Kaikki mitä sinun tulisi tietää hotellien varaamisesta

by Annika

Tiedättehän sen tunteen, kun päätös lomalle lähtemisestä on tehty, pomolta on saatu hyväksyntä lomapäiville ja lennotkin on ehkä jo varattu. Nyt on se aika, kun reissun suunnittelu voi alkaa ihan täysillä! Itselläni ensimmäinen asia lomajärjestelyjen listalla on majoitus, sillä se vie ison osan budjetista ja yleensä myös suunnitteluun käytetystä ajasta. Majoituksen varaamisesta saa helposti aikaan myos kiitettävän kokoisen stressin, etenkin jos reissulle pitää varata monta eri majapaikkaa.

Suhteellisen paljon matkustelleena ja myös hotellialalla työskennelleenä halusin jakaa muutaman vinkin ja neuvon, joita koetan itse noudattaa majoitusta varaillessa. Jos tämä vaikka lieventäisi jonkin muunkin majoitusvarailustressiä. Luvassa myös vinkkejä ilmaisetujen saamiseen hotelleissa!

Heliopic

Hotel L’Helipic, Chamonix

Kuinka saada halvin hinta?

Tsekkaa ensin hintavertailusivustot. Hotels.comilla ainakin on eräänlainen kanta-asiakasohjelma, jossa yhdestoista palvelun kautta varattu yö on ilmainen ja olettaisin, että muilla vastaavilla on samansuuntaisia ohjelmia. Vertailusivustojen kautta varatessa kannatta kuitenkin olla tarkkana ja tietoinen monista miinuspuolista itse varauksen suhteen.

Ensimmäisenä voin mainita, että Expedian tai vastaavan sivuston kautta tehty nettivaraus on yleensä respan henkilöstön listalla ihan pohjalla mitä tulee esimerkiksi huoneen sijainnin tai muiden toiveiden toteuttamiseen. Olettaen, että tekemäsi varaus ensinnäkään päätyy hotellin tietokantaan.

Hintavertailusivustojen nettivaraukset joutuvat nimittäin ihan oikeasti (useasti) hukkaan; joko varaus ei saavu faxilla hotellille asti tai se menee hotellilla hukkapiiloon. Todella ärsyttävä tilanne (sekä sinulle, että hotellin työntekijälle), kun 20 tunnin lennon jälkeen saavut aamuyöllä hotellille eikä niillä ei ole varaustasi.

Nettivaraukset ovat myös ne, jotka ensimmäisenä siirretään toiseen hotelliin, jos hotelli sattuu ylibuukkaamaan. Ylibuukkaamistahan ei tosin myönnetä, mutta se on ihan normaalia. Jos juuri sinulle varatussa huoneessa on juuri ilmennyt putki-tai viemäriongelmia ja sinulle tarjotaan siirtoa toiseen hotelliin, voit olla aika varma, että taustalla on jotain ihan muuta kuin yhden huoneen putkiongelmat. Jos et halua siirtoa, kannattaa siitä olla tiukkana – tosin jos olet liikkellä myöhään, on ihan mahdollista että hotelli on jo siivouskomeroita myöten täynnä eikä niillä oikeasti enää ole vapaita huoneita.

Eli ensimmäinen neuvo on tarkastaa hinnat vertailusivustoilta, mutta..

…Ota yhteyttä hotelliin suoraan ja kysy mätsäävätkö he netissä näkemäsi hinnan. Yleensä hotellit tekevät tämän mielellään (tarkastettuaan ensin hinnan sanomaltasi sivustolta), koska he vaikka hinta olisikin alempi kuin heidän mainostama hinta, saavat he silti enemmän tuottoa suorista varauksista kuin nettivarauksista.

