Minne matkustaa marraskuussa?

by Annika

Marraskuu – Mikä ihana tekosyy matkustaa. Maissa, joissa talvi talvi tekee tuloaan on marraskuu juuri sen ankein kuukausi ja itse kukanenkin huomaa googlaavansa “minne matkustaa marraskuussa” höyryävän teekupin ääressä villatakkiin kääriytyneenä.

Ulkona voi marraskuinen myrskytuuli tuivertaa niin että ikkunoissa vinkuu, mutta voi sitä fiilistä kun on matka varattuna ja voi suunnata lentokentälle. Aivan parasta! Muutaman kerran olen marraskuussa reissannut ja montaa kohdetta miettinyt vaihtoehdoksi, joten ajattelin jakaa ajatuksiani teillekin vinkeiksi.

Minne matkustaa marraskuussa

minne matkustaa marraskuussa

Afrikka

Etelä-Afrikassa on kesä marraskuussa, mikä tarkoittaa pidempiä päiviä ja kuumia päiviä -aurinkoterapia on taattu! Marraskuu on vielä valaidenkatselukauden loppukautta, joten valaiden bongailu on vielä mahdollista. Safarien kannalta ajoitus ei ole kaikkein paras, mutta toisaalta marraskuussa on kirkkaat taivaat ja kasvusto on vehreää, mikä tekee maisemista kauniin värikkäät.

Egyptin matkailun suosio on viime vuosina laskenut siitä mitä se joskus oli, mutta itse tykästyin Egyptiin kovasti. Oma reissuni ajoittui tukalan kuumaan elokuuhun ja suosittelenkin lämpimästi viileämpää ajankohtaa. Egypti marraskuussa on vielä nautinnollisen lämpöinen ja illat ovat vähän viileämpiä.

Marokko on yksi maista, joissa olen ollut aivan lokakuun lopussa, joten voin vahvistaa, että marraskuu on loistava kohde jos mietit minne matkustaa marraskuussa talvea pakoon. Lämpötilat olivat ihanat, noin 25 astetta Marrakechissa ja Saharan aavikolla toki kuumempaa. Marokko-juttujani voit kurkata täältä.

Etiopiassa on marraskuussa aurinkoinen kuiva kausi, mutta sadekausi on juuri päättynyt, joten maisemissa pitäisi olla vielä vehreyttä jäljellä. Villieläimiä voi bongailla yllin kyllin luonnonpuistoissa ja monet muuttolinnut suuntaavat Etiopiaan juuri marraskuussa.

IMG_2288

Eurooppa

Uskomattoman hienoja kelejä on hankala löytää Euroopasta marraskuussa, mutta onneksi on muutama kohde, jotka ovat ainakin vähemmän talvisia kuin Suomi!

Etelä-Italia ja etenkin Sisilia ovat vielä suhteellisen lämpimiä – ja voisin sanoa, että jopa siedettävimpiä kuin kesäkuumalla! Olen käynyt Roomassa helmikuussa ja sekin oli ihan ok ajankohta, joten marraskuu lienee vielä vähän parempi (ja vähäsateisempi).

Etelä-Espanja sijaitsee myös sen verran alhaisilla leveyksillä, että sielläkin on vielä suhteellisen mukavat kelit ja off season, eli muita matkailijoita on varmasti vähemmän liikkellä.

Glamping

Lähi-Itä

Omanissa on lähes vuoden ympäri miellyttävä ilmasto, joten marraskuu on oiva ajankohta matkustaa tähän mystiseen maahan.

Arabiemiraatit ja Dubai etenkin on loistava kohde marraskuussa. Lämpötilat ovat vielä korkeat näin suomalaisittain eikä vesisadekaan ole yleistä, joten jos rusketusta kaipaat talveen niin Dubai voisi olla loistava kohde.

Aasia

Vietnam on täydellinen kohde marraskuun talvipakolaisille! Aurinkoa on riittämiin ja Vietnam on täynnä upeita nähtävyyksiä ja tekemistä, ilman tukahduttavan kuumaa ilmaa.

Thaimaa on sekin taattu suosikki marraskuulle, sillä kukapa ei haluaisi jättää sateista alkutalvea ja suunnata rannoille aurinkoon. Thaimaa marraskuussa on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Nepal on loistava kohde jos kaipaat aktiivisempaa kohdetta, etkä välttämättä halua rantalomailua. Trekkauskausi on nimittäin juuri avautumassa marraskuussa, joten jos vuoret ja vaellus kiinnostaa, on Nepal ehdoton voittaja marraskuussa.

Intian lämpötilat ovat nekin lauhtuneet marraskuussa suomalaiseen makuun ja Intiahan on täynnä kulttuurinähtävyyksiä -myös biitsejä löytyy Goalta ja muualta etelä-Intiasta.

