Loppuvuoden kaukomatkat kolmella mantereella

by Annika

Pakko tunnustaa, että en ole odottanut syksyä ja alkutalvea näin paljon varmaan koskaan aiemmin. Syynä tähän on tietysti lähenevät matkat, mikäs muukaan! Havahduin, että on jo lokakuu! Siis milloin tämä tapahtui? Hmm. Tämä tarkoittaa nyt siis sitä, että meikäläinen suuntaa jo kolmen viikon päästä Marokkoon.

Afrikan mantereen pohjoisosissa on tarkoituksena uppoutua uuteen kulttuuriin, maistella eksoottisia ruokia, taivastella tähtitaivasta aavikolla ja luulenpa, että jokunen vuorimaisemakin saattaa tallentua kameralle. Tällä kertaa olen uskonut matkan suunnittelun ja toteutuksen kolmannelle osapuolelle ja tunnustan, että vähän hirvittää vannoututta omatoimimatkaajaa. Odotan kuitenkin innolla sitä, että pääseen aivan uudenlaiseen kulttuuriin.

Tuntuu, etten ole aikapäiviin ollut missän erilaisessa kohteessa, siis sellaisessa missä kulttuuri on reilusti erilainen kuin kotona. Minusta uudet kulttuurit on todella kiehtovia ja muistan kuinka olin Lähi-Idän reissullani vuosia sitten yhtä aikaa hämmästynyt, ihastunut, yllättänyt ja kummastunut monista tavoista ja huomioista.

Lamps

Marokon reissun jälkeen en ole Pohjois-Amerikan mantereella edes kahta viikkoa, kun tulee taas aika vaihtaa maisemaa ja suunnata taas erilaiseen kulttuuriin. Edessä on siis ensimmäinen matka Etelä-Amerikkaan ja mistäs sen parempi aloittaa kuin Buenos Aireisista. Tällä reissulla selvinnee sekin, miten vege selviytyy pihvien valtakunnassa – Tuumaan vain, että onneksi Argentiina on tunnettu myös viineistään!

Buenos Airesissa en ole aivan varma mitä siellä meinaan tehdä, muuta kuin maistella paikallista rypälemehua. Tango show kuulostaa kamalan kornilta, mutta melkein pakko kai sellainen on mennä katsomaan, kun niistä joka paikassa toitotetaan? Tästä kaupungista toivon myös nappaavani värikkäitä kuvia, koska mielessäni Etelä-Amerikka on nimenomaan tajuttoman värikäs paikka.

Argentiinan pääkaupungista matka jatkuu etelään paikkaan, joka tunnetaan myös maailman eteläisimpänä kaupunkina. Ushuaiassa pysähdyn vain yön yli ennen tämän vuoden kohokohtaa, Etelämannerta. Eittämättä keikuttava laivamatka pingviinien luo tulee olemaan varmasti niin mieletön kokemus, etten edes tiedä mitä siltä odottaa. Lunta vissiin? Seikkailua sanan todellisessa merkityksessä?

Arctic turquoise water

Tämäpä muistuttikin minua juuri kahdesta asiasta, joita on ollut tarkoitus petrata, mutta se on kiireiltäni jäänyt. Antarktikalla odotan ehkä eniten kajakkireissua noissa jäisissä vesissä, mutta mun käsivoimat on kyllä häväistys naissukupuolelle ja tarkoituksenani on ollut treenata edes vähän. Olishan se vähän noloa jäädä huudella joku vetoavuksi, kun käsivarret ei tottele enää.

Toinen asia mitä on pitänyt petrata on espanjan kieli! Olisihan se nimittäin myöskin varsin noloa, jos en edes saa selvitettyä sen vertaa, että ne kilon pihvit voi jättää pois mun lautaselta. Näyttää siis, että ei paljon tarvitse pohdiskella, mitä vapaa-ajallani teen reissuihin asti. Ei sillä, että olisi ollut mitään ongelmia keksiä tähänkään asti, vuorokausissa ei oikeasti ole tunteja tarpeeksi.

Kiirettä siis pitää ja viikkoja vauhdittaa entisestään maanantainen #matkachat Twitterissä, joka tunnetaan jo aika laajasti viikon nopeimpana puolituntisena! Ensi maanantain aihekin osuu aikalailla kohdilleen mun matkasuunnitelmiin nähden, nimittäin 5.10 jutellaan kaukomatkoista.