Lyhyesti tiivistettynä  tämä tarkoittaa sitä, että hotelli tarjoaa omilla nettisivuillaan huoneita asiakkaille 139€ hintaan, mutta myy huoneen Expedialle 90€ hintaan, joka puolestaan veloittaa sinulta 119€. Jos hotelli saa sinulta 119€ on se silti parempi kuin heidän Expedialta saama €90. Koska epäsuorat varaukset ovat vähemmän tuotteliaita hotelleille, niillä voi olla hieman nyrpeä suhtautuminen nettivarauksiin.

Suorilla varauksilla saat myös hotellin oman kanta-asiakasohjelman pisteet kerättyä, kun taas nettipalveluiden kautta varatessa pisteitä ei kerry. Suoralla varauksella olet myös huomattavasti paremmassa asemassa erityistoiveiden suhteen. Ja vaikka varaisitkin nettipalvelun kautta ja sinulla on erityistoiveita huoneeseen liittyen, ehdottomasti ota silti yhteyttä suoraan hotelliin varausnumerosi kanssa, jos toiveesi ovat ollenkaan tärkeitä.

View from balcony

Erityispyyntö: Huone näköalalla. Toimii!

Erityistoiveet

Sinulla ei ole erityistoiveita? Voit mieluusti olla meluisan hissin vieressä, aamupalahuoneeseen johtavan käytävän varrella tai nelikaistaiselle autotielle osoittavassa huoneessa ensimmäisessä kerroksessa? Ihan vapaasti sitten vaan 😉 Mun vakiopyyntöihin kuuluu korkea kerros (vähemmän meluisa kuin alemmat kerrokset), hiljainen sijainti mielellään nurkassa (ei hissin tai portaikon melua, naapurihuone vain toisella puolen), höyhenettömät tyynyt (on kivaa jos komeampi puoliskonikin voi hengittää vaivatta) ja jos vain mahdollista, kiva näkymä.

Tämä viimeisin ei aina onnistu, sillä monesti parhaimmat näkymät ovat varattu kalliimmille huoneille, mutta on ainakin pienempi mahdollisuus päätyä kauheimpaan huoneeseen. Erityistoiveista kannattaa aina muistuttaa sisään kirjautuessa, sillä ne on helpompi järkätä ennen kuin olet jo huoneessa. Pyysin New Yorkin reissullani etukäteen hotellista juuri yllämainittuja asioita ja sain huoneen 15. kerroksesta (kerroksia taisi olla 17), ikkunäkymän Empire State Buildingin vaihtuviin väreihin ja huone oli hiljainen kuin huopatossutehdas.

Kelowna

Kannattaako kanta-asiakkuus?

Suurimmalla osasta hotelleista on jonkinlainen kanta-asiakkuusohjelma. Hotellin kantisohjelmia ei mainosteta läheskään yhtä voimakkaasti kuin esimerkiksi lentoyhtiöiden vastaavia, mutta idea on samanlainen; mitä enemmän käytät, sitä enemmän säästät. Hotellien ohjelmissa on se hyvä puoli, että niissä pääsee käsiksi etuihin huomattavasti nopeammin kuin businessluokan lentoja odottaessa.

Hotellien kantisohjelmilla on myös useita muita partnereita ja pisteitä voi yleensä saada mm. autonvuokrausesta ja lennoista, tai vuorostaan siirtää lentoyhtiöpartnerin pisteiksi. Suurin osa kantisohjelmista sisältää useamman hotellin samasta omistajaryhmästä, esim IHG etuohjelmaan kuuluu Crowne Plaza, Holiday Inn, Indigo, InterContinental ja neljä muuta brändiä.

Pienen vertailevan tutkimuksen jälkeen huomasin, että suurin osa kantisohjelmista on voimassa vain vuoden tai kaksi, joten jäsennyyden ja aiemmin kerätyt pisteet menettää,  jos ei kerää pisteitä tai käytä etuja tuona aikana. Ainoastaan Best Western ja IHG ohjelmat ei vanhene lainkaan, mikä on ehdoton bonus. Itselläni on Best Western rewards ja siitä ollut hyötyä, sillä toukokuisella Victorian reissulla säästin yli $400, kun maksoin pari yötä pisteillä.

