Pohjoismaalaisuus yhdistää matkabloggaajiakin

by Annika

Käykö teille koskaan niin, että kun olette reissussa ja kuulet jonkun olevan pohjoismaista niin teille tulee äkillinen tarve käydä esittelemässä itsenne suomalaiseksi? Mulle on näin käynyt muutaman kerran, etenkin kaukomailla. Jos joku sanoo olevansa Saksasta tai Espanjasta, niin se ei juuri aiheuta reaktiota. Mutta kun joku sanoo olevansa Ruotsista tai Norjasta, niin siinähän innostuu samalla tavalla kuin maanmiehensä tapaisi, ellei jopa enemmänkin!

Tämä ei nyt ehkä päde missään Viron viinarallin tai Espanjan suomibaarien läheisyydessä, mutta siis sellaisissa paikoissa, missä ei välttämättä tule bussikaupalla suomalaisia vastaan. Omana esimerkkinä on mm. Australia, jossa mut bongattiin suomalaiseksi Marimekon laukkuni takia ja täällä Kanadassa on kans tullut muutaman kerran tavattua etenkin ruotsalaisia ‘maanmiehiä’, joiden kanssa on heti kokenut kuuluvansa samaan porukkaan. Myönnettäköön tähän väliin, että minä innostun ulkosuomalaisena ehkä keskimääräistä enemmän (melkein)maanmiehieni tapaamisesta maailmalla 😉

Edinburghissa mun ystäväpiiriin kuului jostain syystä tosi monta norjalaista ja heti yliopiston ensimmäisistä päivistä lähtien me lyöttäydyttiin yhteen. Oltiin kai kaikki vähän samassa veneessä; uudessa maassa, uudessa koulussa, mutta sentään jotain tuttua ja turvallista löytyi muista pohjoismaalaisista. Ja nyt tätä kirjoittaessa tuli niin nostalginen olo, että piti asiasta tehden laittaa viestiä parille edellä mainitulle norjalaiselle!

Nordic nomads

 

Mutta siis, takaisin asiaan tai ainakin sinne päin. Tämä pohjoismainen solidaarisuus nimittäin ulottuu myös matkabloggaajien pariin. Joku saattoi tovi sitten huomatakin Facebookissa, että Tarinoita Maailmalta pääsi mukaan Nordic Nomads bloggaajaverkostoon, joka kokoaa nimensä mukaisesti yhteen pohjoismaalaisia matkabloggaajia, -kirjoittajia sekä valokuvaajia.

Nordic Nomads on aika uusi juttu blogimaailmassa, sillä ensimmäiset jäsenet tuli mukaan tämän vuoden kesäkuussa. Mukana on siis bloggaajia kaikista pohjoismaista ja suomalaisia on mukana itseni lisäksi Globe Called Home, Destination Unknown ja Matkakuume– blogit. Nordic Nomads nettisivulla voi tutustua näihin ja muihin mukana oleviin blogeihin tarkemmin – suurin osa bloggaajista kirjoittaa muuten omalla äidinkielellään, joten jos haluat harjoitella sitä toista kotimaista, niin tämä on oiva paikka harjoitella.

Minusta on just ihana, että kaikki kirjoittaa omalla kielellään, vaikka itsekään en ymmärrä islanninkielisestä blogipostauksesta tuon taivaallista, eivätkä hekään varmasti suomenkielisistä teksteistä. Yhtenä verkoston ideana onkin nimenomaan yhdistää kansainväliset yhteistyökumppanit pohjoismaisiin bloggaajiin ja lukijoihin. Olen ollut osa tätä porukkaa vain muutaman viikon, mutta olen jo huomannut, että ryhmästä saa myös hyviä vinkkejä ja vertaistukea – asioita, jotka ovat oikein tervetulleita matkabloggaajan näkökulmasta.

Innolla odotan mitä tässä verkostossa mukana oleminen tuo mukanaan, muuta kuin muistin virkistystä ruotsin kielestä! 😉

 

Saattaisit tykätä myös näistä

1 comment

Miika ♥ Gia | matkakuume.net August 26, 2015 - 2:30 am

Pitääköhän mun alkaa teitä lähestymään aina ruotsiksi tästä lähin? 😉

Ihana tuo alustus tässä, se on ihan just niin että maailmalla pohjoismaalaisuus yhdistää. Juuri Kiribatilla törmättiin ruotsalaiseen, ja hetihän siinä juttu luisti ja alettiin luettelemaan mitä kaikkea skandinaviasta kaivataan.

Ikea onneksi lohdittaa maailmalla moneen ruokaikävään. 😉

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.