4 mieletöntä matkakohdetta – Mutta mikä niistä on totta?

by Annika

Hellurei ja hyvää huhtikuun ensimmäistä! Viime viikon hyvien uutisten postauksessa paljastinkin jo pari tulevaa matkakohdetta ja nyt sain vihdoin varmistuksen vielä yhdestä reissusta. Näin aprillipäivän kunniaksi meinasin teille kertoa valheen tai pari, mutta eikös sitä sanota, että paras valhe on sellainen, jossa on hitunen totuutta?

Tämän hengessä ajattelin teille listata neljä huikaisevaa matkakohdetta bucket listaltani ja pyydän teitä arvaamaan mikä niistä on oikeasti se kohde, jonne olen menossa loppuvuodesta! Lupaan lähettää oikein arvanneille postikortit paikan päältä 😉

Pidemmittä puheitta aloitetaan kohteista,  joihin olen unelmoinut meneväni….

Uusi Seelanti

Vuoria, jäätiköitä, laaksoja, satumaisia maisemia…Mitäpä Uudessa Seelannissa ei olisi? Siellä olisi tekemistä aktiivimatkalle; vaellusta, pyöräilyä, melomista ja vaikka kiipeilyä. Jäätiköiden päällä kävelyä, viinitilojen kiertelyä, maori kulttuuria ja vähän kaupunkielämää. Kyllä kai täällä kelpaisi reissata?

Etelämanner

Varaslähtö talveen? Se kuuluisa seitsemäs manner ja hurmaavat pingviinit. Koskematonta luontoa, jäätiköitä ja kaiken peittävää valkeutta. Täällä ei turistivirtoihin törmäisi! Hieman erilaista matkantekoa, mutta paikan päällä voisi laittaa lumikengät jalkaan ja tarpoa aika kirjaimellisesti keskellä ei mitään.

Bhutan

Ensikosketus Himalajan vuoristoon ja huikeisiin korkeuksiin! Mielettömiä vaelluspolkuja vuoristossa ja mielenkiintoista paikalliskulttuuria. Telttailua luonnon keskellä maailman korkeimpien huippujen keskellä ja värikästä kaupunkielämää. Yksi hankalimmista omatoimikohteista, jossa päivämaksu on 250 dollarin huitteilla. Hinta on kova, mutta varmasti sen arvoinen!

Patagonia

Aktiivilomien parhautta Argentiinassa ja Chilessä. Kuulostaa kovin samalta kuin vaihtoehto #1, mutta täältäkin löytyisi jäätiköitä, haastavia trekkejä, temperamentaalista säätä ja etenkin niitä vuoria. Upeita luonnonpuistoja, joissa voisi viettää vaikka kuukauden. Kaksi maata samalla reissulla!

Tässäpä nämä! Mun mielestä aika huippuja kohteita jokainen!  Joku näistä on kuitenkin aikuisten oikeasti matkakohteeni loppuvuodelle, minkä veikkaat oikeaksi kohteeksi? Ja mikä näistä, jos mikään, kiinnostaisi sinua eniten?

Saattaisit tykätä myös näistä

13 comments

Annika - home & away April 1, 2015 - 2:03 am

Hauska idea, kaikki olis varmaan ihan huippuja kohteita. Mä veikkaan, että lähdet Bhutaniin 🙂 Patagoniasta olisin kaikkein kateellisin, luonnollisesti.

Reply
Annika April 1, 2015 - 10:47 pm

Juu ei näillä kohteilla kyllä voi kovin pieleen mennä! Arvasinkin, että sulla saattais olla erityistunteita Patagoniaa kohtaan 😀

Reply
Laura/My post-University Life April 1, 2015 - 3:51 am

Hauska! Minä taas veikkaan vuorostani Uusi-Seelantia – kaikki kohteet kuulostaisi kyllä ihan mielettömältä!

Reply
Annika April 1, 2015 - 10:48 pm

Kiitos Laura! Mmm..Uusi-Seelanti olisi loistava valinta, myönnän.

Reply
Jenni / Globe Called Home April 1, 2015 - 5:51 am

Mä veikkaan Patagoniaa, koska sieltä kaikkein mieluiten saisin postikortin! (Tai ehkä kuitenkin mieluummin Etelämantereelta, mutta en tiedä onko siellä posteja.)

Etelämantereen turistivirroista oli muuten vähän aikaa sitten John Oliverissa: https://www.youtube.com/watch?v=gYmxO5Kxrwk …joten jos olet oikeasti sinne menossa, niin lukisin mieluusti jälkeenpäin oman mielipiteesi paikasta näin reilun matkailun näkökulmasta.

Reply
Annika - home & away April 1, 2015 - 1:35 pm

Ihan loistava toi video, ei vitsit 😛

Reply
Annika April 1, 2015 - 10:49 pm

Ahaha aivan huippu video 😀 Oon ihan vasta löytänyt John Oliverin, mutta en ole tätä vanhempaa tuotantoa nähnytkään aiemmin. Ja tuossa olisi muuten totta tosiaan aihetta reilun matkailun postaukseen.

Reply
Esa | Reissuesan matkablogi April 1, 2015 - 5:45 pm

Veikkaan Patagoniaa, joka lienee yhtä upea kuin Uusi Seelanti, mutta on lähempänä.

Reply
Annika April 1, 2015 - 10:50 pm

Patagonia saa selvästi ääniä…Lentomatka lienee tosiaan jonkin verran lyhempi täältä Kanadasta käsin, tosin ei täältä taida kovin pitkä matka sinänsä olla Uuteen-Seelantiinkaan.

Reply
Milla - Pingviinimatkat April 2, 2015 - 1:16 am

Kaikki on mielettömiä ja lähtisin kyllä noista ihan mihin vaan! Veikkaan kuitenkin Buthania.

Reply
Annika April 2, 2015 - 7:43 am

Älä muuta sano, toivottavasti jonain päivänä pääsen näistä kaikkiin!

Reply
Marimente April 4, 2015 - 8:10 am

Ääks, vähän myöhässä kuron täällä kiinni postauksia, mutta kaikki kohteet kuulostaa aika mielettömiltä ja vaikka vastaus onkin jo tiedossa niin odotan kyllä silti mielelläni korttia kohteesta!! 😉

Reply
Annika April 4, 2015 - 9:04 am

Hahah no ehkä mä voin sieltä kortin laittaa, tai ainakin melkein periltä 😀

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.