Malediivien matkailukauden huippuajankohta on juuri marraskuussa, joten jos paratiisisaaret kiinnostavat niin ehdottomasti Malediiveille.

Sri Lanka on sekin Intian tavoin loistava sään puolesta juuri marraskuussa. Eli aurinko on taattua, mutta lämpötilat eivät ole kamalan hirveän kuumia.

Colonia house

Amerikat

Kanadaa en suosittele marraskuussa, mutta onneksi löytyy muitakin vaihtoehtoja Pohjois-Väli-ja Etelä-Amerikasta.

Yhdysvaltojen eteläosat voivat olla ihan kivoja vielä marraskuussa, etenkin osavaltiot kuten Florida ja Texas, jotka kesäaikaan ovat tukalan kuumia.

Costa Rica ja Panama ovat miellyttäviä säiden puolesta, sillä sadekausi on juuri loppunut, mutta lämpötilat ovat mukavat. Matkailukausi ei vielä ole huipussaan, joten hinnat voivat olla hieman alhaisempia kuin huippusesongin aikaan.

Chilen Santiago on kokemukseni perusteella ihana marraskuussa, suosittelen! Trekkauskausi on juuri alkamassa Patagoniassa, joten tämäkin soveltuu aktiiviselle matkailijalle.

Oseania

Australia ja Uusi-Seelanti ovat juuri aloittamassa kesäkauden, joten tämä on loistava ajankohta molempiin maihin. Oman kokemuksen perusteella Australian itärannikko alkoi olla jopa liian kuuma marraskuussa, mutta toisaalta saa se kylmän Suomen syksyn jälkeen ollakin!

Mountain reflection

Etelämantere

Etelämantereen matkailukausi on juuri alkamassa marraskuussa, joten jos kaipaat yötöntä yötä mutta et välttämättä lämmintä säätä, niin Etelämantereen risteily on loistava idea 😉 Omat matkani Etelämantereelle sijoittuivat juuri marraskuuhun sekä tammi-helmikuuhun. Marraskuu on paljon lumisempi ja sellaista talvista maisemaa, mitä Etelämantereelta voi odottaakin.

Siinäpä näitä, ideoita! Minne sinä lähtisit marraskuiselle matkalle?

 

Saattaisit tykätä myös näistä

14 comments

Jenni / Globe Called Home November 25, 2014 - 10:42 pm

Ei marraskuussa, mutta jossain vaiheessa talvea yleensä Suomessa asuessa karkasimme, tosin ei ihan täysin minun aloitteesta, sillä minua ei talvi niin haittaa. 🙂 Marraskuuta sen sijaan vihaan täydestä sydämestäni, mutta yleensä se ei ollut meille paras hetki matkustaa, koska silloin on koulujen syyslomia, kaikki lapsiperheet lähtevät matkoille, ja hinnat ovat korkeampia. Lapseton voi-pitää-lomaa-silloin-kuin-lystää-pariskunta säästää, kun lähtee koulujen loma-aikojen ulkopuolella.

Nyt Havaiji sopii aurinkoterapiaan, mutta eipä sille täällä ihan hirveästi ole tarvetta. Vuosi sitten tulin nimittäin aurinkoterapiaan Coloradoon marraskuussa, ja hyvin toimi.

Reply
Annika November 26, 2014 - 7:41 am

Hawaii kuulostaa just täydelliseltä aurinkoterapiaan! Täältäkään ei olis pitkä matka sinänsä. Coloradoon aurinkoterapiaan, kuulostaa aika hyvältä 😀

Reply
Annika November 26, 2014 - 1:55 am

Marraskuu on nimenomaan se kuukausi kun on pakko päästä jonnekin, huomaa että meillä duunissakin moni pitää lomaa juuri marraskuussa. Viime vuonna ei menny mulla ihan nappiin ja päädyin Jerseyn saarelle joka ei todellakaan ole talvikohde, mutta tänä vuonna suunnittelin paremmin ja palasin juuri Etelä-Afrikasta 🙂 Oli ehkä hiukan vielä viileää näin marraskuussa, mutta huomasi silti että kesä on hyvää vauhtia alkamassa ja ainakin oli valoisaa! 🙂

Reply
Annika November 26, 2014 - 7:45 am

Hahah, joo voin kuvitella ettei Jersey ehkä ole se aurinkoisin paikka marraskuussa..Mutta noita sun Etelä-Afrikka juttuja luinkin jo, vaikuttaa aivan loistavalta kohteelta!! Pitänee alkaa hyvissä ajoin alkaa suunnitella ens vuotta varten, kun näin marraskuun viimeisellä viikolla on vähän myöhäistä 😀

Reply
reissuesa November 26, 2014 - 6:36 am

Marraskuun olen viettänyt viime vuosina enimmäkseen lämpimässä. Tänä vuonna Teneriffalla, viime vuonna Gran Canarialla, vuonna 2011 Kolumbiassa ja Ecuadorissa, vuonna 2009 Thaimaassa ja Laosissa. Havaijille lähtisin mielelläni ensi marraskuuksi :).

