Mistä on Skotlanti tehty?

by Annika

Skotlanti. Maa, joka voi muutaman tunnin kuluttua olla itsenäinen, muutenkin kuin kulttuurillisesti. Minun mielestäni Skotlanti on jo oma maansa ja kuka tahansa siellä ja Englannissa käynyt on varmasti huomannut saman. Olipa Skotlanti virallisesti oma maansa tai ei, se ei muuta sitä mitä Skotlanti jo on – Uskomattoman upea maa.

Highlands copy

scotland2 copy

Skotlanti on ylänköjen linnoja, skottiruutua, jylhiä maisemia, uppopaistetettuja Mars-patukoita, viskiä, perinteitä, haggista ja miehiä kilteissä.

boats

Blair Athol

Skotlanti on rempseän reipasta aksenttia, järven hirviöitä, säkkipillejä, vasemman puoleista liikennettä, karvaisia lehmiä ja historian havinaa.

Dunnottar
Skotlanti on kello viiden teetä, sumuisia vuoria, ylpeitä asukkaita, linnan raunioita ja lammaskoiria.

Castle

Arthur

Edinburgh

Tätä kaikkea on Skotlanti, eikä nämä asiat onneksi muutu olipa kyseessä itsenäinen Skotlanti tai ei. Tulen kyllä suuresti yllättymään, jos Skotlannista tulee oikeasti itsenäinen maa, vaikkei se tulisi voimaan vasta kuin 2016. Nyt kirjoitushetkellä ääntenlasku on vasta alussa, mutta kunhan tässä menen nukkumaan ja taas herään perjantaihin niin on vaalien tulos tiedossa. Kertokaapa siis mitä mieltä olette skottien päätöksestä?

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Maarit Johanna September 19, 2014 - 5:37 am

En osaa sanoa juuta enkä jaata tuohon olisiko itsenäisyys pitänyt tulla vai ei. Kansallisidentiteetti on skoteilla ainakin ihailtavan kova. Eiköhän siellä aleta pistämään asioita järjestykseen. Jos tulevaisuudessa saadaan äänestää uudelleen niin uskaltavat sitten kirjoittaa oikeasti sen kyllä. Nyt oli ilmeisesti liian paljon epäselviä asioita liittyen infraan, lääkkeisiin, ja kaupankäyntiin.
Ja muuten, ihan mielettömiä kuvia jälleen kerran! Aloin juuri katsomaan Diana Gabaldonin Outlander-kirjaan perustuvaa tv-sarjaa. Sijoittuu Ylämaille, olen ihan matkakuumeissani sinne!

Reply
Annika September 19, 2014 - 7:53 am

Jep, oikeassa olet tuosta kansallisidentiteetistä! Se tuskin tulee laimentumaan, vaikka pysyvätkin osana Iso-Britanniaa. Toisaalta, se oli varmasti yksi syy moniin kyllä-ääniin alun perinkin!

Hmm, pitääpäs googlata tuo tv-sarja minkä mainitsit, vaikuttaa hyvältä!!

Reply
Lena / london and beyond September 20, 2014 - 10:46 pm

Mulle tuli kauhea Skotlanti-ikävä tän luettuani. Se on paikka, jota olen oppinut arvostamaan vielä enemmän sieltä lähdettyäni. Ihmiset tekevät Skotlannin, mutta myös nuo maisemat. Skotit ovat ylpeitä maastaan, eikä suotta.

Jos olisin itse “joutunut” äänestämään, olisin varmaan silti päätynyt “ei” vastaukseen, ihan taloudellisista näkökulmista. Mutta ymmärrän täysin heidän halunsa itsenäistyä, onhan se eri aivan maailma kuin Englanti. En tosin ymmärrä miten Skotlannissa esim väliaikaisesti asuvat ulkomaalaiset saivat äänioikeuden, kun taas overseas scots eivät saaneet äänestää. Tai näin ainakin ymmärsin, tiedä sitten olenko ymmärtänyt jotain väärin.

Aivan ihania kuvia<3

Reply
Annika September 20, 2014 - 11:29 pm

Mullakin on Skotlantikaipuu nostanut päätään, nyt kun se on ollut uutisissa koko ajan. Kyllä sinne jonain päivänä pitää vielä päästä 🙂
Tuo oli minustakin erikoista, että suht väliaikaisesti (todennäköisesti) asuvat ulkomaalaiset opiskelijat saivat äänestää -En tiennytkään, ettei ulkomailla asuvat skotit saaneet! Tosin olisi voinut tulla ongelmia, jos kaikki ulkomailla asuvat skotit olisivat saaneet äänestää, koska esim täällä Kanadassa monet mieltävät itsensä skoteiksi, vaikkeivat siellä asukaan… Mutta anyway, erikoista silti! En tiedä miten olisin itse äänestänyt, sitä voi tässä jossitella 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.