Suite for one

Crooked Tree B&B, BC

Ilmaisetuja? Kyllä kiitos!

Huoneluokan korotukset, maksuton auton parkkeeraus, aamupalan sisällyttäminen hintaan, myöhäinen check-out… Ei se tyhmä ole joka kysyy 😉 Hotelleista voi saada rahan arvoisia etuja, jos osaa kysyä ja jos on vähän tuuriakin pelissä. Riippuu tosin ihan hotellista ja sen työntekijöiden valtuuksista millaiset mahdollisuudet etujen saamiseen on.

On melkeinpä mahdotonta tietää, onko vastaanottovirkailijalle ‘lupa’ antaa etuja vai pitääkö näihin kysyä lupa joltain ylemmältä henkilöltä. Aina kannattaa kuitenkin yrittää, sillä itse ainakin tykkäsin korottaaa asiakkaitten huoneluokkia kun se oli mahdollista.

Parhaiten huoneluokan korotuksen ja muita etuja sai etenkin seuraavalla tavalla:

– Olemalla persoonallinen. Soittamalla tehty varaus on paljon persoonallisempi kuin lähes anonyymi nettivaraus (vaikka se olisikin tehty hotellin omalla sivulla). Lisäksi puhelimessa voi neuvotella hinnoista, netissä ei. Parasta hintaa suoraan kysyessä saat todennäköisesti saman hinnan kuin mitä näet netissä.

Jos olet vähän empivän kuuloinen ja sanot että (saman tasoluokan) Hotelli Kilpailijalla oli pari kymppiä halvempi huone, mutta haluaisit paljon mieluummin olla tässä hotellissa koska sitä suositeltiin/sillä on parempi sijanti/mitä vain järkevää, voi olla että hinta tipahtaakin sen pari kymppiä. Väliäkös sillä,  ettet aikonutkaan olla kilpailijahotellissa yötä. Jos huoneen hinnasta ei ole varaa neuvotella, niin voisko diiliin heittää ilmaista auton parkkeerausta?

ALT Halifax

– Huoneluokan korottaminen oli lempipuuhaani hotellissa, mun tekemissä varauksissa oli vähän väliä merkintöjä tyyliin “pariskunta viettämässä 20-vuotispäivää! Yllärikorotus, jos sviittejä on vapaana -tai ainakin viiniä tai suklaata huoneeseen!”. Huoneluokan korotuksia on joskus hankala taata etukäteen, koska tokihan ne kalliimmat huoneet myydään paremmalla tuotolla jos mahdollista.

Jos parempia huoneita tai sviittettejä on vapaana sisäänkirjautuessa, niin samahan se on jakaa hieman iloista mieltä, eikä pitää parhaita huoneita tyhjinä. Vuosipäivän vietosta tai muuten vain erikoisjutuista voi mainita sisäänkirjautuessakin, mutta kannattaa olla varovainen ettei kuulosta siltä, että olisit sitä vaatimassa.

Ihan viaton “me ollaan viettämässä mun synttäreitä ja ollaan tosi innoissamme tästä hotellista, kun netissä oli niin hyvät arvostelut”. Jos vastaanottovirkalijalla on yhtään pelisilmää, asiakaspalvelutaitoa ja lupa järkätä ylläreitä, ne kyllä tekevät sen ilman, että sitä vääntää rautalangasta.

Bedroom

– Auton parkkeeraus maksaa ainakin täällä päin noin $20/päivä joten tämänkin suhteen voi säästää. Ilmaista parkkeerausta (olettaen, että se siis on hotellin oma parkkis eikä joku erillinen parkkipaikka) kannattaa ehdottaa kompensointina, jos jokin on mennyt hotellilla vähän pieleen (meluisa huone, ei ollut tarpeeksi lämmintä vettä, huonesiivous ei käynyt jne jne). Jos homma on mennyt todella pieleen, niin sitten voi jo pyytää huonehinnan alennusta, mutta nämä on juttuja, jotka hoidetaan check-outtia tehdessä.