All progress takes place outside the comfort zone
Joko olet ollut mukana #matkachatissä? Jos et, niin tule ihmeessä! Ei tarvi olla kaukomatkalla käynyt tai sellaiselle menossa, veikkaan että on kuitenkin aika monta, joka haaveilee jonkinlaisesta palmupuiden reunustamasta hiekkarannasta 😉 Varoituksen sana tosin, meille emännille on nimittäin raportoitu nopeasta matkakuumeen noususta maanantaisin kello 20:00 jälkeen!

Eli maantaina kello kahdeksan illalla Suomen aikaa, emäntinä häärää allekirjoittanut, Leena London & Beyond blogista sekä Jenni Globe Called Home blogista. Aiheena kaukomatkailu ja matkakuume nousee varmasti 🙂

Saattaisit tykätä myös näistä

10 comments

Jenna October 3, 2015 - 1:23 am

Wau, mitä reissuja edessä! Tuossahan se syksy meneekin 😉 Itsellä ois Etelä-Amerikka ja Afrikka kiinnostuksen kohteina seuraavana. Etenkin Chile ja Argentiina kiinnostaa. Oon nyt opiskellut taas espanjaa ja se kyllä kehittyy aika nopsaan. Pitää vaan päästä testaamaan kielitaitoa jonnekin 🙂

Reply
Annika October 7, 2015 - 9:29 pm

No älä muuta sano Jenna! Ja todellakin pitää olla jotain palkintoa tiedossa kielten opiskelussa, eihän sitä muuten jaksa. Mua vähän pelottaa tuo Argentiinan espanjan aksentti, ymmärtääköhän siitä mitään?

Reply
Tiina, Kinttupolulla October 3, 2015 - 4:17 am

Oi mitä seikkailuja tiedossa! Omasta ympäristöstä on hyvä päästä välillä ihmettelemään toisenlaista kulttuuria, niin ymmärtää taas vähän paremmin tätä maailmanmenoa. Uusi on aina kiehtovaa, vaikka välillä joku juttu saattaa ahdistaa, niinkuin ne Argentiinalaiset kilon pihvit 😉

Reply
Annika October 11, 2015 - 11:51 am

Olen niin samaa mieltä tuosta, että uusi on aina kiehtovaa! Sen takia kai sitä tuleekin reissattua 🙂

Reply
säppä October 3, 2015 - 7:07 am

Tango kuului munkin must see -listalle Bairesissa, mutta me ei menty kattomaan showta vaan tanssituntia klubille, minkä jälkeen porukka jäi sinne vapaasti tanssimaan. Suosittelen sitä vaihtoehtoa lämpimästi! La catedral oli paikan nimi, löytyy Sarmientosta. 🙂 Ja värejä löytyy la Bocasta! Ihania reissuja sulle!

Reply
Annika October 11, 2015 - 11:52 am

Oi, tässäkään ei olisi yhtään hullumpi idea! Kiitos vinkistä, pitää pistää korvan taakse 🙂

Reply
Annika / Britannika October 3, 2015 - 12:29 pm

Palermo Hollywoodista (Gorriti 5657) löytyy vegaaniravintola Buenos Aires Verde joka oli mun mielestä todella hyvä! Lisäksi muistaakseni Arevalon ja Gorritin kulmassa (myöskin siis Palermossa) oli hyvä luomu(?)ravintola jossa oli ainakin silloin kuin siellä itse kävin niin todella laaja kasvisruokavalikoima 🙂 Ja itseasiassa myöskin taas samalla kadulla (joo oli mun kotikulmat sen takia nää jäi mieleen..) eli Gorritilla on skandinaavinen Olsen niminen rafla josta löytyi myös lihattomia ratkaisuja 🙂 Kyllä siellä siis pärjää kasvissyöjäkin, vaikkei se helppoa ole 😀

Ihan huippuja reissuja sulla kyllä tiedossa!

Reply
Katja October 4, 2015 - 1:53 am

oijoijoi kun sun reissusuunnitelmat kuulostaa hyvältä! Siinähän on lueteltuna suorastaan mun haaveilulistaa. Marokon itämaisen tunnelman voin jo haistaa nenässäni ja kuulla sen ilmapiirin.

Reply
Merja October 4, 2015 - 10:17 am

Wau mitä matkoja! Etelämantere on sellainen, josta haaveilen, mutta matkat ovat niin hirmuisen kalliita. Argentiina kiinnostaisi myös. Siinäkin maassa nähtävää riittäisi vaikka kuinka. Nauti reissuista! Me nojatuolimatkaillaan mukana ?

Reply
Teea | Curious Feet October 4, 2015 - 6:02 pm

Todella kivoja matkoja, mukavan erilaisia keskenäänkin :). Sulla sitten riittääkin tulevina kuukausina ihmeteltävää ja nähtävää 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.