Matkan parhautta on… majoitus

by Annika

Millainen on hyvä hotelli? Sitä olen tässä viime päivinä miettinyt, kun täytyisi jo ottaa itseäni niskasta kiinni ja sinetöidä hotellivaraukset syksyn matkoja varten. Hakusessa on hotelli tai itse asiassa kaksikin suurkaupungista, jota en tunne lainkaan ja jonne en kaiken rehellisyyden nimissä edes suunnitellut meneväni; Buenos Airesista.

On muuten yllättävän haastavaa alkaa valikoimaan hotellia kaupungista, joiden kaupunginosat ei sano mitään. Esimerkiksi New Yorkista varmasti jokainen tietää Manhattanin, Brooklynin, Bronxin, Upper East Siden ja lukuisia muita telkkarista tuttuja kaupunginosia ja niihin liittyviä mielikuvia. Buenos Airesin karttan katsominen on minulle aika hepreaa, tosin on ne turisteimpien aluiden nimet jo alkaneet tulla tutuiksi.

Tätä hotelliasiaa pohtiessa mieleen tuli väkisinkin meidän hurmaava l’Heliopic hotelli Chamonixissa ja pari muutakin positiivista hotellikokemusta nousi ajatuksiin. Koetinkin miettiä, että mikä näistä paikoista teki niin mukavia. Tulin siihen tulokseen, että..

Kaunis ja moderni sisustus. En voi uskoa, että edelleen tulee sillon tällöin vastaan niitä lässähtäneitä 80-luvun tummia kukkapeittoja, argh! Mun puolesta kaikki majoitukseni saisivat olla avaria ja vaalein sävyin sisustettuja. Heliopic osui siis tämän puolesta napakymppiin, vai mitä tuumitte?

Heliopic

Heliopic

Tervetuliaisdrinkki oli poikaa. Varasin hotellin niiden Facebook sivuilta 10% alennuksen vuoksi ja sen vuoksi kylkiäisenä tuli tervetulodrinkki hotellin baarissa – No tietysti loma alkaa loistavasti viinilasillisen vauhdittamana! Kannattaa muuten hotelleja varatessa tsekata niiden sosiaalinen media, monet hotellit tarjoaa pieniä etuja sitä kautta.

Parveke ja mielellään iso sellainen. Heliopicissä oli ihan mukavan kokoinen parveke, jonne mahtui kaksi tuolia ja josta pystyi ihastelemaan vuorimaisemaa. Hienompiakin parvekkeita on kuitenkin tullut vastaan ja Brittiläisen Kolumbian Kelownan lähellä oleva Myra Canyon Ranch veti kyllä tuon parvekeasian ihan överiksi, mutta hyvällä tavalla. Kyllä siellä olisi pienen kylän tanssit pitänyt kevyesti! 

Bedroom

Myra Canyon Ranch

Aamupala. Uskon aamupalaan ja vankasti. Herään useimmiten nälkäisenä, joten apetta on saatava ja mielellään pian, ennen kuin känkkäränkkä iskee 😉 Tässä muutoin ihannoimani Heliopic ei kyllä saa pisteitä, koska aamupala oli maksullinen ja aika tyyris, joten jätimme sen välistä. Vegeruokavaliolla usein jää syömättä moni asia menusta ja  ei oikein  huvita maksaa 15 euroa teekupista ja kahdesta paahtoleivän palasesta. Sen sijaan myöskin British Columbiassa sijaitseva Crooked Tree B&B ylitti kaikki odotukset aamupalan suhteen! Tässä on mielestäni suurin eri isojen hotellien ja pienempien boutiquehotellien tai B&B paikkojen ero- asiakasta kuunnellaan, niitäkin toiveita joita ei juuri edes mainita. Tämä annos oli täysin vegaani ja kaikki mulle, huh! Syömättä jäi kyllä tästäkin, mutta ainoastaan sen takia ettei vain mahtunut, ei mitenkään.

BC breakfast

Crooked Tree B&B

Spa & wellness. Tämä on kasvava trendi matkailun maailmassa ja ihan rehellisesti en tätä ensin oikein mieltänyt omaksi jutukseni. Tuolla Chamonixin Heliopicissä oli kyllä kylpylä, mutta se ei ollut se syy miksi sinne menimme. En ottanut edes mitään uimavaatetta mukaan koko reissulle! Vaeltamassa kun oltiin, niin patikointireissun jälkeen alkoi kummasti houkuttelemaan monipuolinen (ja huonehintaan kuuluva) kylpyläosasto. Sitten ei auttanut kuin ravata kylän kaupat läpi ja tietysti kun aktiivilomailukeskuksesta kun on kyse, niin eihän siellä ollut muuta kuin merkkivaatteita. Tuli sitten ostettua tyyriit bikinit, mutta olihan sen arvoiset, koska tykästyin kyllä tuohon spa-juttuun ihan täysillä.

Tällä hetkellä haaveilen Buenos Airesin reissulle vähän samankaltaista asetelmaa, haluaisin nimittäin kovasti rentoutua Antarktikan reissun jälkeen kivassa hotellissa ja etenkin siellä spa-ostastolla ennen tuhannen pitkiä lentoja kotiin. Etsintä jatkuu tämän osalta, jos on vinkkejä Bairesin hotelleihin, niin saa vinkata!

