Joulun laittoa & Nisun uutiset

by Annika

Marraskuun viimeinen viikonloppu valkeni masentavan harmaana ja aurinko pysyi jossain kaukana pilviverhon takana. Minulle ei kuitenkaan passannut alkuunkaa tylsä ja masentava sunnuntai, vaan päätin piristää päivää mukavalla aamupalalla, bloggailulla ja joulukoristeilla. Jouluunhan ei muuten enää ole kovin paljon aikaa, mistä tulikin mieleeni että olispa varmaan pitänyt laittaa joulukortit jo tulemaan. Hups!

Tämä viikko onkin ollut aika tehokas viikko, joka vilahti yhtä päivää lukuunottamatta tosi nopeaa ohitse. Suurin saavutukseni tälle viikkoa oli kuntosalin valinta ja kulutinkin yhden lounastunnin muutaman eri salin vertaamiseen. Mun kuntoilu on nimittäin tässä syksyn ja kylmien ilmojen tullessa hiipunut. Mietin jo villiä ideaa alkaa harrastaan talvijuoksemista. Hetken aikaa näin jo itseni uudet nastalenkkarit sauhuten uhmaamassa lumisadetta, pimeyttä ja pakkasta.. Kunnes tein reality checkin ja tajusin, ettei musta todellakaan olisi juoksemaan ulos lumisateessa, pimeydessä ja pakkasessa.

Päädyin sitten testaamaan työkaverini tapaa käydä salilla lounastunnilla. Mulla on aina keskellä päivää tunti, jolloin en tee mitään hyödyllistä vaan kiertelen kauppoja tai istun kahvilla. Kävinkin sit perjantaina testaamassa yhtä pientä kuntosalia, johon tykästyin ja olin aika myyty. Se on aivan toimistoni vieressä, about minuutin kävelymatka ihan kirjaimellisesti. Kevyesti ehdin juosta viis kilsaa ja järkätä paperihommia omistajan kanssa, joten kokonaisen tunnin aikana ehtisin varmaan juosta ainakin 6-7 kilsaa ja siistiytyä ennen toimistolle palaamista. Success! Maanantaina lähtee taas salikassi mukaan töihin ja juokseminen uuteen nousuun.

Viikolla tuli muuten herkuteltua Whole Foodsin vegaanilla pizzalla, itse asiassa parikin kertaa..! Vallan innostuttiin, kun ei kovin monesti saa valmiiksi vegaania pizzaa ja muutenkin hurahdettiin ihan koko Whole Foodsiin. Lauantaina puolestaan istuin takamus puuduksissa kampaajan tuolissa monta tuntia ja sain uuden lookin. Tai se oli suurimmaksi osaksi se vanha lookki, mutta reilusti siistitty, kun viime kampaajakerrasta oli tosiaan vierähtänyt tovi. Kampaajakin totesi ettei ollut tunnistaa kun mulla oli niin pitkät hiukset..Juu, jos menis ensi kerralla vähän nopeammin.

Box

Tämän harmaan viikonlopun olen pyhittänyt joulun laittamiselle ja melkeinhän siitäkin sai stressin aikaan, kun ‘mikään ei näytä hyvältä’. Nooh, hiljaa hyvä tulee..Ja kuusikin ehkä ensi viikolla. Olin etenkin innoissani yhdestä kauniista joulu(kuusen)koristeesta, joka me saatiin lahjaksi pari vuotta sitten. Tää koriste asuukin niin kauniissa boxissa, että tykkään pitää sitä boxiakin esillä joulun aikaan ja siellä asuva tonttunen roikkuu milloin missäkin. Hieman kyllä hirvittää pistää sitä kuuseen, kun se on keraaminen eli varmasti hajoaa palasiksi pudotessaan. Ja nyt kun on Nisu, maailman uteliain pikkupentu, niin hirvittää oikeastaan koko kuusen laitto!

Tonttu

Samalla tulin kaivelleeksi viime vuonna tekemäni kimalteiset kuusenkävyt, mitkä on muuten tosi helppoja tehdä itse! Voin kertoa, että Nisulla oli jonkin verran ongelmia käsittää, ettei näitä saa syödä.

