemässä tai ratsastamassa. Linnan mailla voi myös majoittua, tosin linnassa itsessään ei, mutta sielläkin voi kierrellä katselemassa huoneita. Blair Atholl

Rosslyn Chapel

Reilu puolen tunnin bussimatka Edinburghista voi viedä sinut Rosslyn Chapel nimiseen kohteeseen, joka nimensä mukaisesti ei ole linna vaan kappeli. Jos nimi kuulostaa tutulta, se voi johtua muutaman vuosien takaisen Da Vinci Code- leffasta. Termit vapaamuurarit, temppeliritarit ja Graalin malja yhdistetään usein tähän paikkaan, mutta vaikkei mystiset historian kuviot kiinnostaisikaan on Rosslyn Chapel siltikin käymisen arvoinen paikka, nimittäin sen sanotaan olevan esimerkki Skotlannin hienoimmasta arkkitehtuurista.

Bonus road trippaajille: Dunnottar Castle

Lopuksi vielä bonuslinna, joka on vähän turhan kaukana päiväreissuksi, mutta jos matka kulkee itärannikolla (esimerkiksi kohti Aberdeenia tai Invernessiä) suosittelen ehdottomasti pysähtymään Dunnottarin linnassa. Se on rauniolinna, mutta aivan uskomattoman kaunis sellainen!

Parhaat kohteet Skotlannissa Dunnottar

Jos Skotlanti kiinnostaa matkakohteena, kurkkaapa myös muut Skotlanti-juttuni. 

Onko teillä suunnitelmia käydä Skotlannissa tai kenties jo kokemusta siellä reissaamisesta? Ehdottaisitko jotain muita must-see paikkoja Skotlannista? 

Saattaisit tykätä myös näistä

42 comments

Amanda August 15, 2015 - 7:42 pm

Nyt tuli erittäin hyvään kohtaan nää vinkit, kiitos! Oi ihana Skotlanti 🙂

Reply
Annika August 15, 2015 - 8:03 pm

Jees, mahtavaa että tuli hyvään ajankohtaan! Olet vissiin Skotlantiin menossa? Jos niin, oikein ihana reissua ja nauti Skotlannista!

Reply
Milla - Pingviinimatkat August 16, 2015 - 2:50 am

Tuosta Dunnottarista minulta löytyykin muutama kuva lähes kymmenen vuoden takaa kun reissailimme autolla Skotlannissa. Tehtiin matka autolla Suomesta asti, joka oli muuten varsin hauska kokemus (laivalla Göteborgista Newcastleen ja edelleen). Viskitislaamoissa pysähdyttiin monissakin, mutta itselleni mieleenpainuvimmaksi jäi maisemien jälkeen majoitus Crieff Hydro hotellissa. Mieletön rakennus ja kylä itsessäänkin oli todella söpö.

Glasgowssa kävin yli kymmenen vuotta sitten, mutta se ei sytyttänyt. Edinburgh sen sijaan on ollut toivelistalla jo pitkään, joten sinne suuntaava reissu olisi kyllä mahtava vihdoin toteuttaakin!

Reply
Annika August 17, 2015 - 8:15 am

Voi automatka Suomesta Skotlantiin on varmasti ollut ihana kokemus!! Munkin Dunnottar castle kuva on supervanha ja rämällä kameralla otettu, mutta oli pakko laittaa kun se on niin mielettömän näköinen linna. Oonkin vitsaillut paremmalle puoliskolleni, että pitää ottaa koko Skotlanti uusiksi nyt kun on paremmat kameravehkeet 😀

Reply
Noora August 16, 2015 - 4:57 am

Tämä postaus tuli oikein mainioon aikaan! En juuri ole Skotlantin menossa, mutta ajatus sinne paluusta on kolkutellut nyt pari kuukautta takaraivossa. Olin Edinburghissa nelisen vuotta sitten yhdellä ensimmäisistä “oikeista” ulkomaanmatkoistani ja paljon jäi jo silloin näkemättä. Lisäksi löysin juuri kirjahyllystä pari silloin ostamaani kirjaa, jotka käsittelevät Skotlannin linnoja ym. Niiden löydön myötä tunne paluun tarpeesta on vain vahvistunut. Tästä sain sekä hyviä reissuideoita, että muistutuksen siitä, että paluu olisi hyvä tehdä ennemmin kuin myöhemmin : )

