10 matkakuvaa

by Annika

Hyvin blogeissa taivaltanut 10 Matkakuvaa-haaste saapui vihdoin mullekin Marimente-blogin kautta, kiitos! Alkunsa tämä haaste on vissiinkin saanut Journey Diary-matkablogista, joten kiitos sinnekin hauskasta ideasta. Joskus on vain tosi kiva postata enemmän kuvapainotteinen postaus ilman sen kummempia jaaritteluja, mutta jostain syystä harvemmin saan tällaisia aikaiseksi. Nyt sain siihen suorastaan kehoituksen tämän haasteen myötä, joten pidemmittä puheitta siis kuvien kimppuun pienten selostusten selvittämänä.

1. Kuva lentokoneen siivestä

ryanair

Matkalla Edinburghista Roomaan yli Alppien. Ei suinkaan lempilentoyhtiöni, mutta halvat hinnat saavat kestämään lennon aikana liian usein kaikuvat mainokset ja kehoitukset ostaa lippuja ja lappuja ties mihin. Vähänpä tiesin, että tieni viesi vielä joskus vaeltamaan noiden vuorien keskelle!

2. Paras vahingossa onnistunut otos

little church

Tämä oli ehdottomasti hankalin kategoria löytää kuva. Lopulta tyydyin tähän kuvaan pienestä Nicaragualaisesta kyläpahasesta ja sen kirkosta. Itse kuva ei varsinaisesti ollut vahinko, sillä otin kyllä tarkoituksella kuvan, mutta kuvan herkutteleva possu ja viime hetkellä jonkin hajun perässä raameihin kirmannut koira tuovat aika hauskan elementin tähän kuvaan.

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Hiking

Ainahan ne saavat aikaan hyvän mielen, vuoret siis. Lumihuippuiset Alpit, vihreät laaksot ja täydellinen ilma saivat meikäläisen näköjään haaveilevalle tuulelle. Sama otos oli muuten suht isona taannoisessa haastattelussani Kalajokilaakso-lehdessä! Tämä kuva on otettu Sveitsin puolella, lehmänkellojen kaikuessa taustalla, vain kilometrejä Italian rajalta.

4. Luontokuva

monkey

Tunsin itseni sotatantereella olevaksi ulkomaankirjeenvaihtajaksi, joka uhkasi henkeään saadakseen sen loisto-otoksen tätä kuvaa napatessa, sillä vain tovi ennen tätä kuvaa olin täpärästi välttynyt astumasta käärmeen päälle ja vain hetkiä tämän ikuistamisen jälkeen pakenin juoksujalkaa kivistä polkua pitkin kauemmas ärjyvistä apinoista, joita oli kerääntynyt ympärilleni puihin jo pelottavan monta.

5. Kuva yläilmoista

Aigulle du midi

Tämän korkeammalla en ole ilman lentokonetta käynytkään, melkein neljässä kilometrissä. Edelleenkin mykistyttää sen fakta, että tämä on Mt Blancille kiipeävien aloituspaikka ja matka Euroopan katolle jatkuu vielä kilometrin verran ylöspäin.

 6. Postikorttimaisema

Treasury

Katsoipa tätä näkyä sitten postikortista, paikan päällä tai tietokoneen näytöltä, ei voi olla ihmettelemättä miten tämä oikein saatiin tehtyä tuhansia vuosia sitten?

7. Kuva matkaseurasta

fun times

Saanko esitellä, yksi rakkaimpia matkakuviani! Mahtava meno(peli) ja mainiona matkaseurana Mari<3 Onni on, että on joku kenen kanssa suunnittella ja etenkin toteuttaa vaikka minkälaisia reissuja vähän joka maailmankolkkaan, vaikka me ollaan aika hyvin jumiuduttu tänne Amerikkojen suunalle haaveidemme kanssa.

8. Fiilistelykuva palmun alla

palm tree copy

Näin muutaman vuoden jälkeen tuntuu, että koko kolmen kuukauden Australian reissuni oli yhtä fiilistelyä palmujen alla, mutta eikös se ole Australiassa olemisen olennaisin tarkoitus?

