Maukas paluu arkeen

by Annika

Ensimmäinen viikko takaisin Kanadassa ja se meni suorastaan paremmin kuin uskalsin toivoa; ei lainkaan jetlagia, Ottawassa ei ollut tullut talvi poissaollessani eikä töissä odottanut kauhea läjä rästihommia. Tämä oli kyllä ensimmäinen kerta, kun Suomeen päin mentäessä jetlag osui pahemmin kuin takaisin tullessa. Yleensä uuvahdan siinä iltakahdeksan aikaan täällä monta päivää Suomen reissun jälkeen, mutta nyt pääsin heti normaalirytmiin kiinni.

Ottawa on siitä ihana paikka, että se on tarpeeksi iso erikoisliikkeille, joita pienemmistä paikoista on hanakala löytää. Tarkoitan nyt siis lähinnä vegeravintoloita ja -leipomoita. Täällähän on jo ennestään kaksi täysin vegaania ravintolaa ja ainakin neljä, ellei jo viisi, kasvisravintolaa, joissa toki on vegaaneillekin tarjottavaa. Lisäksi löytyy etenkin cupcakes paikkoja, joista saa vegaanisia herkkuja. Nyt tänä viikonloppuna kävimme jälleen uuden vegaani-gluteeniton-pähkinätön linjalla olevan leipomon avajaisissa. Voi niitä herkkuja! Maistiaisia oli tarjolla vaikka millä mitalla ja olimme jopa niin persoina ahkerina liikkeellä, että saimme 75:lle ensimmäiselle jaetut pienet herkkupussit mukaamme, ostamiemme herkkujen lisäksi.
cupcake
Herkullisista leipomoavajaisista suuntasimme uunituoreet chai-vaahterasiirappi cupcakesit mukanamme kahvilaan latelle ja teelle kuluttamaan uhkaavasti viilenevää lauantaita. Täällä käännettiin vasta tänä viikonloppuna kelloja, joten nyt sunnuntaina nautimme ansaitusti ekstratunnista. Sain yhden ekstratunnin Suomessa ja toisen täällä, kylläpä sattui hyvästi! Nyt tämä ekstratunti suorastaan kostautui vähän, koska heräsin tosi aikaisin, mutta olin sopinut lounastreffit vasta puoli kahden aikaan, joten jouduin kärsimättömänä odottamaan vegaanin lounasbuffettia koko aamun!

Täälläkin on muuten nyt mennyt ilmat kylmiksi, tänä aamuna oli -5!! Mutta edelleen on aurinkoista ja puissa on lehdet vielä, joten syksyä tämä vielä on, vaikka marraskuu onkin. Ja marraskuusta puheenollen, taas on se karmea aika kun miehet saavat muka hyvällä syyllä kasvattaa naamakarvojansa, onhan nyt Movember. Facebookista päätelleen Suomeenkin tämä on rantautunut, onko ruudun takana kanssakärsijöitä? Pari vuotta sitten olin Australiassa juuri Movemberin aikaan ja siellä tuli eteeni nuo alla olevat kakkuset. Ne olivatkin sitten koko Movemberin ainoa hyvä puoli…

movember

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.