Reply
Annika August 17, 2015 - 8:17 am

Loistavaa, että oli ajoitus kohdillan inspiraatiota varten 🙂 Skotlannilla on kyllä tarjota vaikka mitä, etenkin historiasta ja linnoista jne kiinnostuneille. Suosittelen ehdottomasti paluumatkaa Edinburghiin ja muualle Skotlantiin, sellainen on itsellänikin alla!

Reply
Erja/ Andalusian auringossa- blogi August 16, 2015 - 7:59 am

Noi linnat on mulla ollut haaveissa jo tovin <3

Reply
Annika August 17, 2015 - 8:17 am

Minullakin! Niitä riittääkin tutkittaviksi asti aika paljon.

Reply
Heidi August 16, 2015 - 8:44 am

Tosi kivoja vinkkejä. Skotlanti kovasti kiinnostaisi. Kiva olisi ollut nähdä vielä enemmän kuvia vinkkaamistasi paikoista – visualisti kun olen.

Reply
Annika August 17, 2015 - 8:19 am

Kiitos Heidi! Ja totta, kuvia olisi voinut olla tässä postauksessa enemmänkin! Monet ovat valitettavasti huonompilaatuisia, joten en niitä mielelläni blogiin laita, mutta on mulla onneksi jotain hyvää kamaakin 😉 Pitänee laittaa vaikka Skotlanti-aiheinen kuvapostaus tulemaan 🙂

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net August 17, 2015 - 1:07 am

Ihan mahtavia maisemia tuolla! Ja joo, komppaan Heidiä, kuvia voisi olla vähän enempi vielä!

Just eilen naurettiin että pitänee taas kohtapuolin alkaa asettamaan aivoja takaisin normiasentoon ja palauttelemaan mieleen miten oikealla puolella ajetaan. 🙂

Reply
Annika August 17, 2015 - 8:20 am

Mä en koskaan ajanut autolla Skotlannissa, mutta uskon että se vie aikansa totutella siihen ja normaaliin ajamiseen taas 😀

Reply
Terhi / Muru Mou August 17, 2015 - 11:20 am

Tuli tuosta oikeanpuoleiseen liikenteeseen totuttelusta mieleen se, kun palasin Suomeen ajeltuani ensiksi puoli vuotta Thaimaassa ja sen jälkeen vuoden Australiassa, molemmissa maissa automaattivaihteisella ja siis väärällä puolen tietä. Hetki meni arpoessa mitä ihmettä niillä kaikilla polkimilla oikein tehdään, ja pihasta käännyin sujuvasti väärälle kaistalle. Onneksi ei tullut autoja ja onneksi kyydissä ollut alkoi huutamaan siihen malliin, että tajusin tehneeni jotain väärin 🙂

Tässä postauksessa oli hyviä vinkkejä! Haaveilen Skotlannin reissusta ja ehkä ensi keväänä se voisikin olla mahdollinen.. Pitää laittaa vinkit talteen!

Reply
Annika August 17, 2015 - 9:03 pm

Hahaa, mulla on aina noiden polkimien kanssa sumpliminen kun menen Suomeen. Tuntuu, että Pohjois-Amerikassa kaikilla on automaattivaihteet.
Kiva, että oli hyödyllisiä vinkkejä 🙂

Reply
Saana · Live now - dream later August 17, 2015 - 1:09 am

Aivan mainioon väliin tuli munkin puolestani tämä postaus. Ollaan pitkään suunniteltu road trip -tyyppistä reissua Skotlantiin, Irlantiin, Pohjois-Englantiin ja Walesiin. Tosin eräs englantilainen kaveri meinasi, ettei missään nimessä kannata ympätä koko settiä yhteen reissuun, vaan mieluummin mennä maa kerrallaan, varsinkin jos aikaa olisi vain viikko tai kaksi. Toi “vääränpuoleinen” kuskihan multa löytyykin jo omasta takaa! 😉 Mitäs veikkaisit, mikä olisi paras kuukausi road tripille noin säiden puolesta? Piti tehdä tämä reissu kesän aikana, mutta meillä ei ollutkaan kummallakaan lomaa, joten siirtyy syksyyn tai sitten ihan ronskisti ensi vuoteen, harmi. Mutta onpahan enemmän aikaa suunnitella!

