Muutoksia ja uutuuksia vuodelle 2020; podcast, twitter chat, videot + muuta!

by Annika

Tiesitkö, että Tarinoita Maailmalta on jo 11 vuotta vanha? Ensimmäiset tarinat kerroin vuonna 2008 ensin nimellä Annika Maailmalla, kun olin lähdössä Lähi-Itään seikkailemaan kesäksi ja tuumin, että en halua kertoa samoja tarinoita montaa kertaa kavereille ja kotiväelle, joten laitoin ne nettiin blogialustalle. Sittemmin nimi muuttui Tarinoita Maailmalta-muotoon ja tälläkin nimellä olen jo operoinut vuosikymmenen.

Minä olen taatusti muuttunut reilun vuosikymmenen aikana, olinhan blogin alkaessa villiä (?) opiskelijaelämää Edinburghissa viettävä neitokainen, joka ei ollut koskaan matkustanut Euroopan ulkopuolelle. Yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut näinä blogivuosina, ja se on rakkaus lajiin! Vuosien 2012-2019 väliin mahtuu yksi kolmen kuukauden blogitauko, muutoin blogi on päivittynyt tasaiseen tahtiin yleensä useamman kerran kuukaudessa. Olisko tää nyt sitä pitkäjänteistä tekemistä?

untitled-3

UUSI VUOSIKYMMEN, UUDET KANAVAT

Nyt uuden vuosikymmenen alkaessa, minulla on ilo esitellä teille uudistuksia Tarinoita Maailmalta-brändiin. Niin, Tarinoita Maailmalta ei nimittäin olekaan enää pelkästään blogi. Alla esittelen mitä kaikkea on luvassa vuodelle 2020 ja ette usko, kuinka innoissani olen!

En tiedä mikä muutoksista on varsinaisesti suurin, mutta aloitetaan viikon nopeimmasta puolituntisesta.

#Matkachat jää historiaan, mutta ei oikeastaan kuitenkaan

Twitterissä toimiva #matkachat on ollut ihana projekti, jossa olen ollut mukana aivan sen ensimmäisistä twiiteistä lähtien kesällä 2015. Alkuperäiseen kolmikkoon kuului itseni lisäksi Globe Called Home-blogin Jenni ja London & Beyond-blogin Leena-Mari. Jennin jäädessä pois #matkachatin hulinoista, astui Marimente-blogin Mari mukaan juontamaan viikon nopeinta puolituntista joka maanantai.

Viimeiset puoli vuotta #matkachat on elänyt hiljaista murrosta, mikä ei varmaan juuri ole näkynyt päälle päin. Sekä Mari että Leena-Mari ovat jättäytyneet pois chatin organisoinnista, koska kolmikymppisten uraa tekevän ja perheellisen yrittäjän elämät ovat aikamoisen kiireisiä! Marin kanssa tunnemme muuten blogimaailman ulkopuolelta alunperin, mutta yksi #matkachatin  iloista on ollut tutustua paremmin Jenniin ja Leena-Mariin! Heidän kanssa olen edelleen yhteydessä, mutta #matkachattia olen organisoinut omatoimisesti nyt jo muutaman kuukauden.

Jos #matkachat on ollut osa maanantai-iltojasi, niin elä huoli rakas ystävä. #Matkachat konseptina ei ole menossa minnekään, mutta tammikuusta 2020 se saa uuden nimen; #TarinoitaMaailmalta Twitter Chat. Tämä vaatii hieman totuttelua myös minulta, joten et ole yksin näpytellessäsi “#matkachat” automaattisesti twiittien perään (olen muuten tehnyt tätä muutaman kerran ihan chatin ulkopuolisiin twiitteihin myös, lol). Eli tammikuusta alkaen käyttöön tulee #TarinoitaMaailmalta-tägi ja #matkachat jää eläkkeelle.

#Matkachattiin osallistuvat tietävätkin, että chatissahan on nimenomaan kyse matkailusta maailmalla ja omien tarinoiden jakamisesta, joten #TarinoitaMaailmalta kuvaa edelleen chatin tarkoitusta oikein osuvasti. Jos et ole vielä tutustunut #matkachatiin, niin tule ihmeessä meidän mahtavaan yhteisöön piristämään maanantai-iltojasi Twitterissä aina kello 20:30. Ja tammikuusta lähtien löydymme siis Twitteristä nimellä #TarinoitaMaailmalta.

untitled-6

Tarinoita Maailmalta on nyt myös podcast!