Reply
Annika November 26, 2014 - 7:47 am

Kuulostaa aivan oikealta toiminnalta Esa! Marraskuusta pitäisi ehdottomasti tehdä matkustuskuukausi vaikka joka vuosi. Jaksaa sitten talvenkin läpi taivaltaa, kun on vähän saanut aurinkoa varastoon 🙂

Reply
aNNa November 26, 2014 - 5:55 pm

Hieno blogi sulla! Ensimmäistä kertaa kommentoin. Olen itse asunut Dubaissa muutaman talven ja tykkään tosi paljon ilmastosta marraskuussa. Ei liian kuuma (ei siis enää 40 astetta), eikä liian kylmä. Illat on vielä aika lämpimät ja usein sää on myös aika kirkas, eikä sellainen utunen niin kuin aikaisemmin syksyllä. Jos nyt itse saisin valita minne lähtisin, niin Etelä-Afrikka olisi kyllä aika jees 🙂

Reply
Annika November 26, 2014 - 8:21 pm

Hei Anna, kiva kun kommentoit 🙂 Musta olisi juuri aivan unelmailma, jos illatkin ovat vielä suht lämpimiä ja alle 40 asteen päivälämpötilat kuulostaa hyvältä 😀 Etelä-Afrikka kuulostaa kyllä oikein ‘kesäiseltä’ marraskuun kohteelta 🙂

Reply
Sari | Pakkasesta Paratiisin November 27, 2014 - 4:43 am

Kyllä se marraskuussa olisi tänäkin vuonna pitänyt lähteä tätä kaamosta karkuun. Viime vuonna lensimme Aasiaan 19.11 ja se olisi ollut kyllä ihan passeli tänäkin vuonna. Mutta olosuhteiden pakosta lähtö venyy nyt tammikuulle. Mulle oikeastaan kelpaisi mikä tahansa lämmin maa mutta Aasiaan on jotenkin helppo mennä. Nyt tosin houkuttaisi yhdistää samaan Australian reissukin mutta mutta…

Reply
Annika November 28, 2014 - 4:42 pm

Ah, Aasia tai vaikka Australia marraskuussa olisi unelma! Ei se tammikuukaan paha aika ole paeta talvea 😉 Mun tammikuinen talvireissu suuntautuu Suomeen, joten kovin hyvin en paase talvea pakoon, mutta reissu se on sekin 🙂

Reply
Marimente November 28, 2014 - 6:26 am

Kannatan ehdottomasti matkustamista marraskuussa jonnekin lämpimään pakoon Suomen/Kanadan/muun harmaan ja hyisen paikan kylmyyttä! Mulla oli sunnilleen kuin uudestisyntynyt olo palatessa Roomasta 😀 Kummasti auringosta (ja gelatosta!) saa voimaa että jaksaa kohti tulevaa talvea.

P.S. Kiitti blogin maininnasta! 🙂

Reply
Annika November 28, 2014 - 4:38 pm

Uudesti syntynyt olo kuulostaa oikein loistavalta 🙂 Voimaa gelatosta, mahtavaa! Italian matkailun sisin olemus 😉

Reply
Pirkko / Meriharakka November 30, 2014 - 5:35 am

Me valitsimme tänä vuonna Aasian – kiersimme reittiä Etelä-Korea (lokakuun lopulla) ja siitä sitten etelämmäs: Vietnam, Laos, Kambodza, Malesia ja hännänhuippuna Borneo, edelleen ensin Malesian puolella ja sitten Brunei. Etelä-Koreassa oli lokakuun lopussa ja hiukan syksyistä, mutta Laosista eteenpäin jo sitten lähes tuskallisen kuumaa – lämpötilat koko ajan tuossa 30 asteen paremmalla puolella ja etenkin Borneon sademetsäalueella kosteassa oli todella kuuma. Mutta parempi kait se kuumuuskin kuin harmaata ja märkää ja synkkää, kuten nyt Etelä-Suomessa, jonne juuri palasimme.

Jos Aasian kierroksemme kiinnostaa, niin siitä on nyt blogissamme jo aika paljon juttua ja lisää tulossa!

Reply
Annika November 30, 2014 - 10:27 pm

Aivan mahtavan kuuloinen reissu teillä Pirkko! Tosi mielenkiintoisia maita. Ja kyllä, parempi se on tukalakin kuumuus kuin harmaa kylmyys!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.