Top 10 syytä muuttaa Skotlantiin

by Annika

Videolla näkyi kaunis aurinkoinen päivä, ehkä välillä vähän puolipilvinen. Ruoho oli raikkaan vihreää ja vaikka kaikissa puissa ei ollutkaan enää lehtiä, ilma ei näyttänyt kovin kylmältä. Videolla vilahtaneet lenkkeilijät olivat pukeutuneet melko keveästi, kellään ei ollut edes pipoja. Pätkä oli filmattu kännykällä nelisen vuotta sitten eräässä puistossa, aivan vanhan Edinburghin asuntoni vieressä kaupungin maamerkin Arthur’s Seat-kukkulan kupeessa. Videota katsellessa minut valtasi tutun nostalginen tunne, niin kuin yleensä käy kun on Edinburghista kyse. Leukani loksahti kuitenkin auki heti videon alussa, sillä video alkoi sanoilla “On tammikuun 22. päivä…”

Vilkaisin ulos ikkunasta täällä Ottawassa, ei edes vielä joulukuun puolivälissä, ja ulkona tuiversi kova tuuli ja lumisade. Aamuun mennessä lunta oli tupruttanut reilut 25 senttiä ja olin kiitollinen, että ulko-ovi avautuu sisälle päin sillä lunta on taatusti tulossa vielä reilusti lisää. Tällaisina hetkinä tulee niin kaipuu Skotlantiin, että alan aina puolivakavissani haaveilemaan paluumuutosta. Onhan tuo valkoinen lumipeitekin ihana, mutta tammikuussa täällä kyllä on semmoiset pakkaset, että niitä saa pelätä koko vuoden.

1-P3180169

Tuon omalla kännykällä kuvatun pätkän jälkeen Facebook feedissäni tuli vastaan upea Skotlantiaiheinen video, jonka jaoinkin FB-sivulla ja tuntui, että Skotlantia tulee nyt joka tuutista. Siitä se idea sitten lähti ja sitä rataa..

Miksi siis kannattaa muuttaa Skotlantiin?

#1 – Koska Edinburgh on uskomattoman kaunis kaupunki kutsua kodikseen.

#2 – Koska tavan Starbucksissa istuessa ikkunasta aukeaa näkymä keskiaikaiselle linnalle.

#3 – Koska ylämaiden koskematon luonto on lumoava ja jopa mystinen

Scotland copy

# 4 – Koska Skotlanti on ainoa paikka, jossa sadekin näyttää tunnelmalliselta ja asiaankuuluvalta

#5 – Koska skottiaksentti vaan on niin valloittava, kunhan siihen ensin tottuu

#6 – Koska Edinburghin elokuiset festarit ja joulukuiset Uuden Vuoden juhlinnat ovat vertaansa vailla

Red

#7 – Koska miehet kilteissä saavat aina hymyn huulille

#8 – Koska kaikilla on oma vakiopubinsa. Jopa minulla oli, enkä edes juo olutta.

1-P9110284

#9 – Koska Edinburghin uuden kaupungin puoli on 1700-luvulta. Siis se modernimpi puoli.

#10 – Koska vaikka asunnot ovatkin kylmiä, teetä ja villapaitoja on tarjolla kaikille. Jopa poneille.

Kuva: Visit Scotland

Kuva: Visit Scotland

So who’s with me? Skotlantiin muuttajia? 🙂

Saattaisit tykätä myös näistä

16 comments

Elina / Vaihda vapaalle December 13, 2014 - 2:33 am

En nyt ihan heti ehkä lähtisi muuttamaan, mutta käymään kyllä haluaisin 🙂 Ehtiikö viikossa paljon mitään ja koska Skotlannissa alkaa kevät?

Reply
Annika December 13, 2014 - 8:55 am

Viikossahan ehtii vaikka ja mitä! Skotlannissa välimatkat on melko lyhyitä, joten autolla pääsee suht sukkelasti vaikka pohjoisemmaskin. Myös julkiset kulkuvälineet kulkevat, tosin se on vähän hitaampaa. Jos olisin viikon reissulle menossa, niin viettäisin aikaa Edinburghissa ja tekisin kiertäisin itä-tai länsirannikkoa tai sitten vain länsirannikkoa ja saaria! Kevät alkaa joo niinkuin Annika alempana sanoikin, aikaisin!

Reply
Anu Johanna December 13, 2014 - 3:19 am

Skotlanti ei ole koskaan ollut haaveissani asumispaikkana, mutta tämä oli kieltämättä tosi hyvä myyntipuhe. 😉 Ystäväni muutti Edinburgiin vuosi sitten, enkä ole vielä käynyt siellä kylässä, mutta nyt vierailu alkoi kyllä houkuttaa aiempaakin enemmän.

Reply
Annika December 13, 2014 - 8:56 am

Oi joi, mene ihmeessä käymään 🙂 Edinburgh on hurmaava ja tietysti jos aika sallii, niin Skotlannissa on paljon muutakin nähtävää!