Reply
Annika August 17, 2015 - 9:06 pm

Oo, oikein ihanan kuuloinen road trip suunnitelma, mutta olen kyllä samaa mieltä kaverisi kanssa, että aika kunnianhimoinen suunnitelma ellei aikaa ole ainakin kuukausi! Irlannin jättäisin ainakin jo sijainnin vuoksi eri reissulle.
Skotlannin kesä on vähän niin kuin Suomen, lyhyt ja vähäluminen 😉 No ei vaiskaan, mutta kyllä sinne kesäkuukausina kannattaa, tosin itse tykkään myös syyskuusta (ainakin alkukuusta, loppukuusta voi jo sadella enemmän). Riippuu niin vuodesta millanen kesä on, tämä kesä on kuulemma ollut kamalan sateinen! Toisaalta esim toukokuu on huomattavasti ‘edistyneempi’ kesän kannalta verrattuna Suomeen, joten sekin voisi olla mukava aika 🙂

Reply
Lotta Watia | Unagidon August 17, 2015 - 2:37 am

Hyviä vinkkejä, kiitti! Ollaan puhuttu kaverin kanssa, että ensi kesänä lähdettäisiin roadtrippaamaan vaikkapa ihan asuntoautolla Skotlantiin. Onko vinkkiä, että missä päin kannattaisi lähteä ihan vaikka päiväpatikkareissulle nummille? Hyviä mestoja taitaa kyllä riittää ainakin kartan viheralueiden perusteella. 🙂

Reply
Annika August 17, 2015 - 9:09 pm

Kylläpäs on monella road trip suunnitelmat ja hyvä niin! Skotlanti on loistokohde, asuntoautolla etenkin kun säästäisi tyyriin puoleisissa majoituksissa. Suosittelen Fort Williamia ja läheistä Glen Coen aluetta patikointiin! Fort Williamista pääsee Brittien korkeimmalle ‘vuorelle’, joka on päiväretki ja oikein suositeltava! Glen Coe on upeaa aluetta myös, mutta kannattaa olla varovainen sillä se käy äkkiä syrjäiseksi. Jos jostain tarvii Prinssi Williamin pelastamaan helikopterilla, niin se on usein Glen Coen tienoilta 😀

Reply
Anne | Metallia Matkassa August 17, 2015 - 10:43 am

Oi, linnat kyllä kiinnostaisivat. Ja erilaiset kummitustarinat niihin liittyen! Vielä ei olla matkaa Skotlantiin suunniteltu, mutta eiköhän senkin aika joskus koita.

Reply
Annika August 17, 2015 - 9:13 pm

Kummitustarinoista ei kyllä tule puute Skotlannista, eikä eriskummallisista tositarinoistakaan. Suosittelen ehdottomasti reissua, helppo matkakohde ja lähellä 🙂

Reply
Annika | Travelloverblogi August 17, 2015 - 12:53 pm

me ajeltiin vuosi sitten kesällä reilu viikko Skotlannissa. Auton vuokraaminen oli tosiaan kalliimpaa kuin varmaan missään sitä ennen. Mun suosikki oli Isle of Skye, ehdottomasti!

Reply
Annika August 17, 2015 - 9:14 pm

Muistankin sun jutut! Mua harmittaa vietävästi etten ole päässyt Skyelle, kyllä pitää palata takaisin 🙂

Reply
Jenni / Globe Called Home August 17, 2015 - 5:58 pm

Koskaan en ole käynyt, mutta arvaa tekisikö mieli… Oli puhetta Cambridgessä asuvan kaverin kanssa, että nähtäisiin Glasgowssa tai Edinburghissa viime keväänä, mutta ei sitten saatu päivämääriä sopimaan niin se jäi. Eniten mua kiinnostaisi juurikin tuo roadtrippaaminen – mutta mieluiten kartanlukijan roolissa!

