Arki Ottawassa

by Annika

Viime aikoina on tullut matkajuttuja suunniteltua ihan ylenpalttisesti, joten ajattelin vaihteeksi kertoa mitä tänne kuuluu noin niinkuin muuten kuin matkailun kannalta. Vaikka kun työ ja hyvä osa vapaa-ajasta menee matkailun parissa, niin ei sitä hirveästi tule muuta juuri touhuttua! Välillä on kuitenkin kiva irtautua noista jutuista ja keskittyä elämään tässä hetkessä.

Suomalaisille ja kanadalaisille tuttuun tapaan täytyy aloittaa ah niin kiinnostavilla sääasioilla. Täällä on taas ollut ihan pirkuleen kylmä ja olenkin taapertanut kuta kuinkin tämän näköisenä paikasta toiseen jo monta viikkoa:

winter-me
On tullut haaveiltua aika moneen otteeseen jonnekin lumettomaan muutosta. Harmi vain, että tykkään työpaikastani ihan liikaa!

Töissä onkin ollut tosi kiireistä ja viime viikolla tuli testattua ranskankielen taitoakin taas vaihteeksi. Yleensä en ranskaa käytä työkielenä, vaikka puolet toimistosta onkin kaksikielisiä, mutta meillä ei juuri ole pelkästään ranskankielisiä asiakkaita. Mutta mikä lie perjantai-iltapäivän vitsaus, kun jouduin kahteen kertaan puhumaan ranskaa pitkän aikaa, mutta yllätyksekseni selvisin siitä suht hyvin! Ranskankielinen työkaverini sanoi, että ranskani on kuulemma hyvää ja että puhun ihan kuin he puhuvat (eli québeciläiset). Olin niin iloinen saatuani palautetta kielitaidosta natiivipuhujalta! Samalla muistin, että olisihan se hyvä pitää sitä kielitaitoa yllä ihan säännöllisesti. Nyt pitäisi vain jatkaa espanjan pänttäystä, jottei tule sitten reissun päällä tenkkapoo.

Ottawalane
Meillä on kivat tunnin mittaiset ruokatunnit töissä, jotka saamme pitää silloin kuin siltä tuntuu. Koska säät eivät todellakaan ole suosineet ulkoilmalounaita tai leppoisia kävelyjä ulkona, olen käyttänyt lounastuntini lähinnä Ottawan ByWard marketin tutkimiseen. The Market kuten se täällä paikallisten kesken tunnetaan, on kokoelma pieniä liikkeitä, ravintoloita, pubeja, kahviloita ja löytyypä sieltä yksi iso market hall, jonka sisältä löytyy monen moista ruokapaikkaa. Kesäisin se on todella eloisa alue, kun ulkonakin on vihannesten myyjiä, mutta nyt kaupanteko keskittyy lähinnä sisätiloihin. Tosin yksi sinnikäs vaahterasiirapin myyjä siellä on päivästä toiseen ulkona; toivottavasti jokunen turisti eksyy siltä ostamaan jotain!

OttStreet
Tänään käytiin Adamin kanssa yhdessä kivassa pikkukahvilassa, tarkoituksena lämmitellä kuuman kaakaon kera. Taivalsimme lumituiskussa kahvilaan ja tietysti meidän tuurilla niillä oli just soijamaito loppu. Oli liian myöhä kahville, eikä teekään oikein maistunut joten päädyimme herkulliseen hätäratkaisuun; jäätelöön! Väliäkös sillä, että ulkona oli yli -20 pakkasta ja lumi tuiskusi. Olen virallisesti toivottanut kevään tervetulleeksi ja käryytän tälläkin hetkellä kovaa vauhtia talvisia kynttilöitäni, jotta voin korvata ne keväisillä tulppaaneilla. Eli vink vink talvi, ollaan saatu jo tarpeeksi.

chocolate
Tunnustus tähän väliin; saatoin ehkä eräänä pitkänä iltapäivänä ostaa suklaapalleron tai kaksi tästä ihanasta suklaakaupasta. Puolustuksekseni sanottakoon, että tämä paikka on ihan työpaikkani vieressä ja joulusuklaapallerot oli puoleen hintaan. Pakkohan niitä oli vähentää hyllystä, eihän nyt tammikuun lopussa enää voi joulutuotteita olla esillä! Ne eivät passaa mun kevätfiilistelyihin ei sitten alkuunkaan. Tänään oli taas älytön lumituisku ja täällä valmistaudutaan talven karneevaaleihin, joten tässä mun kevätsuunnitelmassa taitaa vielä olla jokunen aukko. Pöh.

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Mari January 28, 2014 - 2:17 am

Melko hyisen kylmältä näytästää siellä naamavaatetuksenkin perusteella! Törmäsin tässä yks päivä tällaseen vaihtoehtoon pitää naama lämpösenä, miten ois…? 😀
http://www.beardhead.com/

Reply
Annika January 28, 2014 - 7:33 am

Jes, tollanen ehdottomasti 😀 Kunnon punainen risuparta naamaan ja sillähän sitä selviääkin jo monesta ongelmasta 😀

Reply
Jenni January 28, 2014 - 4:53 am

En voi kyllä olla pahoillani lumimyrskyjesi puolesta. Vaihtaisin nimittäin tämän Luxemburgin vesi-/räntäsateen ilomielin paukkupakkasiin. 🙂

Reply
Annika January 28, 2014 - 7:32 am

Hahah, ehkä se on niin Jenni, että sitä luntaa pitää olla joko reilusti tai sitten ei ollenkaan. Mutta tuo sun kuvaama räntäsade ei kyllä kuulosta kovin hyvältä sekään. Vesisadetta en niin pistäisi pahakseni, mutta räntää..brh.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.