Viikkokatsaus

by Annika

Tähän heti alkuun pitää todeta, että apua on jo maaliskuu! Tosin hyvä vain että onkin, mulla ei ole mitään halua pitkittää talvista helmikuuta..Sais maaliskuukin viilettää samalla vauhdilla läpi, sillä huhtikuussa ehkä vois olla jo kevään merkkejä täälläkin.

Tämä viikko alkoi niin tehokkaalla maanantailla että! Olin kotosalla koko päivän ja siivoilin taloa, kävin kuntosalilla ja kaupassa ja taisin kirjoittaa pari blogipostausta ja artikkelin sanomalehteen, johon kirjoittelen noin kuukausittain.

Going to work
Sitten oli kuitenkin tavallisen arjen aika, eli töihin mars. Tiistai oli superkylmä ja bussi oli myöhässä ja kehittelin jo niin monta Ottawasta muuttoskenaariota, ettei ole ihan tosikaan. Ottawan alueella on tosiaan meneillään kylmin talvin sitten 25 vuoteen, joten ei muuten paljon naurata kun bussi on myöhässä 20 minuuttia ja ulkona pakkasta reilu -20 astetta. Adam on myös totaalisen kyllästynyt talveen, joten meidän Ottawasta muutto alkaa tuntua todellisemmalta koko ajan. Tosin ei me täältä nyt varmaan tämän vuoden puolella minnekään ehditä, mutta ehkä heti ensi vuoden alusta tai keväällä, se riippuu vähän opiskeluista ja siitä löytääkö kumpikaan mistään lumettomasta paikasta töitä. Mutta aina voi haaveilla, jotta selviää talven yli.

Keskiviikkoisin on mun salipäivä, joten suuntasin kuntosalille töiden jälkeen ja koetin tehdä sellaisia harjoituksia, jotka valmistaisivat mua kesän trekkiin Alpeilla, etten ole neljännen päivän jälkeen ihan rättipuhkipoikki ja jalat liikuntakyvyttömänä keskellä vuoristoa. Jos jollain on hyviä trekkaamiseen liittyviä treenivinkkejä, niin kommenttia tänne päin kiitos! Yleensä nimittäin yliarvioin oman kuntoni ja sitten huomaan kesken vaelluksen, että perskeles kuntohan tässä loppuu. Mutta ei tällä kertaa, tätä reissua varten treenaan ihan kunnolla. Toivottavasti.

winter
Torstaista en muista tuon taivaallista, muuta kuin että piti heittää tulppaanit pois, niisks. Täällä ne on ihan liian kalliita tällä hetkellä ostettavaksi koko ajan, mut jospa niitä kohta olisi saatavilla halvemmallakin kuin 8 dollaria / 10 tulpaania. Mulla on ihan sellainen muistikuva, että Briteissä oli leikkokukat paljon halvempia..? Jos näin on, niin yksi plussa lisää mun “muutto takaisin Britteihin plussat ja miinukset”-listalle. Tosin ei se kyllä auta vaikka kuinka olisi edullisia kukat, jos ei ole hyväpalkkaista työtä. Tykkään Kanadasta siinä mielessä, että täällä on yllättävän hyvät palkat ainakin Britteihin verrattuna. Musta Briteissä maksettiin minimipalkkaa tai just yli ihan ns. kunnon töistäkin, kun täällä taas minimipalkkaa maksetaan jossain pikaruokaloissa jne, ei todellakaan toimistotöistä.

Perjantai alkoi lupaavasti, olihan kyseessä perjantai ja milloinka ne eivät alkaisi toivolla loistavasta viikonlopusta. Mutta pari tuntia töissä ollessani huomasin, että kurkku tuntuu aika karhealta ja kylmäkin on, vaikka on villapaita päällä ja muilla t-paita. Perjantainen “Anything from Starbucks?”- kysymys vaihtuikin muotoon “anything from the pharmacy?” ja caramel macchiaton tai muun vastaavan herkun sijaan nautiskelin strepsilsejä loppupäivän kaulahuiviin ja työkaverin neuleeseen kiedottuna. Työkaverillakin kävi niin sääliksi, että se ajoi mut kotiin, ettei tarvinnut bussia odotella ja loppuilta menikin sitten sohvalla peittojen alla. Lauantai meni oikeastaaan samassa paikassa, katsoin The Originals-sarjaa maratoonina ja matkalehtiä lukiessa, kun ei oikeastaan ollut energiaa mihinkään muuhun.

bread
Mutta nyt sunnuntaina on jo toivoa paremmasta, heräsin nimittäin niin kuin aina herään normaalisti; nälkäisenä! Eilen kyllä söinkin tyyliin 3 aamupalaa päivän aikana, joten oli ihana tuntea olonsa paremmaksi ja nälkäiseksi. Toivoin vain, että joku olisi herännyt aikaisin ja tehnyt muffinsseja tai jotain. Tästä idean saaneena selailinkin Pinterestiä suunnitellen joko keksien tai muffinssien tekoa, mutta ihmeiden aika ei kuulkaas ole ohi, sillä tällä bloggaajalla ei tehnyt mieli mitään makeaa. Eli en taida sittenkään olla ihan terve vielä, joten tein leipää sen sijasta. Olen hyvin laiska leivän tekijä, ja jos se vaatii vaivaamista niin hyvin todennäköisesti etsin helpomman reseptin. Tästä tuli kuitenkin ihan kiva lounasleipä, jota ne ole tehnytkään muistaakseni sitten Edinburghin aikojen.

Normaalisti olisin käynyt lauantaina ja sunnuntaina salilla, mutta eipä nyt puolikuntoisena sinne ollut asiaa. Käytiin sentään Adamin kanssa kahvilla ja kuumalla omenasiiderillä kahvilassa ja selaamassa loppuun mun Väli-Amerikan reissun kuvat. Jos tässä loppuillan kattelis telkkarisarjoja ja valmistautuisi taas uuteen viikkoon. Mukavaa viikon alkua kaikille!

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Mari March 3, 2014 - 8:38 am

Voi mahotonta tuota Ottawan talvea! Tuli mieleen kun siellä asuva tuttukin karkas jo pysyvästi Meksikon Playalle asumaan ;D Koittakaahan selvitä, pian on kevät jo ovella!

Reply
Annika March 3, 2014 - 6:24 pm

Joo alkaa kohta kärsivällisyys loppua tämän talven kanssa, kun se alkoikin tosi aikaisin! Ja nyt täällä jyllää joku vitsin polar vortex, joka pistää joka paikan sekaisin. Pysyvästi burritojen ja nachojen maahan..Kuulostaa ihan täydelliseltä!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.