Reply
Annika August 17, 2015 - 9:16 pm

Joo hei mustakin saa oivan kartanlukijan, mutta suosittelen GPS:n ottamista mukaan, koska tienviitat ja sellaiset “30km to X” – opaskyltit on tosi harvinaisia mitä pohjoisemmas mennään…

Reply
Virpi /Täynnä tie on tarinoita August 18, 2015 - 1:12 am

Tiedän että tykkäisin Skotlannista ja se onkin vaelluskohteissa Bucket-listalla. 🙂

Reply
Kohteena maailma / Rami August 18, 2015 - 8:52 am

Skotlanti on paikka, jonne tekee mieli uudestaan. Matkareitin suunnittelu pohjautuu aina kirjaan nimeltä Links of Heaven, joka kertoo Skotlannin links-golfkentistä (kentät jotka on tehty meren rannalle). Golfkenttien kiertelyn lomassa puoli päivää tulee sitten katseltua maisemia ja illat istuttua pubeissa. Muuta suunnitelmaa ei vaadita. Ainoa ongelma on se, että parhaille links-kentille joutuu varaamaan ajan tosi paljon etukäteen eli reitti on lyötävä jo lähteissä lukkoon.

Jotta ei mennä postauksesi aiheen ohi, niin tutut paikat vilahtelevat tekstissä. St. Andrews on tunnetusti golfin koti ja sieltä löytyy myös golfmuseokin. Mikäli ei golfia pelaa, niin ehdotan päiväretken päiväksi sunnuntaita, jolloin vanha kenttä (Old course) on pyhitetty periteiden mukaisesti ulkoilijoiden käyttöön. Merenrantamaisemista ylipäätään pääsee nauttimaan parhaiten vuokra-auton avulla ja teiden mutkaisuuksien vuoksi ajo-ajat on yleensä tuplaten pidempiä mitä kuvittelee. Eli ei kannata ottaa liian isoa kakkua kerralla kierrettäväksi, jotta ehtii nauttiin tästä mahtavasta maasta rauhallisella tahdilla.

Reply
Pirkko / Meriharakka August 18, 2015 - 11:27 am

Englannissa on autoiltu useampaan otteeseen, muttei (vielä) Skotlannissa. Isle of Sky on vielä jonkinlaisella listalla, kevyesti. Edinburgissa, Invernessissä ja Ulko-Hebrideillä on käyty. Viimeisin oli ihan kiva sarjassamme Atlantin hiukan karummat saaret.

Reply
Reetta August 18, 2015 - 3:31 pm

Skotlanti onkin niitä harvoja Euroopan maita, jotka oikeasti kiinnostavat! Jonain kesänä (tai miksei talvenakin) olisi kiva päästä sinne vaeltelemaan pidemmäksikin aikaa. Tislaamot ei kyllä kiinnosta, mutta linnat senkin edestä! Muutama vuosi sitten oltiin kaveriporukalla viikko Edinburghissa, ja siitä jäi kova into päästä takaisin! 🙂 Tosi hyviä vinkkejä. Täytyy pistää tämä sivu muistiin!

Reply
lena / london and beyond August 19, 2015 - 4:24 am

Tää postaus niin kääntää veistä haavassa <3 Harmi kun me ei tunnettu toisiamme kun asuimme molemmat Skotlannissa muuten, hauska tää netti kun löytyy yllättäviä linkkeja blogien kautta. Mä tosiaan olin sillä Megabus-reissulla Skotlannissa vähän aikaa sitten ja ahh…. ne muistot. Skotlanti on niin kaunis, mutta se on myös niin nostalginen ja ihmiset ovat varmasti maailman mukavampia. Edinburgh taidettiin äänestää yhdeksi ystävällisimmistä turistikaupungeista hiljattain. Mahtavia vinkkejä Annika, itse suosittelen tuota Dunnottarin linnaa lämpimästi. Vaikka korkeanpaikan kammoista vähän huippasi siinä kielekkeen reunalla 🙂

