Rentoudu kiireen keskellä

by Annika

Käsi ylös, kenen arki on kiireistä? Mulla ainakin nousee käsi pystyyn, mutta vain hetkeksi, koska on jo kiire näpyttelemään sähköposteja, tarkastamaan lentovarauksia, viemään Nisua lenkille, kokkailemaan illallista ja tsekkaamaan sosiaalista mediaa. Tämä viikko on mennyt aika tukka putkella, kun ekstra pitkän viikonlopun jälkeen oli kasaantunut paljon töitä ja jotenkin kantautui se ‘pakko hosua kaikki valmiiksi nyt‘-vaihe aina kotiin asti.

Haluaisin vannoa ottavani tämän viikonlopun iisisti, mutta tiedän, että olen jo suunnitellut monenlaista juttua, jotka pitäisi saada alta pois. Tänäiltana halusin kuitenkin hieman rentoutua mielessäni. Olen pitkien tai ainakin normaalimittaisten (7-8 tuntia) yöunien suuri kuluttaja, joten sinänsä kyllä lataudun aina yön aikana, mutta välillä tuntuu, että pitäisi saada pääkopastakin kaikki hetkeksi pois, jotta voisin tosissaan rentoutua.

Aloinkin miettimään paikkoja, joissa olen ollut totaalisen rentoutunut. Jos ei voi tehdä oikeaa matkaa palmupuiden alle, niin mielikuvitusmatka on ainakin toiseksi paras vaihtoehto. Tänä viikonloppuna minä reissailen mielessäni seuraaviin paikkoihin….

Riippumatto = rentoutuminen. Oletteko koskaan nähneet kenenkään työskentelevän kynä sauhuten riippumatossa keinuen? Ehei, riippumatot ovat rauhan tyyssija. Kasvoilta paistaa pitkän bussi-ja laivamatkan väsyttänyt hymy, mutta olihan niin täydellistä heittäytyä riippumaton vietäväksi Nicaraguan Isla de Ometepe saarella.

Ometepe hammock

Ometepe cabin beach

Ometepe morning beach

Toinen asia, minkä yleensä yhdistän rentoutumiseen on vesi. Rentouttava biitsiloma meren rannalla, loikoilua järven rannalla aaltojen liplatusta kuunnellen. Auringon katoamista horisonttiin veden taakse. Tätä ihastelin Egyptin Dahabissa suurilla tyynyillä vuoratun ravintolan kattoterassilla. Läjä tyynyjä, tyyni meri ja kaunis auringonlasku. Näihin maisemiin ja tunnelmiin on hyvä palata, kun kiire vie mennessään.

Dahab katto

Aina ei tarvi olla edes veden äärellä tai riippumaton syleilyssä, joskus riittää vain iso, pehmeä sänky. Tämä luonnonläheisesti ja minimalisesti sisustettu hotellihuone odotteli Ranskan Chamonixissa viikon vaelluksen jälkeen. Voi miten oli ihanaa potkaista vaelluskengät jalasta ja kaatua sängylle. Hetken loikolun jälkeen kylpytakki päälle ja alakertaan kylpylän saunoihin ja uima-altaisiin. Täydellistä rentoutumista on vaikea vastustaa.

Heliopic

Onko teillä vinkkejä arjen kiireiden peittoamiseen tai suositeltavia chillailupaikkoja? Oikein rentouttavaa viikonloppua teille kaikille <3 

Saattaisit tykätä myös näistä

10 comments

Katja/ Fat in BKK April 11, 2015 - 2:22 am

Tämä postaus tuli kyllä juuri oikeaan saumaan. Itsellä myös koko huhtikuu menee aika vauhdikkaissa tunnelmissa ja vaikka on paljon kaikkea kivaakin touhua tiedossa, niin näin kahden viikon juoksemisen jälkeen alkaa jo vähän väsymys painaa. Eikä niinkään se fyysinen väsymys vaan henkinen kun ei aika riitä vain _olemiseen_.

Itsellä arjessa kiireestä pois astuminen tapahtuu mahdollisuudella uppoutua hyvään kirjaan moneksi tunniksi ilman, että olisi samalle päivälle tiedossa mitään muuta. Myös kävelylenkki luontoon auttaa! 🙂 Ja tietty mahdollisuus herätä ilman herätyskelloa ja jäädä vielä loikoilemaan uuden tuplapeiton alle auringon paistaessa ikkunasta sisään!