Tässäpä siis muutama vinkki majoitusten suunnitteluun ja varailuun! Jos oikein innostun, niin mietin tekeväni valitusaiheisen postauksen nimeomaan hotelleihin liittyen, koska joskus kannattaa avata se sanainen arkku, jos kaikki ei miellytä. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin.

Jos myös lennoissa ja valmismatkoissa säästäminen kiinnostaa, niin kurkkaapa Suuri Säästöpostaus, jossa kerron näistäkin hieman enemmän. 

Saattaisit tykätä myös näistä

26 comments

Annika | travelloverblogi November 19, 2014 - 2:04 am

Kertaakaan ei ole minulle käynyt niin, että huonetta ei olisi ollut tai varaus ei olisi tavoittanut hotellia. Joko tuurini on loistava tai tapaukset sittenkin aika harvinaisia.

Yhdessä hotellissa tarjottiin paljon parempaa huonetta kympin kalliimmalla, jos soitamme Hotels.comiin ja perumme sitä kautta tehdyn varauksen. Huone oli niin kiva, että teimme sen.

Beirutissa seisoimme hotellin aulassa ilman varausta. Pyysivät muistaakseni noin 300 euroa yöltä. “Mutta kun varaussivustolla sama huone 150 euroa”, piipitimme. “Käykää bisnescenterissämme ja tehkää nettivaraus.” Jaaha.

Että kaikenlaisia kuvioita voi hotellien varaamiseen liittyä. Hotels.comia käytän paljon, ja monia olmaisöitä olen sen mautta saanut. Tokihan nekin maksetaan hinnoissa, selvähän se.

Reply
Annika November 19, 2014 - 7:54 am

Sulla on kyllä ollut onni matkassa! Mulle on käynyt niin, ettei varausta ole ollut (tosin se löytyi hetken etsimisen jälkeen ja hotellilla oli onneksi tilaa) ja etenkin kun olin hotellissa töissä, oli eräs nimeltämainitsemattoman nettisaitin varaukset hyvin harvoin meidän koneella asti. Eihän se asiakkaan vika ole, jos se varaus ei päädy hotellille asti ja yleensä ongelmia tulee ainoastaan, jos ei ole huoneita vapaana.

Hah, kuulostaapa melkein härskiltä touhulta tuo että saatte toisen huoneen, jos perutte varauksen. Vaikka ilmaistahan se peruminen yleensä on. Tuossa tilanteessahan teiltä olisi voinut vain veloittaa sen eriävän summan suoraan, vaikka olisitten pitäneetkin sen alkuperäisen varauksen. Mutta aina on hyvä muistaa, että toimintamalleja on monenlaisia 🙂 Sama juttu tuon ‘varatkaa netistä huone’ tapauksen kanssa Beirutissa, jotkut hotellit olisivat tarjonneet hinnan varmasti suoraan, mutta aina löytyy näitä mielenkiintoisia tapauksia.

Reply
Lotta Watia | Unagidon November 19, 2014 - 3:11 am

Kiva postaus ja hyviä vinkkejä! Otetaan välittömästi käyttöön! 😀

Reply
Annika November 19, 2014 - 7:56 am

Jes, huippua jos oli hyöytä! En ollut varma onko näistä moni itsestäänselvyyksiä kokeneille matkaajille, joten kiva jos oli uutta tietoa 🙂

Reply
Maarit Johanna November 19, 2014 - 4:15 am

Vitsi mikä postaus! Tää lähtee kirjanmerkkeihin 🙂 Mulla on luonnoksissa erittäin lyhyt versio vähän samasta aiheesta kun aloin miettimään noita kantisohjelmia Suomessa. Eihän niistä oikeasti paljon mitään saa.

