Marraskuun positiiviset

by Annika

Marraskuu. Tuskattuttavan pitkä jäähyväinen lokakuun kauniille syyssäälle ja kärsivällisyyttä koetteleva ajanjakso ennen kuin voi täysin rinnoin alkaa fiilistelemään joulua. Joululaulut soi kaupoissa, tavaratalot ja sisustusliikkeet ovat pullollaan kaikkea ihanaa ja kamalaa joulukrääsää, mutta jos laitat jouluvaloja ja -koristeita esille ennen joulukuuta niin saat osaseksi vain mulkaisuja ja tuhahteluja.

Marraskuu olisi loistava kuukausi kadota jonnekin kauas kauniimpiin maisemiin. Muistanpa tämän ensi vuodelle, tälle vuodelle olen auttamattomasti myöhässä enkä voi kuin kitkeränä niellä kohtaloni ja kärvistellä marraskuun kotioloissa.

Vai entäpä jos en mököttäisikään tuittupäissäni koko kuuta? Löytyiskö marraskuusta jotain positiivista, jonka voimalla jaksaa joulukuun ensimmäiseen päivään asti. Katsotaanpa…Sää kylmenee siihen malliin, että korvat jäätyy ja varpaat kylmettyy kohta tulee lunta! Peittyy tämä harmauskin sitten, tosin täällä on vielä puissakin lehtiä.

2014-11-07_1415321756

Tänään huomasin, että Starbucksin ja kilpailijoiden jouludrinkit ovat myynnissä! Tervetuloa gingerbread ja peppermint latet ja ylimääräiset kalorit. Jostain se joulukilojen kerrytys pitää kuitenkin aloittaa 😉 Vastustin kahvikiusausta kuitenkin vielä tänään, kun lauantai-aamunakin on aikainen herätys tiedossa. Nämä kaksi asiaahan liittyvät toisiinsa siis siksi, että jos juon kahvia kahden jälkeen iltapäivällä niin en saa unta kuin vasta reilusti puolen yön jälkeen. Joten yleensä juon kahvia vain aamupäivällä, ellei sitten jostain syystä tarvitsi kukkua ylhäällä yömyöhään.

Lämpimistä juomista puheenollen, keittiöstä löytyy omenasiideriä, joka siis on omenamehua, mutta jostain syystä sitä kutsutaan apple cideriksi. Ja se ei kuitenkaan ole ihan samaa kuin omenamehu. Olipa mitä nyt olikaan, se on nimenomaan kalsean ja sateisen illan juoma! Ihanan mausteinen ja lämmittävä, sopii parhaiten yhteen hyvän kirjan ja villasukkien kanssa. Lisäksi apple ciderista tulee aina mieleen Marin ja mun tammikuinen New Yorkin reissu, jolloin tätä juomaa tuli tilattua kerran jos toisenkin.

XmasBW

Haahuilen aina lounastuntini Ottawan keskustan tuntumassa ja nyt kun on sen verran kylmää, niin hakeudun yleensä sisätiloihin eli ostoskeskukseen tietenkin. Ja niin kuin jo mainitsin, joulu on tääällä! Ei vielä kämpässä, mutta voin lounastunnilla fiilistellä joulujuttua..Ahh.

Ja muhkeat huivit saa kohta kaivaa kätköistä esille. Saatanpa jopa viilliintyä niin, että ostan uuden muhkeuden jos löydän sopivan yksilön jostain. Ottawan talvet ovat todellakin kylmiä, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Pakkasasteita on usein kolmisenkymmentä ja sitten vielä tuuli siihen päälle niin onpa kivaa odotella myöhässä olevaa bussia..Viime talvi meni aikalailla tämännäköisenä:

Winter meBW

Toki marraskuun positiivisiin kuuluu myös puolikas vapaapäivä, sillä meillä on kiellettyä mennä töihin ennen puoltapäivää 11. marraskuuta kun on Remembrance Day, veteraarien muistopäivää vastaava päivä täällä. Tänä vuonna etenkin päivä on iso juttu lokakuisten sotilaiden ampumisten jälkeen.

Tämä viikko on oikeastaan ollut aika erikoinen, sillä olen odottanut lauantaita kuin kuuta nousevaa. Tai siis ainahan sitä viikonloppua odottaa, mutta tällä viikolla vielä niin paljon enemmän kuin yleensä. Keksin nimittäin takuuvarman keinon, jolla piristää marraskuuta tai mitä tahansa muutakaan päähän potkivaa päivää olipa ajankohta mikä hyvänsä. En nyt kuitenkaan halua liian aikaisin riemuita (onhan tässä vielä tunti ennen kuin perjantai muuttuu lauantaiksi!), mutta olen taatusti sunnuntaina kertomassa asiasta tarkemmin. Uteliaille sanon vain, että seurailkaapa Instagramia, sinne päivittyy ekana tämä pikkuylläri! 😉

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Maarit Johanna November 8, 2014 - 4:50 am

Ihanan positiivista! 🙂 Täällä eilen klo 20:59 alettiin myymään Tuborgin jouluolutta ja paikalliset oli ihan innoissaan. Piti sitä itsekin mennä fiilistelemään, ihan vaikka jouluisella Baileys-latella.
Marraskuun voi sopivasti skipata ja suunnitella vain joulujuttuja. Mun tän viikonlopun suunnitelmissa olis hommata ikkunaan joku kaunis jouluvalo ^^

Reply
Annika November 8, 2014 - 10:10 pm

Positiivisuus kunniaan, eikö vain! Hmm, baileys latte NAM!!

Reply
Soile November 8, 2014 - 1:58 pm

Heh, mulla on toi ihan sama klo 14 kahvinjuontiraja. Tosi jännä juttu!

Reply
Annika November 8, 2014 - 10:06 pm

Me ollaan Soile niin herkkiksiä! 😉

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.