AirBnB kokemukseni Vancouverissa + säästä $50!

by Annika
AirBnB Vancouver stay

Tunnustan, että olen suhtautunut tähän AirBnB-konseptiin vähän nihkeästi enkä ole sitä edes oikein ajatellut majoitusvaihtoehtona. Ne muutamat kerrat, kun esimerkiksi New Yorkista koetin katsoa majoituksia löysin vain sivuittain pieniä asuntoja, jotka jaettiin muiden majoittujien tai omistajien kanssa, mutta joilla oli silti hotellia vastaavat hinnat.

Mielsin koko jutun lähinnä hintalapulla varustetuksi couch surffaukseksi.

Vancouverin reissua suunnittellessani olin kuitenkin niin viime tingassa, että monet downtown alueen hotellit olivat täyteen buukattuja tai hurjissa hinnoissa. Adam oli juuri varannut AirBnB-majoituksen Nunavutin matkalleen ja patisti minuakin kurkkaamaan, olisiko Vancouverissa hyvää vaihtoehtoa. Ja voi, olihan siellä!

Untitled

Karsastin sitä ideaa, että jakaisin asuntoni ventovieraiden kanssa, sillä tiesin että näin pikaisella matkalla en halunnut sen kummemmin sosialisoida vaan ennemminkin rentoutua omissa oloissani. Löysinkin monta kokonaista asuntoa downtown alueelta ja oikein hyvillä hinnoilla hotelleihin verrattuna.

Pohjois-Amerikassa kannattaa muistaa, että hotellien hintoihin tulevat verot päälle eli jos huone on $139 niin loppuhinnaksi tuleekin $157, kun lisää veroja 13%. AirBnB-majoituksissa tätä yllätystä ei tule, sillä se nettisivulla näytetty hinta on se loppusumma (ainakin niissä, joita minä tsekkailin).

Koska rekisteröidyin AirBnB käyttäjäksi Adamin suosittelemana linkin kautta, sain $50 alennuksen varauksestani ja hyödynsin tämän varaamalla vähän hintavamman asunnon, mutta silti säästin monta kymppiä hotelliin verrattuna. Ja tämä oli kyllä aivan unelmakämppä!

Untitled

Sijainti oli Vancouverin keskustassa, 16. kerroksessa, josta oli mukavat näkymät pilvenpiirtäjien yli vuorille. Asunto oli aivan vasta uusittu ja omistaja oli todellakin laittanut paljon ajatusta pieniin yksityiskohtiin, joita hotelleissa ei koskaan saisi.

Esimerkiksi tuoreita leikkokukkia oli muistaakseni neljässä eri paikassa, perusruokatarvikkeita kaapeissa ja pakastimessa, tavallista ja vegaania margariinia (!) jääkaapissa, kaiken maailman tarvikkeita vessassa ja niin edelleen.

Tämä AirBnB asunto oli siis sellainen, missä se omistaja ei edes asu vaan se on pelkästään vuokrakäytössä. Tapasin kämpän omistajan heti aluksi, jotta sain avaimet asuntoon ja hän olikin todella avulias ja kertoi lähialueen nähtävyyksistä turistikartan kera.

Untitled

Vinkkejä AirBnB kämpän valintaan

Kuten netin syövereistä on voinut lukea, on AirBnB:ssä tarjolla monenlaista kämppää ja kuten hotellienkin kanssa, olen tarkka siitä millaisen paikan varaan.

Kuten mainitsin, itse hakisin ainostaan majoitusta, jonka saisin itselleni kokonaan ja klikkaankin aina “entire home” etsintäkriteerin päälle. Adam puolestaan tykkäsi jakaa asunnon paikallisen perheen kanssa Nunavutissa ja oppi samalla paljon paikallisesta inuiittikulttuurista ja elämästä pohjoisessa.

Kuten hotellienkin suhteen, lue arvostelut huolella. Itse luen arvosteluja aika hartaasti, sillä ihmisillä on erilaiset käsitykset esim. siisteydestä ja melutasosta, ja koetan arvostelujen rivien välistä lukea mikähän mahtaa olla totuus.

Untitled

Toinen asia, jota koetan selvittää rivien välistä (ellei se tule muuten esille) on se, asuuko paikan vuokraaja siellä itse normaalisti vai onko asunto / huone koko ajan vuokrakäytössä. Erona tässä voi olla esimerkiksi se, onko kaapeissa omistajan tavarat vai onko ne tyhjillään minua varten.