Mitkä asiat tekevät teidän mielestänne hyvän hotellin? 

Saattaisit tykätä myös näistä

10 comments

Jenni / Unelmatrippi July 10, 2015 - 12:21 am

Buenos Aires on ihan kiva kaupunki! Omasta mielestäni siellä on parasta hyvä ruoka ja kahvilat. Valitettavasti tuollaisia vähän paremman tason hotelleja minulla ei ole vinkata, omalla matkalla kun tuli yövyttyä budjettihotelleissa. Niissä oli Buenos Airesissa oikein hyvä hinta-laatusuhde. Jos kiinnostaa lueskella kokemuksia kaupungista, blogistani löytyy (jos sallit linkin, niin tämän takaa löytyvät postaukseni kootusti: http://unelmatrippi.blogspot.fi/search/label/Buenos%20Aires).

Reply
Annika July 10, 2015 - 8:53 pm

Jee, kiva kuulla hyvää Buenos Airesista 🙂 Kahviloita odotan minäkin innolla! En oikein itsekään tiedä millaista hotellia olen etsimässä, en nyt aivan hostellia, mutten mitään törkeän kallistakaan. Harmi vain, että spa ja törkeän kallis kuuluvat yleensä yhteen 😛 Lähdenpä heti kurkkaamaan noita sun vinkkejä ja siis ehdottomasti saa laittaa linkkejä 🙂

Reply
Annika - home & away July 10, 2015 - 1:08 am

En valitettavasti tunne Bairesin hotelleja ollenkaan, mutta suosittelisin esim. Palermon tai Recoletan aluetta 🙂

Reply
Annika July 10, 2015 - 8:54 pm

Kiitos suosituksesta! 🙂 Juurikin noita alueita olen sillä silmällä katsellut, kun vaikuttaisi että niissä on näkemistä tai ainakin lyhyet matkat mielenkiintoisiin paikkoihin.

Reply
Annika | Travelloverblogi July 10, 2015 - 3:06 am

Olen alkanut rakastaa pieniä ja persoonallisia boutique-hotelleja. Niihin vain harvoin on varaa. Vielä jos ovat vanhassa talossa, restauroituja vasta myöhemmin hotellikäyttöön, sitä parempi. Niissä on luonnetta. Mutta juu, vaaleat huoneet, kaunis kylpyhuone ja keskeinen sijainti, eivät kyllä tuossa järjestyksessä.

Reply
Annika July 10, 2015 - 8:56 pm

No älä muuta sano, miksi boutiue = kallis? Mene ja tiedä, kai laadusta ja palvelusta pitää tosiaan maksa hieman enemmän. Mutta olen ihan samaa mieltä, että tuollaiset restauroidut paikat on tosi symppiksiä!

Reply
Arna / Cocoa etsimässä July 10, 2015 - 6:55 am

Tätä onkin tullut mietittyä viime aikoina, että millaisilla kriteereillä sitä oikein hotellinsa valitsee. Me yövytään nykyään kaiketi vähän “paremmissa” paikoissa – erityisesti kaupunkilomilla – mutta joskus tulee kyllä bunkattua hostelleissakin. Mulle aamiainen ei ole kovin tärkeä (en tykkää syödä kovin paljon aamuisin), kuten ei myöskään tervetuliaisdrinkki tai spa-osasto. Sen sijaan ykkösenä tulee sijainti, ja heti sen perässä persoonallinen sisustus jonka jokainen yksityiskohta on huolellisesti mietitty sekä yksilöllinen asiakaspalvelu. Rantsukohteissa arvostan meren välitöntä läheisyyttä sekä omaa terassia/verantaa, jolta löytyy 2 kpl riippumattoja :).

Reply
Annika July 10, 2015 - 8:59 pm

Minustakin kaupunkilomalla on nimenomaan kiva jos on oikein mukava hotelli majoituksena, kyllähän sitä vaellusreissuilla esimerkiksi nukkuu vaikka minkälaisessa sekadormissa. Tuo tervetuliaisdrinkki ei kyllä mullakaan ole vaatimus ja oon sellaisen vain kerran saanut, mutta oli tosi mukava yllätys kun en asiasta aiemmin tiennyt!
Ja hei nyt oot kyllä niin oikeassa, terassi ja pari riippumattoa niin eipä siinä muuta tarvita 🙂

Reply
lena / london and beyond July 10, 2015 - 8:16 am

Mä olen kans alkanut liputtamaan pienten ja persoonallisten hotellien puolesta. Tärkeää on ensivaikutelma (5 ensimmäistä minuuttia hotelliin saapuessasi) ja tietysti huoneiden siisteys ja avaruus. Ne kukkapeitot, hyi!

Aika ihalta näyttää tuo Chamonixin hotelli. 🙂

Hei mulla on sulle haaste blogissa! http://www.rantapallo.fi/lena/2015/07/10/blogihaasteen-11-kysymysta-ja-niiden-vastaukset/

Reply
Annika July 10, 2015 - 9:01 pm

Hei kiitos haasteesta! Ja ensivaikutelma on hotelleissa kyllä tosi tärkeä – etenkin se niiden nettisivujen kautta saatu 😉 Tykkään siis myös kauniista ja visuaalisista nettisivuista, jotka antavat hyvän ja toivon mukaan totuudenmukaisen kuvan hotellista.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.