Instagram Travel Thursday: Ulkosuomalainen kotimaanmatkalla

by Annika

Edellisestä Suomen reissusta on jo yli vuosi aikaa, joten oli siis jo aika tulla käymään tälläkin puolen Atlanttia vaihteeksi. Tiesin, että lokakuun säät eivät olisi mitenkään huikeita enää, mutta en kyllä osannut odottaa sitä lumikerrosta mikä täällä pohjoisemmassa oli vastassa! Olin ensin pääkaupunkiseudulla, jossa tapasin pari rakasta ystävää, joiden kanssa istuimme iltaa pitkälle yöhön glögiä juoden ja joulutorttuja maistellen. Saatettiinpa testata joulusiidereitäkin siinä samalla. Ei ollenkaan liian aikaista pikkujouluillle, jostainhan se kausi on aloitettava! Ja joulusta puheenollen, siskoni kanssa jo suunnittelimme  joululahjojakin.

2013-10-22_1382463449

Olen omavaltaisesti nimittänyt itseni Fazerin väliaikaiseksi laaduntestaajaksi ja olen maistellut Fazerin uusia suklaita kunnon suklaakriitikon ottein. Pitkällisten kokeilujen jälkeen ei ole löytynyt moitteen sanaa! Mutta, ei yhtään yllättäen, en ole löytänyt Fazerin Sinisen voittanutta uutuutta. Farkkujeni vyö ylettyy vielä kiinni, joten voinen jatkaa empiirisiä testauksia vielä loppureissunkin ajan. Kuvatodisteita en kyllä valitettavasti ole ehtinyt ottamaan testatuista suklaista, sen verran kiirellä niitä on pitänyt suuhun tunkea. Pikaisen kuvan ehdin kuitenkin näpätä huikeasta suklaavalikoimasta, joka saa ulkosuomalaisen pään pyörälle.

2013-10-24_1382619151

Sunnitelmieni mukaan olen myös hamstrannut Kanadasta puuttuvia tavaroita matkalaukkuuni. Suomi-design, eli lähinnä Marimekon tuotteet ja Iittalan kivilyhdyt, ovat kovasti olleet hipelöinnin kohteena ja ainakin unikkokukallinen pöytäliina tuli näpättyä mukaan. Olen kirjoittanut kotiseutuni sanomalehteen jo vuosia pientä kolumnia ulkosuomalaisen elämästä ja sain eilen muistutuksen, mistä olen aiemmin kirjoitellut. Kaupan kassaneiti kommentoi piparkakkumausteita skannatessaan, että “Ai nytkö sinä niitä sinne Kanadaan sitten viet, kun lehdestä luin, että olit niitä kaipaillut aiemmin”. Välillä tulee ihan unohdettua, että sitähän tulee monessa paikassa julkisesti höpötettyä sitä sun tätä!

2013-10-22_1382443365
On ollut ihana nähdä perhettä ja kavereita ja etenkin näitä karvaisia koiruuksia! Eetu-sheltti meinasi mennä ihan sekaisin, eikä millään malttanut pysyä auton koiraosastolla lentokenttämatkan ajan. Siskoni söpö koiranpentu oli kasvanut järkyttävän kokoiseksi mastiffiksi, joka huitelee pitkällä hännällään ruokapöydältä tavarat alas mennen tullen ja palatessa.

Jetlag oli kyllä tällä kertaa vahvempaa sorttia kuin yleensä. Yleensä olen OK itään päin lentäessä, mutta nyt oli unikuviot kyllä aika sekaisin. Heräilin muka täysin levännennä puolenyön aikaan (Kanadassa iltaseitsemän) ja olin kauhean nälkäinen! Olen myöskin viettänyt aamuöitä aamuneljästä puolikuuteen pohtien, kuinka luksusta olisi nukkua. Jospa tämä tästä kohta..Ja pian pitää palata jo Kanadaan ja samantien töihin, joten toivottavasti en ole kovin sekaisin.

Tämän viikon Instagram Travel Thursdayn muita osallistujia voi käydä katsomassa vaikkapa Destination Unknown blogin sivuilta, oli taas monenlaista tarinaa eri maailmankolkista.

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Annika October 24, 2013 - 10:38 am

Voi kassaneitiä 🙂 Kieltämättä sitä välillä häkeltyy kun joku kaveri (joka ei blogiini kommentoi) sitten livenä viittaa johonkin blogissani selittämääni juttuun. Tulee hassufiilis kun miettii kuinka moni ihminen blogia lukee, muttei ikinä ilmoita itsestään.

Hyvää lomanjatkoa!

P.S. Fazerin laaduntestaajan pesti sopis mullekin 😉 ehkä ens lomalla taas.

Reply
Annika October 24, 2013 - 12:39 pm

Joo se on todellakin hassua välillä, kun miettii, että kerroinkohan minä nyt tämän jutun tälle kaverille ja sitten hoksaa, no että taisin kertoa sen kaikille blogissa 😀 Ja tämä laadutestaajan rooli on ihan kiertävä rooli, suosittelen seuraavalle reissulle 😉

Reply
Satu VW October 24, 2013 - 2:01 pm

Voi ei, toivottavasti jetlag menee pikaisesti ohi, itselläni kesti ihan mielettömän kauan toipua viime Kanadan reissusta… Ehkä se johtui silloin tosin siitä että ei ollut mitään varsinaista aikataulua minkä mukaan olisi pitänyt mennä, ja päädyin torkkumaan pitkin päivää aina kun nukutti 🙂

Reply
Annika October 24, 2013 - 2:23 pm

Joo saisi mennä pian ohitse tuo jetlagi, tai oikeastaan melkei saisi olla menemättä, kun jo maanantaina palaan takaisin Kanadaan!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.