Värikäs Väli-Amerikka – suosikkikohteeni!

by Annika

Euroopassa asuessa en juuri ajatellut Väli-Amerikkaa potentiaalisena matkakohteena, mutta kun muutin Kanadaan, niin Väli-Amerikasta on muodostunut yksi suosikkikohteistani! Se on mukavan lähellä, tosin suoria lentoja ei aina ole, mutta lennot ovat yleensä suht siedettävän hintaisia. Itse kohdemaathan ovatkin sitten oikein budjettiystävällisiä, mikä tekee Väli-Amerikasta yhdessä miellyttävän sään ja kiinnostavien nähtävyyksien ja aktiviteettien kanssa hyvin otollisen kohteen. Eikä tarvi kärsiä jetlagista, joten lyhyemmtkin reissut onnistuvat vaivatta.

Väli-Amerikassa on niin paljon mistä valita, on Belizen kirkkaat vedet ja korallit, Guatemalan mayakulttuuri, Nicaraguan siirtomaa-arkkitehtuuri, Costa Rican rikas luonto – enkä edes listannut vielä mitä kaikkea Panama, Honduras tai El Salvador voisivat tarjota (osittain sen takia, etten oikeastaan vielä tiedä mitä kaikkea noissa kolmessa viimeisessä on näkemistä..! Pitänee suunnitella reissua ja tutkia tarkemmin 😉 ).

Nicaragua nousi suureksi suosikikseni leppoisalla tunnelmallaan, edullisella hintatasollaan ja huikeilla tulivuorillaan. Se on myöskin huomattavasti vähemmän turistisempi kuin naapurimaa Costa Rica, jossa kaikki sujuu ehkä piirun verran helpommin, mutta turkasen paljon kalliimmalla. Suosittelen Nicaraguaa ehdottomasti, ennen kuin sielläkin hintataso nousee ja turistimäärät kasvavat.

Purple moments on Isla de Ometepe, Nicaragua ?? The sun was just about to rise and it was so magically peaceful ?

A photo posted by Travel Blogger ⭐️ Entrepreneur (@annika_basecamp) on

Jos nyt pitäisi valita Väli-Amerikan kohde seuraavalle reissulle niin se olisi tiukka taisto Guatemalan ja Belizen välillä, tosin ne kyllä sijaitsevat niin mukavasti toistensa vieressä, että todennäköisesti ahnetisin molemmat samaan reissuun! Myös Nicaraguan paratiisimaiset Maissisaaret kiinnostaisivat kovasti.

Kiinnostaako sinua Väli-Amerikka? Maanantaina 15.8 olis nimittäin Twitterin matkachatin aiheena Meksiko & Väli-Amerikka! Tulkaapa mukaan jakamaan kokemuksia tai oppimaan uutta 🙂

 

Volcanoes, colourful buildings, good coffee, beautiful weather = Nicaragua ???

A photo posted by Travel Blogger ⭐️ Entrepreneur (@annika_basecamp) on

Mun edelliset postaukset tältä alueelta löytää Väli-Amerikka täbän alta ja matkachatistä saa varmasti vielä lisäinspiraatiota!!

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Jasmin / Wanderwall August 14, 2016 - 3:26 pm

Väli-Amerikka on ihana! Mä oon ollut täällä koko kesän reissussa enkä keksi kyllä kovin montaa hienompaa paikkaa maailmassa! Guatemala on mun ehdoton suosikki ja peittoaa musta sekä kulttuurillaan ja luonnollaan Costa Rican ja Nicaraguan. Hassua koska mun mielestä Nicaragua oli helpompi matkustaa kun Costa Rica 😀 Bussisysteemi oli musta paljon parempi ja jos jonneen ei päässyt bussilla niin taksin ottaminen ei kauheesti käynyt lompakolle. Costa Rica oli mulle kyllä kauhea pettymys. Hinnat oli kamalat ja siellä ei oikeestaan ollut mitään mitä muualta ei ois löytyny. Mut ihana väli-amerikka! Ei mikään ihme et kaikki jenkit, kanadalaiset ja aussit tulee tänne reissuun. Vähän kaukana Euroopasta mut kyllä mä mieluummin väli-amerikkaan palaisin kun vaikka kaakkois-aasiaan 🙂

Reply
Annika August 14, 2016 - 5:01 pm

Jes huippu kuulla Jasmin, että säkin tykkäät! Ja oikeesti, what’s not to like 😉 Odotan niin innolla Guatemalaan pääsyä joskus toivottavasti suurin piirtein lähitulevaisuudessa.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.