Shine

Ja sitten Nisun uutisiin. Sillä olikin jännä viikonloppu, kun käytiin molempina päivinä meidän paikallisessa lemmikkitarvikeliikkeessä, kun siellä oli koko viikonlopun tarjouksia. Siellä näkyi muitakin koiria, tosin Nisu ihasteli niitä lähinnä sylistä käsin, kun se ei ole vielä saanut kaikkia rokotuksia. Tämä pikkuherra kyllä hurmaa ihan kaikki, rapsutuksista ei ole lenkillä puutetta eikä yhtään auta se, että Nisu innostuu aivan hävettävän paljon ohikulkijoista..Ihan niin kuin se ei olisi koskaan ihmisiä nähnyt! Oikeasti nolottaa välillä kun tämä istahtaa keskelle tietä eikä suostu liikkumaan ja sitten kun ihmisiä tulee lähemmäs niin alkaa kauhea pomppiminen ja intoilu. Tämä pätee myös kadun toisella puolella käveleviin…Nyt ohikulkijat tulee jo tien toiselta puoleltakin jututtaan tuota ja sehän nauttii huomiosta ihan täysillä. Sieltä lemmikkitarvikekaupasta sitten tarttui mukaan shampoopullo ja oli aika Nisun ensimmäisen kylvyn…Voi kun toista jännitti!!

Wash Nisu

Nisu wash

Yllättävän hyvin se kyllä otti tuon kylpemishomman ensitärinöiden jälkeen, mutta kuivaaminen ja harjaaminen olikin sitten kauheaa rääkkäystä, jos Nisulta kysytään. Se raukka tärisi ja vikisi vaikka kuinka, mutta lopulta siitä tuli suurinpiirtein kuiva taas. Nisu varmaan näpyttelee kirjettä eläinoikeusjärjestölle nyt, sen verran se otti nokkiinsa. Tosin annoin sille ison kuivatun bataatin palan lahjuksena, joten ehkä me ollaan tasoissa.

Viikonloppuna tuli myös katsottua pari leffaa ja muutenkin otettua iisisti, perus viikonloppujuttuja siis. Se olis kuulkaa joulukuu nyt käsillä, joten ei muuta kuin joulukalenterit esille ja kivaa viikonalkua kaikille!

Saattaisit tykätä myös näistä

6 comments

Anna / Tämä matka-blogi December 1, 2014 - 12:31 am

Voi jestas että koiranpennut on söpöjä ja huvittavia.

Itse en enää koiranpentua laittaisi, mutta voisin hyvin ottaa hoitoon kyllä jonkun suloisen karvakasan. Meillä on lainakoiria aina silloin tällöin ja on melko helpottavaa, kun tietää, että niistä pääsee eroon tietyn ajan kulluttua 🙂

Kun oli pieni, niin kotonani tiibetinterrieri Aku kaatoi joulukuusen…

Reply
Annika December 1, 2014 - 7:42 am

Voi ei, tuota kuusen kaatamista minäkin pelkään, tosin tuo on kyllä niin pieni että ehkä se ei saa niin isoa tuhoa aikaiseksi. Tosin puski se matkalaukun (tyhjän) portaat alas ja itsensä siinä samalla, joten ei sitä tiedä… On näissä pennuissa kyllä hommaa, myönnän 😀

Reply
Laura/My post-University life December 1, 2014 - 5:24 am

Awww, ihana kun Nisu on ihan märkä ja turkki sojoittaa joka puolelle 🙂 Meillä on aina ongelma jouluisin kun isovanhemmilla on labbis ja sen patukkahäntä on sellainenkin piiska että aina täytyy vahtia ettei se sohaise sillä kuusen alimpia oksia ja palloja rikki 🙂

Reply
Annika December 1, 2014 - 7:45 am

Hahah, joo tuo lookki tuli matolla kierimisen jälkeen tietysti. Minä luulen, että meillä jää kuusen alimmaiset oksat koristeettomiksi 😀 Itsehän olen kuulemma lapsena syönyt kaikki suklaakoristeet alaoksilta, joten tiedä jos Nisussa ois samaa vikaa…:D

Reply
Sari | Pakkasesta Paratiisin December 2, 2014 - 1:16 am

Lounassali on ihan parhautta, työpäivä katkeaa mukavasti ja itsellä ainakin työnteon tehokkuus kasvoi, kun vähän kävi hikoilemassa keskellä päivää!! Ja turha varmaan tuosta Nisusta sanoa, jestas miten suloinen pakkaus!

Reply
Annika December 2, 2014 - 7:41 am

Kyllä lounassali on munkin mielestä ihan toimiva idea! Tosin tuun aina tosi nälkäseksi juoksun jälkeen, niin menee sitten loppuiltapäivä mussuttaessa..:D

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.