Viikkokatsaus

by Annika

Sushia, kahvia, kipeitä lihaksia ja kuntosalivandalismia – Siinäpä tämän viikon avainsanat! Niin ja tietenkin Luontoäidin kevät-talvi-talvempi-ei toivoakaan keväästä-peli on jatkunut taas tälläkin viikolla. 

Ottawalaiset ovat kerta toisensa jälkeen innostuneet kevään merkeistä; lumen läpi pilkottavasta tiestä, lämpöasteista ja allekirjoittanut näki jopa läntin ruohikkoa bussipysäkin edustalla (ette uskokaan, kuinka innoissani olin!). Ottawalaiset, minä mukaanlukien, ovat myös jälleen kerran hylänneet toivon keväästä ja alistuneet lumituiskujen ja pakkasasteiden armoille.

Collage.jpg
Oikeasti. Tämä “kevät” täällä on ihan naurettavaa, en minä ihan turhista napise! Muutamana päivänä täällä siis oli jo lämpöasteita ja vähän sellaista kevään tuntua ilmassa. Alkuviikosta olin jopa niin kevätmielellä, että jätin talvitakin naulakkoon ja heitin päälle hupparin ja toppaliivin! Kylmähän siinä tuli, mutta keväinen idea tässä nyt olikin tärkintä. Ja sitten se karu todellisuus iski taas, -17 pakkasta eräänä päivänä, 15 senttiä lunta toisena. Nyt kylmä rintama ilmeisesti jatkuu vielä melkein koko ensi viikona ja luntakin pitäisi tulla lisää. Normaalisti täällä siis tulee kevät suht aikaisin, esimerkiksi Suomen verrattuna. I am not impressed, Mother Nature. Ja alla vielä kuva siitä, kun upposin reisiäni myöten lumeen. Enhän minä nyt koripalloilijan mitoissa ole, mutta onhan tämä nyt ihan perhanasti lunta.

snow
Niin ja keskiviikkona satoi vettäkin ihan niin, että sai sateenvarjon kaivaa esille. Suuntasin lounastunnilla siis Starbucksin kutsuvaan ja lämpimään liikkeeseen ja istuskelin siellä chai latte seuranani. Ja laatuseuraa se olikin.

chai

Viime viikolla innostuin juoksemista taas ja juoksentelin tällä viikolla hieman lisää, sään takia sisätiloissa kylläkin. Lihakset eivät tosin ole ihan vielä muistaneet mitä tämä juoksemishomma onkaan ja voivottelevat aina tovin treenin jälkeen. Keskiviikkona kun suuntasin salilta pukuhuoneeseen niin lokerossani oli kummallisen näköinen lukko ja teipattu lappu, jossa luki “Come see front desk”. Noh, minähän suuntasin sitten hehkeän hikisenä aulaan kyselemään, että mitäs tämä lappu lokerossani tarkoittaa. Joku oli sitten ilmeisen vakuuttavasti uskotellut sekä itselleen että salin työntekijälle, että kyseessä oli hänen lokero ja lukon koodi ei toimi/oli unohtunut. Kuntosalin työntekijä oli sitten varmisteltuaan että onhan tämä varmasti kyseisen henkilön lokero leikannut lukon kahtia -Ja kas kummaa, se ei ollutkaan Neiti X:n lokero. Grr.

Perjantaina herkuttelin töissä työkaverien suosituksesta sushilla, vegaaniversiolla totta kai. Olin kyllä yllättynyt vegevaihtoehtojen määrästä ihan tavallisessa sushipaikassa! Viitosella sai viisi sushirullaa, mitkä eivät nyt kovaa nälkää vie mihinkään, mutta kyllä se sellaisesta pikkunaposteltavasta kävi aivan hyvin. Ja teetäkin sai ihan kaupan päälle. Nam, uusi ruokaihastus on syttynyt! Ai niin, ja tämä paikka on alle minuutin kävelyn päässä toimistosta.

sushigo
Perjantaina oli isänmaallisuus hetkellisesti taas huipussaan, kun EQ3-kaupan ikkunaan oli vaihdettu astetta keväisemmät Marimekkokuviot. Toisesta ikkunasta komeili oikein nätti keittiökattaus Marimekkotyyliin. Jos olisin varakas, niin ostaisin sieltä läjän kankaita ja, noh, en tiedä mitä niillä tekisin, mutta tukisinpa suomidesignia ainakin. Marimekko kankaat ovat täällä huomattavasti kalliimpia, mutta tavalliset tuotteet kuten mukit jne ovat aika samoissa hinnoissa. Tästä kaupasta saisi myös törkeän hyvännäköisiä Marimekkokuvioisia säkkituoleja. Voi mihin kaikkeen sitä voisikaan rahoja kuluttuaa, jos ne eivät menisi matkustamiseen.

marimekko
Mukavaa viikon alkua kaikille!

 

Saattaisit tykätä myös näistä

5 comments

Annika March 24, 2014 - 9:15 am

Sinä vuonna kun olin Kingstonissa vaihdossa, niin lukukausi loppui siinä huhtikuun puolivälissä-lopussa ja muistan vaan miettineeni, kuinka pitkä Kanadan talvi olikaan, kun keväältä ei tuntunut ollenkaan. Talvitakki taisi olla päällä vielä kotiin palatessa huhtikuun 20. päivä 🙂 Toivottavasti saat kevään sinne pian!

Reply
Annika March 24, 2014 - 6:11 pm

Tiiätkö just joku tänään sanoi, ettei Kanadassa ole kevättä vaan talvi ja sitten plus 25 astetta muutaman kuukauden 😀 Mut oikeesti lunta vielä huhtikuun puolivälissä..?? Täälä pitäisi olla tulppaanifestivaali heti toukokuun alusta, eihän ne nyt lumen alta voi alkaa kukkimaan!!

Reply
Annika March 25, 2014 - 11:03 am

Ei sillon varmaan enää lunta ollut, mutta kelit oli kovin talviset noin muuten 🙂

Reply
Laura March 24, 2014 - 10:34 am

Voi apua tota lumen maaraa!! Ei kay kylla kateeksi 🙂 Mutta sushit olisin voinut ottaa tanne lounaaksi!

Reply
Annika March 24, 2014 - 6:10 pm

Apua on juuri oikea sana 😀 Suosittelen sushilounasta 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.