Kannattaa myös valita paikka, jonka profiilissa on lukuisia hyvälaatuisia valokuvia, yksityiskohtaiset kuvaukset paikasta sekä tietysti paljon niitä positiivisia arvosteluja. Jos jokin asia askarruttaa, niin kämpän vuokraajalle voi aina laittaa viestiä ja kysyä – oma hostini oli laittoi minulle pari mailia ihan vain kysyäkseen mikä tuo minut Vancouveriin ja niin edelleen.

Säästä $50 ensimmäisestä varauksestasi

Jos et ole vielä AirBnBta kokeillut, niin kannustan kyllä kokeilemaan! Itsekin vältin tätä majoitusmuotoa vuosikaudet, mutta yllätyin kyllä todella positiivisesti. Jos luot uuden profiilin, niin tätä kautta klikkaamalla saat $50 alennuksen ensimmäisestä varauksestasi!

Noita kämppiä etsiessä vastaan tuli kyllä heti monta tosi omalaatuista ja erikoista paikkaa aina veneistä kartanoihin, mikä onkin minusta AirBnBn valttikortti. Taatusti jos olisin isommalla porukalla lähdössä matkaan niin haluaisin varata jonkun ison ja ylellisen majoituksen, jonka hintakaan jaettuna monelle osapuolelle ei olisi kovin kamala.

AirBnB kokemus

Summa summarum; vuosia siihen meni, mutta nyt olen jo innoissani seuraavasta kokeilusta (mikä onkin aika lähellä, luulisin!).

Oletko sinä kokeillut AirBnBta joko itse majoittujana tai jopa hostina? Kerro ihmeessä millainen kokemus on ollut!

Saattaisit tykätä myös näistä

10 comments

Merja / Runway - Kiitoradalla May 30, 2017 - 12:23 am

Jee, hyvät ja tuoreet kokemukset täälläkin vihdoin! Mulla samanlaiset lannistetut fiilikset NYCin tarjonnan suhteen. Toissa vuonna yritin pariakin kämppää varata sitä kautta, varaus kyllä otettiin moneksi päiväksi luottokortilta, vaikka kummastakaan ei host vastannut lainkaan! Meni maku koko systeemistä pitkäksi aikaa. Kuubaan yritettiin samoin nyt joulu-tammikuulle reissumme alkupäähän, mutta joittenkin shekkien kanssa ois pitänyt alkaa pusaamaan (?) Juu ei. Noh, Australiassa vihdoin päätettiin taas kokeilla ja voi pojat, miten kätevät ja hienot kokemukset huoneistoista sekä Melbournessa että Brisbanessa!! Ja niin hyvät, että siitä suoraan vuokrattiin myös kokonainen talo Balilta nyt just toukokuussa pariks viikoks. Kaikki ovat olleet selkeästi sijoituskämppiä vuokrausta varten. Mutta jo neljäs vuokrauskohde odottaa viikon päästä Kataloniassa Espanjassa, maailmanympärimatkamme päätöspisteenä ja pehmeänä laskuna takaisin Eurooppaan puolen vuoden reppureissulta ???
Eli, todella hienosti ja helposti mennyt kommunikointi omistajien/vuokrananajien kanssa, vaikka itseasiassa vain yhdessä kolmesta edes näimme tyypin henkilökohtaisesti. Ja minusta hinnat kaikissa olleet varsin kohdallaan. Suosittelen!!!

Reply
Annika May 30, 2017 - 6:00 pm

Hui, sun kokemus Nykistä kuulostaa aika hurjalta! Musta tuntuu, että ainakin toistaiseksi kokeilen AirBnBta lähinnä Pohjois-Amerikassa, en tohtis ihan heti vähemmän kehittyneissä maissa sitä testata.
Yks tuttu vuokrasi porukalla upean kämpän Portosta ja se vaikutti niin unelmakokemukselta!

Reply
Niko May 30, 2017 - 1:41 am

En ole itse ollut suuri bnb-fani, mutta kerran pakosta päädyin siihen, ja kaikki meni täydellisesti. Omistaja tuskin maksoi verojaan.

