Jordanian helmet Petra & Wadi Rum

by Annika

Jordaniaan päädyin vähän niin kuin vahingossa äkkilähdöllä. Olin Israelissa vapaaehtoistöissä, kun kollegani huomasi, että hänen Israelin viisumi umpeutuu ihan parin päivän päästä. Ja sehän tarkoitti sitä, että piti loikata äkkiä maasta pois, että voi tulla uuden viisumin kera takaisin. Jordania tietenkin naapurimaana oli se loogisin vaihtoehto, ja kun Sarah kysyi lähtisinkö hänen kanssaan muutamaksi päiväksi reissuun, en tietenkään kieltätynyt.

Jordanian pääkohteena oli tietenkin maan eteläosissa sijaitseva nabatealaisten muinainen valtakunta Petra. Todella iso alue tutkittavaksi ja arkeologinen aarreaitta, ihan tällaisille tavallisille tallaajillekin. Me ostimme vain yhden päivän lipun ja se riitti hyvin, mutta tiedän monia jotka eivät saaneet tarpeekseen kolmen päivän lipullakaan.
petra4
petra3

Välillä oli kyllä olo kuin olisi ollut tuhannen ja yhden yön satujen maisemissa. Kokeillaanpa jos kuvat kertoisivat enemmän kuin tuhat sanaa!

lamps

Päivän Petran ihastelun jälkeen suuntasimme vielä etelämmäs Wadi Rumin aavikkoa kohti, jossa meitä odotti telttaleiriytyminen aavikkolla. Oli muuten uskomattomin tähtitaivas yöllä, kun ei ollut valosaastetta mailla halmeilla! Ja sitten muutehan siellä olikin hiekkaa. Ja kameleita.

camel
arch

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.