Reply
Annika April 11, 2015 - 10:04 am

Mistähän johtuu, että näin keväälle kertyy aina monenlaisia kiireitä? Joskus tuntuu, että olisi ihanaa, jos olisi tosiaan aikaa vain olla eikä aina suorittaa jotain. Hyvä kirja on kyllä loistava tapa rentoutua, taidankin pistää ainakin tunnin sivuun tänään ja jatkaa koukuttavaa kirjaani. Kiitos muistutuksesta 😉 Kävelylenkkejä tulee koiran kanssa monta päivässä, vaikka sää ei aina niin otollinen olekaan. Jospa se kohta olisi se aurinkokin näissä maisemissa!

Reply
Maarit Johanna April 11, 2015 - 3:09 am

Riippumatto ah! Siitä ei olekaan haaveiltu kuin koko aikuisikä 😀
Tulipa hyvään saumaan tämäkin postaus. Mun arkipäivät kuluu töissä ja viikonloput opinnäytetyön kimpussa. Mikä ihmeen rentoutuminen?
No joo, tuonne ulos sukset jalassa tai vaan vaikka joen rantaan pienelle lenkille. Se vie jo ajatukset pois tietsikan ruudulta ja virkistää 🙂

Reply
Annika April 11, 2015 - 10:08 am

Älä muuta sano! Minä toin Nicaraguasta asti riippumaton kotiin, tosin en ole sitä saanut mihinkään sopivasti vielä kytkettyä. Jonain päivänä vielä 😉 Töiden ja oparin työstäminen saa varmasti päivät kiireisiksi…!!
Ja totta tosiaan, muistin että käynhän minäkin aina keskellä työpäivää kuntosalilla, jossa harvemmin tulee stressattua 🙂 Juoksulenkit auttaa kyllä myös!

Reply
Heidi April 18, 2015 - 12:02 pm

Yksi riippumatto ja meri tänne kiitos! Onneksi on sentään viikonloppu eikä varsinaisesti mitään tekemistä (paitsi tietty pari työjuttua ja siivoamista ja asioiden hoitamista ja…), sillä arki on varmasti kiihkeimmillään aina keskellä kevättä tai syksyä. Onneksi kohta tulee kesä, silloin kiirekin yleensä lakkaa (vaikka ei lomaa olisikaan).

Reply
Annika April 18, 2015 - 3:54 pm

Mä oon huomannut ihan saman, siis että just keväällä ja syksyllä tuntuu olevan kiirettä! Ja kesä sitten vilahtaakin ohitse. Tänä kesänä aion keskittyä ajan hidastamiseen ja jokaisesta kesäviikonlopusta nauttimiseen 🙂

Reply
Marimente April 22, 2015 - 7:02 pm

Tulipas tästä postaustauksesta mieleen että joko sulla on se Granadasta ostettu riippumatto käytössä teillä kotona? 🙂

P.S. Heitin sulle 10 matkakuvan haasteen täällä, olepas hyvä 🙂 : http://marimente.pallontallaajat.net/2015/04/23/10-matkakuvaa-reissujen-varrelta/

Reply
Annika April 22, 2015 - 8:30 pm

No ei muuten ole vielä käytössä, se pitäisi johonkin virittää. Olen miettinyt, että siihen pitäisi laittaa sellainen joku lisäosa, että sen saisi kätevästi puuhun vaikka laitettua, siis silleen vikkelästi. Onko sulla käytössä se?? Ja kiitos haasteesta, alanpa selaileen kuvakokelmaani minäkin 🙂

Reply
Satu VW I Destination Unknown April 25, 2015 - 4:54 pm

Takkatuli ja nojatuoli. Onneksi tämä helposti järjetettävissä ja järkevä vaihtoehto Norjassa varsinkin talvisin, kun tuuli tunkee sisälle 🙂 Vaikka tuo tyynykasa rannan tuntumassa veisi kyllä ehdottomasti voiton! (ja kyllä, kiiree pukkaa päälle täälläkin, siksi onkin hyvä ollut hetki hengähtää blogimaailmastakin 🙂 )

Reply
Annika April 26, 2015 - 10:11 am

Takkatuli ja nojatuoli Norjan maisemissa ei olisi yhtään hullumpi yhdistelmä! Kuulostaa oikein idylliseltä, paitsi tuo tuulen tunkeminen sisälle 😀

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.