Operaatio Italia sujuvaksi vuodessa

by Annika

Muistattekos kun lokakuun tienoilla kirjoittelin alkavani opiskelemaan italiaa itsenäisesti ja asetin itselleni tavoitteita vuoden varrelle? Joulukuun loppu oli yksi noista välitavoitteista ja nyt olisi aika tehdä pieni päivitys ja katsoa mitenkä kävi tässä ensimmäisen neljänneksen aikana italian opiskelun kanssa.

Aloitan tekosyillä; loppuvuosi oli ihan turkasen kiireinen! Luulen oikeasti, että suurin syy kiireeseen oli meidän ihana karvapallo Nisu, joka tuli meille marraskuussa. Pakko myöntää, että enpäs muistanut kuinka paljon aikaa pieni koiranpentu viekään! Sain jättää hyvästit sohvalla istumiselle ja tehokkaalle bloggaamiselle ja opiskelun sijasta istuskelin lattialla lässyttämässä lempeitä pallon kanssa leikkivälle sinisilmälle.

Arvannette siis, että italian opiskelu ei ehkä mennyt aivan niin nappiin kuin olisin toivonut. Mistähän noita lisätunteja saisi ostaa päivään? En kuitenkaan suinkaan unohtanut italian opiskelua, mutta se keskittyi lähinnä Duolingo ohjelman näppäilyyn ja harvakseltaan lueskelin uutisia italiaksi. Duolingossa tavoitteni oli käydä koko ohjelman 8 tasoa loppuun, mutta pääsin vain tasolle 6 koska, myönnettäköön, unohdin koko homman hetkeksi. Huomasin kuitenkin, että edistystä on ehdottomasti tapahtunut ja olen oppinut aivan uusiakin asioita, tai ainakin sellaisia jotka olin täysin unohtanut sitten ammattikorkean italian opintojen.

Italian border

Italian ja Sveitsin rajalla Alpeilla

Toinen tavoitteeni oli läpäistä A1 taso European Framework of Reference for Languages – ohjelmassa ja sen onnistuin nipin napin läpäisemään. Seuraavaan tasoon saan kyllä tehdä tuplasti töitä, jotta saavutan asettamani tavoitteet maaliskuun loppuun mennessä! Toinen tulevista tavoitteestani oli käyttää italiaa töissä ja mielellään enemmän kuin nykyiset ‘Ciao Giorgia!’ sähköpostin alussa. Huh, saapa nähdä miten tuo menee.

En ole vieläkään löytänyt hyvää audio-ohjelmaa, jota voisin kuunnella esimerkiksi kuntosalilla. Rai.tv:n sivuilla on tosin podcasteja, jotka voisivat ajaa melkein saman asian ja Youtubestakin olen löytänyt vähemmän virallisia kielenoppimisvideoita. On se italia vaan kaunis kieli, siitä ei pääse mihinkään! En tehnyt juurikaan uuden vuoden lupauksia, (paitsi lupasin ostaa vähemmän latteja), joten pitänee ottaa tämä italia-projekti vähän niin kuin uuden vuoden lupauksestakin. Tosin olen ensi viikolla lähdössä Suomeen ja heti kun tulen takaisin, niin kaverini Norjasta tulee käymään, joten epäilen ettei tämä vuosi ala kovin opiskelupainotteisesti 😉

rifugio elisabetta

Rifugio Elisabetta Italian Alpeilla

Sattuikos kukaan muu lupaavansa opiskella uutta kieltä uuden vuoden lupauksena?

Saattaisit tykätä myös näistä

5 comments

Milla - Pingviinimatkat January 4, 2015 - 2:32 am

Täällä on yritetty italiaa opiskella laiskan puoleisesti noin vuoden päivät (kerran viikossa ihan siis kurssilla). Itselläni on meidän oppikirjaan kuuluva cd (jep, oppimateriaalit tulevat nykymaailmaa paljonkin jäljessä), jonka latasin kannettavan kautta kännykkään. Näin voin kuunnella kappaleita missä vaan kulkiessani. Tosin autaa paljon enemmän, jos näkee kirjoitetun tekstin samalla, eli ihan hirveästi apua noiden tuttujen kappaleiden kuuntelusta ei välttämättä ole. Joku sarja olisi mukava löytää missä puhuttaisiin selvää kieltä. HBO:n Gomorra on sellaista kieltä, että siinä ei pysy perässä millään… Ylellä oli aikoinaan sarja Talo Italiassa tms ja siihen pohjautuvaa materiaalia löytyy ilmeisesti enemmänkin opiskeltavaksi täältä http://oppiminen.yle.fi/italia En tosin ole suuremmin perehtynyt, kun on jäänyt enemmän ajatuksen tasolle. Tavoitteena olisi itselläni joskus pystyä käymään perus pieniä keskusteluja nyt edes paikallisten kanssa. Se tosin varmaan vaatii pidemmän visiitin saapasmaahan, jotta tulisi kielelle todella käyttöäkin, mutta sehän ei haittaa ollenkaan 🙂

Reply
Annika January 4, 2015 - 8:55 am

Jes, huippua että säkin opiskelet italiaa! Ja piti kyllä naurahtaa tuolla cd:lle, koska meidän talossa ei ole enää yhtäkään laitetta, joka voisi cd:tä soittaa 😀 Katoin itsekin kirjakaupasta kirja/audiopaketteja itseopiskeluun, mutta monessa oli tosiaan cd mukana. Ja hei kiitos hirveesti tuosta Ylen linkistä! En olekaan sitä aiemmin hoksannut. Jostain syystä tulee aina googlailtua materiaaleja englanniksi, niin aivan unohtui että onhan sitä suomenkielistäkin materiaalia saatavilla. Ja pidempi visiitti saapasmaahan olisi just passeli, olisi aivan ihanaa lähteä kielikurssille Italiaan!

Reply
Annika January 4, 2015 - 2:48 pm

Kuulostaa hyvältä, en tiedä olisinko itsenäisesti päässyt edes noin pitkälle. En varsinaisesti tehnyt uudelle vuodella minkäänlaisia lupauksia, mutta kyllä ilmoittauduin taas jälleen kerran arabian kurssille. Katsotaan mitä siitä tulee 🙂

Reply
Annika January 4, 2015 - 4:25 pm

Oh arabian kurssi on varmasti mielenkiintoinen! Ja haastava eittämättä 😀 Jonain päivänä haluaisin osata arabiaa, vaikka se kyllä kuulostaa omaan korvaan aika hankalalta lausua, enkä reissussakaan ole käyttänyt kuin muutamia sanoja. Mutta se saa olla sitten jonkun toisen vuoden tavoite 🙂

Reply
aNNa September 12, 2015 - 5:21 am

Mäkin oon halunnut oppia italiaa (ja espanjaa kunnolla) jo pidemmän aikaa, mutta itsenäisesti siitä ei kyllä tulisi mun osalta mitään. Tiistaina aloitan vihdoinkin italian kielen tunnit! Italia on ihana kieli. Sitä on helppo ymmärtää, etenkin kun puhuu jo paremmin ranskaa ja espanjaa. Ainakin mun osalta puhuminen tuottaa kuitenkin vaikeuksia – sekoitan esimerkiksi verbit aina espanjan kanssa. Hyvä idea muuten kuunnella podcasteja italiaksi!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.