Reply
Arja / Haavematkoja August 20, 2015 - 1:09 am

Minulla ei kokemuksia Skotlannista ole, mutta reissuhaaveita kylläkin. Näiden kaupunkien ja kohteiden lisäksi Pohjois-Skotlantia olisi kiva kiertää, autolla tai ehkäpä ennemmin retkipyörällä 🙂

Reply
Annika August 23, 2015 - 9:34 pm

No mutta reissuhaaveistahan niitä oikeita matkoja tulee, joten jatka haaveilua! Retkipyörällä olisi muuten oikein mukava kiertää Skotlantia, tosin pohjoisemmassa tulee kukkuloita vastaan 😉

Reply
Anna / Tämä matka-blogi August 20, 2015 - 2:04 am

Tulipa hyvään aikaa postaus!
kaveri just kyseli vinkkejä tonne, ja ei mulla ollut mitään antaa, kun en ole koskaan käynyt. Mutta sulta löytyi 🙂

Reply
Annika August 23, 2015 - 9:33 pm

Loistavaa, eikun vinkit jakoon 🙂

Reply
Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi August 21, 2015 - 1:41 am

Ah, Skotlanti! En ole käynyt, mutta haaveillut kyllä pitkään. Linnat ja kummitustarinat, viskitislaamot, nuo maisemat… Tonne on ehdottomasti päästävä, mutta täytyy kerätä rohkeutta autonvuokraamiseen ensin, koska tuolla näyttäis olevan järkevintä liikkua omalla autolla. Törmäsin just jossain, oliskohan ollut Mondon fb-feedissä kuvaan jostain jylhissä maisemissa puksuttelevasta (höyry)junasta (kävin tarkistamassa: Jacobite Steam Train), se olisi mun Stotlannin-matkan ihan must!

Reply
Annika August 23, 2015 - 9:33 pm

Tuo Jacobite steam train eli Harry Potter juna on aika huikea kokemus, suosittelen 🙂

Reply
Mirka/ Reason for a Season August 21, 2015 - 4:50 am

Skotlanti ei ole ollut koskaan minun haavelistallani. Joskus haluaisin kyllä kierrellä Brittein saarella, koska en oikein tiedä Lontoon lisäksi siitä mitään :D. Ehkä sitten joskus, kun on joku, jonka kanssa voi lähteä autolla kiertelemään. Itselläni kun ei ole ajokorttia. Ehkä siitä johtuu, etten ole osannut ajatella kohteita, joissa autolla ajamisesta olisi varsin paljon hyötyä. Tuo vika kuva on kyllä ihana. Tuollaista maisemaa menisin mielelläni kuvailemaan :).

Reply
Annika August 23, 2015 - 9:32 pm

Kääk, sun pitää lähteä kiertelemään Brittejä niin avautuu nämä brittimatkailun salat sinullekin 🙂 Ei näihin autoa välttämättä tarvi, onnistuu julkisillakin!

Reply
sarrrri August 22, 2015 - 3:23 am

Musta olisi ihanaa lähteä Skotlantiin, ottaa auto alle ja roadtrippailla ympäriinsä. Enkä ole edes koskaan maistanut viskiä… 😉 Täytyy laittaa tämä juttu talteen siltä varalta että joskus olen niin rikas että voin toteuttaa kaikki matkat jotka haluan 😀

Reply
Annika August 23, 2015 - 9:31 pm

Haha,kunhan pidät viskin ja road trippaamisen välillä jonkin aikaa, niin sopii nekin samaan reissuun 😀

Reply
Helena Arvio August 22, 2015 - 2:47 pm

Skotlannin linnat kiinnostas kyllä!

Reply
Tarinoiden taival • 5 Euroopan parasta matkakohdetta 2018 - Matkamessut January 21, 2018 - 12:08 pm

[…] Tarinoita Maailmalta: Parhaat kohteet Skotlannissa  Adventures around Scotland: Aberdeenshire coastal trail  Visit Scotland […]

Reply
Matkachat Podcast – Skotlanti | Tarinoita Maailmalta October 27, 2018 - 10:54 pm

[…] Parhaat kohteet Skotlannissa […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.