Nyt on aika paljastaa mitä olen värkkäillyt näissä alkutalven pimenevissä illoissa. Tammikuusta lähtien voit nimittäin myös kuunnella tarinoita maailmalta podcastin muodossa! Tarinoita Maailmalta podcastissa haastattelen kiinnostavia suomalaisia matkailijoita eri aiheista ja matkustustyyleistä. Podcastissa puhutaan unelmien toteuttamisesta, rohkeudesta lähteä, vastuullisuudesta, seikkailuista mitä erikoisemmissa paikoissa ja monista muista tarinoista. Suunnitelmana on sujauttaa mukaan myös vähän tarinankerrontaa ihan soolonakin silloin tällöin.

Tarinoita Maailmalta podcast starttaa 7. tammikuuta ja sitä voi seurata täältä blogin kautta, mutta myös Apple podcasteissa, Google podcastissa, Spotifyissa, Podbeanissa ja muualla, mistä vain podcasteja löytyy. Uusia jaksoja tulee joka viikko aina tiistaisin, ja toki jaan ne myös sosiaalisen median puolella.

#TarinoitaMaailmalta Instagramissa haluaa sinut mukaan!

Matkachatillä on Instagram tili, joskin se on kerännyt pölyä nyt syksyn aikana. Uuden vuoden tuulet puhaltavat kuitenkin niin tehokkaasti, että haluan herättää tämän Instagram tilin henkiin. Koska matkachat is no more, Instatili kulkee myös Tarinoita Maailmalta nimellä.

En kuitenkaan ole perustamassa toista tiliä itselleni, minun seikkailuja ja arjen askareitahan voi jo seurata @annikarautiola nimellä. Tarinoita Maailmalta instatilille haluan sinut mukaan! Häsänä toimii tietysti #TarinoitaMaailmalta ja sitä käyttämällä voit saada omat kuvasi koko kasvavan yhteisömme näkyville. Joten kun seuraavan kerran postaat kuvia Instagramiin, lisää #TarinoitaMaailmalta häshtäg kuvaan, niin matkailua ja matkatarinoita rakastavat kanssamieliset reissaajat löytävät kuvasi Instagramin viidakosta. Tilin ylläpitäjänä minä poimin sitten tämän tägin takaa kuvia myös Tarinoita Maailmalta tilin feediin, tosin tietenkin kysyn luvan ennen jakamista.

untitled-20

Koosteita, maistiaisia tulevasta ja videoita kuukausikirjeen kautta

Ok, eli kun sanoin että uudistuksia on tulossa, niin en sanonut sitä vitsillä! Niin kuin huomaat, uusia juttuja on vähän joka kulman takana. Jotta näistä pysyisi joten kuten perillä ja jotta hyvät jutut ei menisi ohi, niin aloitan myös kuukausittaisen kirjeen (no siis sähköpostin kuitenkin, valitettavasti kukaan ei taida perinteisiä kirjeitä kirjoitella enää!). Kuukausikirje ilmestyy aina joka kuun alussa, eikä taatusti useammin, koska näiden uudistusten myötä taisin juuri heittää seuraavan vuoden luppoajan menemään!

Kuukausikirjeestä löytyy siis edellisen kuukauden parhaat palat ja vähän maistiaisia tulevasta kuukaudesta mm. blogin ja podcastin suhteen. Ja huomio huomio #TarinoitaMaailmalta Twitterchatin ystävät – uutiskirjeestä löydät seuraavan kuukauden aiheet paljastettuina etukäteen.

Jokainen kuukausikirjeen tilaava ansaitsee ehdottomasti Tarinoita Maailmalta -superfanin tittelin. Tällä kirjeellä haluan siis tarjota teille jotain erityistä ja sellaista sisältöä, jota ei muualta löydy. Niinpä jokaisen kuukausikirjeen mukana tulee kurkistus kulisseihin tai ajankohtaisiin seikkailuihin videon muodossa!

Kuukausikirjeen voi tilata alla, ja ensimmäisen kerran se ilmestyy heti tammikuun alussa.

[mc4wp_form id=”7672″]

Mikä ei muutu?

No minä tietenkin! Edelleen sama Annika näpyttelee teille juttuja täältä Kanadasta käsin, nyt vaan toivon sen tekeväni hieman järjestelmällisemmin. Ihan mielettömän iso kiitos, että olet lukenut blogiani, oletpa sitten ollut mukana vuosikymmenen tai viikon. Ilman teitä en varmasti tekisi tätä lainkaan, joten kiitos jokaisesta tykkäyksestä, twiitistä, kommentista (jotka nykyään muuten ovat 95% Facebookin puolella!) ja sähköpostista. Toivottavasti saan viihdyttää sinua vielä seuraavankin vuosikymmenen.

♥:lla Annika

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.