Reply
Annika December 13, 2014 - 3:48 am

Haha, no vaikka nostalgia Skotlannin suuntaan täälläkin ajoittain päätään, en tiiä muuttaisinko ihan heti takaisin 🙂 Mun visiitit Edissä jäi aina niin lyhyiksi, että tuntuu etten ikinä oikein saanut kaupunkiin mitään otetta. Harvoin sitä tuli eksyttyä Princess st. ja Royal Mailia paljon pidemmälle. En tiedä olenko ihan samaa mieltä tosta, että “sadekin näyttää tunnelmalliselta”, mutta skottiaksentti saa kyllä aina hyvälle mielelle ja toisaalta myös mielen haikeaksi.

Elinalle voisin sanoa, että Skotlannissa kevät alkaa tammikuussa!

Kanadassa on mun mielestä niin loistava ilmasto, kun lunta tulee ihan varmasti – Helsingissä vielä odotellaan sadesäässä (on muuten synkkää) ja kesällä aurinko lämmittää oikeasti. Ei sieltä mun mielestä kannattais mihinkään muuttaa 🙂

Reply
Annika December 13, 2014 - 8:59 am

Mulle tekis varmaan hyvää sellainen herättely ja muistutus jutuista, mitkä ei ole Skotlannissa niin hyvin, sillä ne on unohtuneet ihan kokonaan 😀 Ääh, Edinburghissa on niin paljon muutakin nähtävää kuin Princes st ja Royal Mile!

Kanadassakin on puolensa, myönnän. Mutta täällä ilmasto on yleensä jompaa kumpaa ääripäätä, kesällä 35 astetta (liian kuuma!) ja talvella -35 astetta (liian kylmä!). Mielelläni asuisin paikassa, jossa olisi vähän vähemmän vaihtelua 😀

Reply
Sofia / Liikkeellä December 13, 2014 - 3:55 am

Toisinaan vähän salaa kadun, että pari vuotta sitten emme ottaneet ja lähteneet vaikka mahdollisuus oli… 🙂 Tässä taas sitä puolta tukevia seikkoja ja kuvia! No, hyvä meillä on täällä Suomessakin, mutta kyllä Skotlantiin voi aina hyvillä mielin matkustaa!

Reply
Annika December 13, 2014 - 9:03 am

Skotlanti on kyllä mukavan lähellä Suomea, että matkatkin onnistuu aika helposti, jos ei ihan heti muuttamaan ole alkamassa 😀

Reply
Laura/My post-University Life December 13, 2014 - 7:13 am

Mä sanon aina poikaystävälle että mielummin paluumuuttaisin meidät takaisin Skotlannin puolelle kun jäisin tänne englantiin. Vaikka periaatteessa sama maa niin kyllä mun mielestä Skotlanti on vaan niin erilainen (ja parempi) verrattuna englantiin.

Reply
Annika December 13, 2014 - 9:30 am

No mutta onhan ne Skotlanti ja Englanti nyt ihan eri asia 😉 Vaikka pitää myöntää, että esim etelä-Englantikin houkuttaisi parempien säiden puolesta.

Reply
Veera Bianca / Wanderlust Expert December 13, 2014 - 9:24 am

villapaitaponi <3 Mun on päästävä Skotlantiin!

Reply
Annika December 13, 2014 - 9:31 am

Älä muuta sano 😀 Suosittelen lämpimästi Skotlanti 🙂

Reply
Maarit Johanna December 13, 2014 - 5:50 pm

Meillä on islannissa villapaitahepoja! 😀
Skotlanti unelmissani. Se on listan kärkipäissä maista mihin oikeasti haluaisin muuttaa. Edes pieneksi hetkeksi.

Reply
Annika December 14, 2014 - 6:40 pm

Oi, ihana!! Villapaitahevosetkin olis kiva nähdä 😀 Skotlanti on täälläkin unelmissa, toivottavasti sinne päädyn vielä <3

Reply
Anne December 27, 2014 - 6:52 am

En ymmärrä miten oon aiemmin missannut kokonaan tämän postauksen! 😀 Tarkoitus olisi lähteä ensi syksynä vuodeksi vaihtoon Aberdeeniin, jos Erasmus sopimus sinne uusitaan. Ihan innolla odotan! Skotlanti on jotenkin aina kiehtonut minua 🙂 En tiedä johtuuko siitä, että olen kasvanut Harry Potterin parissa 😀 Oon jo alkanut tekemään itselleni Bucket list- Skotlanti versiota. Ei varmaan tarvi erikseen mainita, että kiltti, säkkipilli, rauniolinna sekä tietenkin ylämaat kuuluvat ehdottomasti siihen. Nyt tosin joudun lisätä listaan ainakin kantapubin 😉

Reply
Annika December 27, 2014 - 11:18 am

Oi huippua Anne, jos pääset Aberdeeniin! Oon siellä pyörähtänyt vain pikaisesti, mutta tunnen monia, jotka ovat siellä opiskelleet. Ja joo todellakin, kantapubi ja viskin maistelu ehdottomasti bucket listalle 😉

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.