9. Hyvää huomenta kuva

breakfast

Aurinkoista huomenta niin sään kuin aamupalankin merkeissä toivotettiin Costa Ricassa. Tuorepuristetulla mehulla ja hedelmillä käynnistyy unisempikin aamu! Tämä oli toki vain aamupalan ensimmäinen osa, se jolla pidettiin uniset ja nälkäiset turistit kurissa itse pääasiallisen aamupalan valmistuessa.

10. Lempikaupunkini

Edinburgh

Hetken verran ehdin jo miettiä, että apua mikä olisi mun lempikaupunki. Sitten tunsinkin syyllisyyttä, koska olin unohtanut. Olin unohtanut ensirakkauteni. Edinburgh pitää varmasti aina ja ikuisesti lempikaupungin titteliä, vaikka on toki olemassa monia kaupunkeja, joista tykkään. Mikään ei kuitenkaan vedä vertoja tälle Skotlannin päämajalle, joka oli kotini kolme vuotta.

Tämä matkakuvahaaste on vilahtanut jo monessa blogissa, joten en varsinaisesti nimeä ketään haasteen vastaanottajaksi vaan jätän kaikille avoimen kutsun selata virtuaalisia kuvavarastoja ja ottaa osaa tähän, jos siltä tuntuu!

Saattaisit tykätä myös näistä

11 comments

sarrrri April 26, 2015 - 3:09 am

Aivan ihania kuvia! Muakin himottelis tarttua tähän haasteeseen, mutta mulla ei taida olla yhtään kuvaa lentokoneen siivestä… 🙂

Reply
Annika April 26, 2015 - 10:09 am

Kiitos! Hahah, no liekö se nyt niin justiinsa 😉 Ei mullakaan tullut mieleen tai vastaan yhtään vahinko-otosta, joten vähän improvisoin 🙂

Reply
sarrrri April 26, 2015 - 10:13 am

Ehkä joku muu lentokoneesta napattu kuva kelpaa… 😀

Reply
Anu Haapala April 26, 2015 - 4:52 am

Ihania kuvia! Oon samaa mieltä, että vuorten katsomisesta tulee aina hyvä, jotenkin rauhallinen, olo. Mä voisin myös tarttua tähän haasteeseen lähiaikoina. 🙂

Reply
Annika April 26, 2015 - 10:08 am

Kiitos! Luonnonrauhassa vuorien keskellä on todellakin rauhanomainen fiilis. Ja hei ota ihmeessä haaste mukaan, niin mäkin voi sanoa, että laitoin haasteen eteenpäin 😀

Reply
Annika - home & away April 26, 2015 - 8:33 am

Ihania kuvia – noi vuoret ja palmut! <3

Reply
Annika April 26, 2015 - 10:07 am

No älä muuta sano! Kun vielä asuis jossain, missä molemmat olis lähellä 😛

Reply
Marimente April 28, 2015 - 10:56 am

Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen Annika! Alppien ylityskuva on aivan huippu, kuin myös tuo iki-ihana kuva meistä Nicaragua-rikshan kyydissä! <3

Ja oli muuten totta, että vahingossa onnistuneen otoksen valikoinnissa meni täälläkin eniten aikaa. Meinasin myös soveltaa ja sen sijaan laittaa vahingossa epäonnistuneen viritelmän, niissä kun löytyy.. ;D

Reply
Annika May 2, 2015 - 10:25 pm

No toki lähden kun kauniisti kysytään 😉 Haha ja mullakin olisi totta tosiaan suuri läjä noita vahingossa epäonnistuneita otoksia 😀

Reply
Saana · Live Now - Dream Later April 30, 2015 - 10:56 am

Onpa kiva idea tämä haaste. Ja aivan ihania kuvia sulla. Tällaiset haasteet antavat hyvän syyn penkoa valokuva-arkistoa ja herätellä mieleen ehkä jo unohtuneita matkamuistoja, jos sitä ei muuten tule tehtyä! 🙂

Reply
Annika May 2, 2015 - 10:26 pm

Eikös vain, ja minusta mikä tahansa syy penkoa matkakuvia on hyvä 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.