Reply
Annika November 19, 2014 - 7:57 am

Kiitos Maarit Johanna! Kantisohjelmapostaus voisi olla ihan mielenkiintoinen, mietin sitäkin mutta sitten hoksasin, että samankin firman ohjelmat on erilaisia Suomessa (Euroopassa?) ja Pohjois-Amerikassa.

Reply
Annika November 20, 2014 - 4:26 pm

No niin, nyt saatiin lisätietoa! Vaikka näissä on kyllä itse kukanenkin pää pyorällä 😀

Reply
reissuesa November 19, 2014 - 5:13 am

Halvimmissa hotelleissa booking.com on toiminut hyvin. Varaan vain pariksi päiväksi, vaikka suunnittelisin pitempää oleskelua. Lähes aina on onnistunut jatko booking.comia vastaavalla hinnalla ja miksei onnistuisi kun hotellin ei tarvitse maksaa lisäöistä 15 % provisiota.

Reply
Annika November 19, 2014 - 7:59 am

Älä muuta sano Esa! Hotellit kyllä tykkäävät suorista varauksista. Ja tuo sun taktiikka on siitäkin hyvä, että ei ainakaan tule varattua viikkoa jossain hyvältä kuulostavassa paikassa, mutta todellisuudessa kamalassa hotellissa. Hotellien markkinointi kun ei aina ole sitä totuudenmukaisinta!

Reply
Sari | Pakkasesta Paratiisin November 19, 2014 - 8:37 am

Erittäin ajankohtainen postaus ja Esalta yllä hyvä vinkki! Tosin meille kävi viime reissulla KL:ssä kuten Annikalla, eli hotelli kehotti meitä varaamaan huoneen netistä, koska sen saa sieltä halvemmalla.

Mulla on Accor hotels-ketjun kantisohjelma, olen nyt edennyt siinä yhden tason mutten vieläkään tiedä mitä etua siitä on 🙂 Ehkä se vielä selviää! Ja voi vitsit mulle tuli hyvä mieli noista huonekorotuksista, mitäpä se keneltäkään on pois, jos tarjoaa pientä extraa. Päinvastoin, ainutlaatuinen asiakaskokemus ja hyvää markkinointia on asiakkaalta odotettavissa 🙂

Reply
Annika November 19, 2014 - 9:31 am

Kiva kun kommentoit Sari! Hahah, kannattaa tsekata se sun kantisohjelma, yleensa niissa on jotain parempia etuja ylemmalla tasolla 🙂 En tunne tuota Accorin ohjelmaa juurikaan, mutta monesti etuina ovat esim. ilmainen myohainen check-out, pomppaus parempaan huoneeseen (tosin riippuu montako tasoa tuossa ohjelmassa on..), joskus on esim tervetulo snacksit jne tai ainakin saa enemman pisteita hotellioista, kuin alemmalla tasolla. Kannattaa tarkistaa, etekin jos huomaat ettei ensi kerralla tule jotain etuja mita pitaisi tulla, niista kannattaa ehdottomasti mainita!

Reply
Marimente November 19, 2014 - 11:12 am

Heh, ei olisi voinut parempaan ajoitukseen tulla tämä sun postaus kun juuri on tässä työn alla Rooman majoituksen varaaminen 🙂 En ole muuten juuri koskaan tajunnut laittaa noita erikoispyyntöjä – paitsi Rion viimesen yön hostellissa, jonka sivuilla olevista kuvista olin itse päätellyt, että joissain omissa huoneissa on riippumatto. Pyysin sitten sellaista ihan kokeillakseni, mutta arvaapa vaan sainko..? 😛

Reply
Annika November 19, 2014 - 12:16 pm

Jes, pointsit hyvalle ajoitukselle 🙂 No poh tuosta riippumatosta, mutta kokeilepa ihan huviksesi nyt Rooman reissulla pyytaa jotain lisajuttuja 🙂