Reply
Annika May 30, 2017 - 5:56 pm

No se on hyvä, että kaikki meni hyvin kuitenkin!

Reply
Saana | Live now – dream later May 30, 2017 - 1:48 am

Majoituin ensimmäistä kertaa Airbnb-kämpässä kolme vuotta sitten Sveitsin-reissulla… ja viime viikonloppuna tein sen taas! 😀 En siis ole mikään vakioasiakas, mikä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että yleensä matkakohteen Airbnb-asuntojen hintataso on järkyttävän paljon hotellien hintoja korkeampi. Jotenkin tuntuu, että koko homma meni vähän överiksi. Yleensä kuitenkin tarkistan joka kerta vähintään pikaisesti, olisiko Airbnb:ssä kivoja vaihtoehtoja. Ja Ahvenanmaan mökkilomaa suunnitellessa todellakin oli. Oltiin viikonloppu aivan ihanalla merenrantamökillä, nautittiin juuri uusitun saunan löylyistä, pulahdettiin meressä, grillattiin merinäköalalla koristetulla terassilla, eikä ympärillä ollut kuin luonnon omat äänet ja asukit. Tämän sai 70 euron vuorokausihinnalla. Hakkaa minkä tahansa hotellihuoneen mennen tullen! 🙂

Reply
Annika May 30, 2017 - 10:50 am

Haha en mäkään niin hurahtanut AirBnB:hen ole, että jättäisin hotellit kokonaan! Mutta minusta ne on kyllä, kohteesta vähän riippuen, hyviä vaihtoehtoja.
Mutta niin kuin sanoit, niin jotkut AirBnB paikat on kyllä menneet överiksi, kun ne on niiiiin kalliita! Loppujen lopuksi siellä majoituksessa vietetään kuitenkin niin vähän aikaa, että ennemmin maksaa vähemmän vähemmästä tilasta kuin hurjia summia isosta luksusasunnosta.
Kivasti se tuo kuitenkin vaihtelua tavallisiin hotellivaihtoehtoihin 🙂 Teidän paikka Ahvenanmaalla kuulostaa tosi idylliseltä, ja juuri sellaiselta kokemukselta, joka on parempi kuin hotellihuone!

Reply
Saana | Live now – dream later May 31, 2017 - 3:54 am

Haha, todellakin oli parempi. Ahvenanmaalle en edes ajatellut hotellia, vaan koko reissun tarkoituksena oli päästä mökille, mökittömiä kun ollaan. Enpä ole kieltämättä koskaan ollut hotellihuoneessa, jossa olisi oma keittiö, oma sauna, oma aurinkoterassi, oma privaatti ranta, soutuvene, grilli ja ah, mikä auringonlasku! 😉

Reply
Marimente May 30, 2017 - 4:04 am

Jep, ainoastaan positiivisia kokemuksia Airbnb:stä, sekä kokonaisista asunnoista että yksittäisen huoneen vuokraamisesta Brasiliassa, Kroatiassa ja Venetsiassa. Hyvä konsepti matkailijalle ja etenkin silloin, kun sitä käytetään aidosti ylijäävän asuimiston vuokraamiseen. Jos mietitään esimerkiksi Venetsian hotellien hintatasoa, niin samaan hintaan ja edullisemminkin saa Airbnb:n kautta jo kokonaisen kämpän! O_o

Reply
Annika May 30, 2017 - 10:46 am

No Venetsia onkin aika kinkkinen paikka just AirBnB:lle, kun siellä on hotellit niin kalliita. Ja toisaalta sitten AirBnB asunnot vie vuokratilaa potentiaalisilta asukkailta, mistä onkin ollut puhetta. Toisaalta kyllä näin puhtaasti matkailijan näkökulmasta niin yleensä se raha- / laatusuhde ratkaisee AirBnB vs Hotelli dilemman 😛

Reply
Terhi / Muru Mou May 31, 2017 - 7:52 am

Mä en ole vielä kertaakaan kokeillut Airbnbtä, mutta nyt ollaan suunniteltu, että kokeiltas listata sinne oma kämppä. Ollaan kuitenkin jonkun verran aina poissa ja Kööpenhaminan järkyttävän kalliiden hotellihintojen vuoksi olisi varmasti helppo saada aina kämppä kaupaksi. Tässä oli mielenkiintoisia vinkkejä sitä ajatellen, kiitos 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.