Reply
Jenni / Globe Called Home November 19, 2014 - 8:29 pm

Hyviä vinkkejä, erityisesti noihin upgradeihin liittyen! Varauspalveluista mä silti suosin vastedeskin Hotels.comia, koska sieltä saa käytännössä 10% alennusta, kun kymmenellä yövytyllä yöllä saa “ilmaisyön”. Näitä ilmaisöitä on kertynyt jo aika monta tässä parin vuoden sisään (kun tietty varataan tuota kautta myös duunimatkojen hotellit…), ja lisäbonusena tuntuu paljon kivemmalta saada “ilmaisyö” sen sijaan, että saisi vain sen 10% alennuksen joka kerta. Sillä voi sitten perustella itselleen jossain NYCissä vähän kalliimman hotellin. 😉

Reply
Annika November 19, 2014 - 9:54 pm

Joo tuossa hotels.comin systeemissä on se hyvä puoli, että voi valita minkä hotellin tahansa, ei siis tarvi olla saman ketjun puljua ja niin edelleen. Ja aina on kiva, jos on lisäsyy hieman hemmotella itseä 😉

Reply
Jepa Unelmatripillä November 20, 2014 - 7:47 am

Mielenkiintoinen postaus ja hyviä vinkkejä ylimääräisten etujen saamiseksi. Myös minun täytyy kyllä todeta, etten pidä kovin todennäköisenä nettivarauksen katoamista, koska lukemattomista omista nettivarauksistani ei ole koskaan yksikään kadonnut. Jos katoaminen olisi hyvin yleistä, luulisi jo osuneen kohdalle. Ehkä sekin päivä tulee. Hotels.comin kantisohjelmasta puolestaan on sanottava, että siinä on se(kin) hyvä puoli, ettei tarvitse majoittua aina saman ketjun hotelleihin etuja kerryttääkseen.

Reply
Annika November 20, 2014 - 8:00 am

Kiitos Jepa ja kiva kun kommentoit! Täällä operoi ainakin pari eri nettisivustoa, jotka ovat luullakseni aika pieniä ja ainoastaan Pohjois-Amerikassa toimivia, ja niillä ei kyllä ole se paras track record. Ei mullakaan ole ollut ongelmia itse reissatessa noiden isompien sivustojen, kutene expedia ja hotels.com tai booking.comin kanssa, tosin hotellilla toissa ollessa ongelmia on noidenkin kanssa joskus ilmennyt. Onhan noilla käyttäjiäkin niin tuhottomasti, ettei ongemia jokaisen kohdalle satu 🙂

Reply
Merja November 20, 2014 - 8:16 am

Kiitos hyvästä ja hyödyllisestä postauksesta. Minulle ainakin tuli uutta tietoa ja täytyypä ottaa vinkit käyttöön, kun seuraavaa hotelliyötä varailen. Hotels.comia olen enimmäkseen käyttänyt ja kaikki varaukset ovat olleet ok. Viime syksynä Lontooseen lähtiessä, laitoin hotelliin etukäteen sähköpostia ja kyselin jotain random-juttuja, kun tuli jostain syystä epävarma olo, onko meidän varaus kunnossa. Saavuimme Lontooseen vielä niin myöhään illalla, että jos jostain syystä ei huonetta olisikaan löytynyt, niin ikävä siinä olisi ollut lähteä etsimään vapaata huonetta. Kaikki oli onneksi kunnossa ja sain hotellista ystävällisen vastauksen, vaikkei sen tähtiluokitus korkeimmasta päästä ollutkaan, mutta ei kai se aina tähtiluokitusta katso… Mullakin tama postaus menee kirjanmerkkeihin 🙂

Reply
Annika November 20, 2014 - 10:27 am

Ole hyvä Merja, kiva kun tykkäsit 🙂 Minäkin monesti laitan mailia suoraan hotellille, vaikka olisinkin netistä varannut, ihan vain varmistaakseni että niillä on varaus ja välittääkseni erityispyynnöt. Aina se on parempi olla yli-varovainen, kuin löytää itsensä ilman huonetta!

Reply
Pirkko / Meriharakka November 30, 2014 - 5:42 am

Varmaan ihan hyviä ohjeita ja vinkkejä, jos hotellissa aikoo oleilla vähän pitempään, jolloin siihen ja huoneeseen kannattaa panostaa. Me olemme tehneet aika paljon matkoja tyyliin keskimäärin 3 yötä samassa paikassa (joskus vain 1-2) ja silloin hotellivarauksia on sen verran paljon tehtävänä, ettei niihin jokaiseen viitsi erikseen panostaa ja etsiä suoria varaussivuja ym. Olen käyttänyt Booking.comia tyytyväisenä monta vuotta – siellä ei saa ilmaisia hotelliöitä, mutta sen sijaan joihinkin hotelliin paremman ns. Genius -hinnan.
Tuuria ilmeisesti meilläkin on ollut, kun kaikki varaukset ovat aina löytyneet!
Yhtenä vinkkinä, jota itse olemme jonkin verran käyttäneet: varaa kolmen tähden hotellista sviitti tai exclusive -huone tms. saat sen usein samaan hintaan kuin standardin 4 tähden hotellissa ja olet halvemmassa hotellissa premium-asiakas, joka saattaa näkyä kivasti palvelualttiutena. Dubaissa joskus oltiin tällä systeemillä varattu huone ja huomattiin sitten, että Exclusive-loungen alkuillan ilmaiscocktaileilla ja pikkuruualla voi vaikka korvata illallisen “ilmaiseksi”, jos en jaksa lähteä syömään!

Reply
Annika November 30, 2014 - 10:24 pm

Joo pitkällä reissulla ja lyhyillä hotelliyöpymisillä olisi kyllä aika homma alkaa joka paikkaan soitteleen! Mä en ole vannoutunut minkään online palvelimen käyttäjäksi, mutta pitäisi varmaan keskittää johonkin, kun niitä tulee aina silloin tällöin käytettyä. Hyvä vinkki muuten tuo parempi huone alempitasoisesta hotellista, usein todellakin kolmen tähden sviitti on kivempi kuin neljän tähden perushuone. Tämän saisi pistää oikein muistiin 🙂

Reply
Vuorotyöläisten viikonloppu Solo Sokos Hotel Tornissa - December 28, 2014 - 9:22 am

[…] ollut huomannut toivoa asiaa varaustilanteen yhteydessä näistä Tarinoita Maailmalta-blogin takuuvarmoista majoitusvarausvinkeistä huolimatta. Siispä Riikan ottaessa pienet aamiaisen jälkeiset lepopäikkärit kiipesin laskujeni […]

Reply
Anna August 20, 2015 - 4:47 am

Hotels.com, Booking tai Expedia eivät ole hintavertailusivustoja, vaan hotellivaraussivustoja. Hintavertailusivustoja ovat esimerkiksi Trivago, Skyscanner ja Momondo, jotka usein vertaavat hintaa myös hotellin omalta sivulta, varsinkin jos kyseessä on ketjuhotelli. Oman kokemukseni perusteella siinä on suuri ero onko kyseessä hotellivaraussivusto vai hintavertailusivusto.

Reply
Annika August 23, 2015 - 9:30 pm

Olet muuten Anna oikeassa, hotellinvaraussivustojahan ne ovat virallisesti. Tunnustan kuitenkin, että käytän niitä kyllä vähän tuohon hintojenvertailuunkin 🙂

Reply
Suuri säästöpostaus -Matkailualan ammattilainen paljastaa kuinka säästää matkakustannuksissa | Tarinoita Maailmalta May 17, 2017 - 8:37 am

[…] Muista mainita erityistoiveesi varauksen yhteydessä! Jos luulet, ettei sinulla ole erityistoiveita, luepas tämä postaus: Kaikki mitä sinun tulisi tietää hotellien varaamisesta.  […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.