Joululahjaideoita matkailijoille – Rahalla voi sittenkin ostaa onnea

by Annika

Tuttu sanonta kertoo, että rahalla ei voi ostaa onnea. Tällä kertaa aion todistaa teille, että rahalla voi todellakin ostaa onnea – mitä enemmän rahaa, sitä enemmän onnea. Tosin, joskus onnen löytämiseen ei edes tarvita rahaa, vaan pelkkä nimen kirjoittaminen riittää. Jos sinulla on näin joulun alla haussa joululahjaideoita matkailijoille tai muuten fiksuille tyypeille, niin pysypä kuulolla.

Tässä postauksessa esittelen esimerkkejä siitä, millaista onnea voit rahalla ostaa. Jos epäilet, että et voi ostaa jollekin lahjaa, joka tekee sen saajan tajuttoman onnelliseksi niin tässä on monta hyvää vaihtoehtoa, jotka johtavat oikeasti aitoon onneen. Lahjaostoksilla on muutenkin hyvä miettiä ihan kriittisesti, tuoko antamasi lahja onnea vai onko se turhaa krääsää, jonka ostit lahjan ostamisen pakosta? Jos vähänkään epäilet, että lahja on enemmänkin muodollisuus kuin puhtaan onnen luomista, niin luepa eteenpäin esimerkeistä, millaista onnea voisit ostaa sen sijasta.

Joululahjaideoita matkailijoille

Koiranlihakaupan lopun alku Indonesiassa

Kirjoitin nimeni kirjeeseen, joka lähetettiin Indonesian presidentille. Kirjeessä oli yli miljoona muutakin allekirjoitusta, jotka vaativat koiranlihakaupan lopettamista Indonesiassa. International Humane Society oli kampanjan vetäjä, ja jos olet koskaan miettinyt, että onko netissä tehdyistä allekirjoituksista mitään hyötyä todellisuudessa; on niistä. IHS kampanjoi näkyvästi ja toi esille koiranlihatarhojen kamalia olosuhteita.

Keski-Jaavassa sijaitseva Karanganyarin hallintoalue Indonesiassa on nyt ensimmäinen alue koko maassa, joka on kieltänyt koiranlihan myynnin. Samoin Keski-Jaavan kuvernööri on määrännyt kaikkien provinssin hallitsijat ja pormestarit kieltämään koiranlihan kulutuksen.

Rahalahjoitukset pitävät International Humane Societyn toiminnassa. Jos haluat nähdä, miltä rahalla ostettu onni näyttää, niin katso tämä video (ei sisällä mitään karmeuksia!). Täyttä onnellisuutta <3 Jos tiedät, että ostamasi lahja tekee jonkun yhtä onnelliseksi kuin Sandie videon kohdalla 00:30, niin on saaja kyllä lahjansa ansainnut!

 

joululahjaideoita matkailijoille

Pradan turkittomuus auttaa Suomen turkiseläimiä

En varmaan koskaan tule omistamaan mitään Pradan tuotteita, mutta olin mukana vaatimassa niitä lopettamaan turkisten käytön. Allekirjoitin International Humane Societyn pyynnöstä nettivetoomuksen ja saman asian puolesta kampanjoi iso liuta eläinoikeusjärjestöjä. Suomessa Animalia muuten kampanjoi turkistarhauksen lopettamisen puolesta ja vetää vastaavia kampanjoita.

Toukokuussa 2019 Prada vihdoin taipui sosiaalisen painostuksen alla (Prada oli yksi harvoista isoista nimistä, jotka vielä käyttivät turkista) ja ilmoitti lopettavansa eläinturkisten käytön keväästä 2020 alkaen. Olen ylpeä siitä, että minun nimeni, vaikkakin vain pienen pieni pisara tässä kampanjassa, oli osa tätä muutosta. Pradan päätöksellä on vaikutuksia Suomeenkin, sillä Prada on ollut suomalaisomisteisen Saga Furs-yhtiön yhteistyökumppani, eli toisin sanoen on ostanut turkkinsa Vantaalaiselta firmalta. Vaan eipä osta enää!

Muita turkiseläimiin liittyviä positiivisia kehityksiä on se, että Englannin Kuningatar, jolle minäkin olen uskollisuuttani vannonut Kanadan kansalaisuusvalassa, on lopettanut eläinturkisten käytön! Tiesitkö muuten, että Iso-Britannia oli ensimmäinen maa maailmassa, joka kielsi turkistarhauksen eettisin perustein? International Humane Society oli vahvasti mukana näissä kampanjoissa.

Kanada on kieltänyt valaiden ja delfiinien pitämisen vankeudessa

Saavutus, joka oli erityisen lähellä sydäntäni oli World Animal Protectionin kampanja täällä Kanadassa. Kampanjan tarkoitus oli kieltää delfinaariot ja myös valaiden pitäminen vankeudessa – ja se meni läpi kaikkien hallitusasteiden aiemmin tänä vuonna ja on pian tulossa laiksi.

Tässä kampanjassa olin mukana allekirjoittamalla vetoomuksen, lähettämällä (valmiiksi kirjoitettua) sähköpostia oman alueen kansanedustajalleni sekä Kanadan ympäristöministerille. Samoin aktivoiduin Twitterissä ja jaoin muutaman tätä asiaa koskevan Twiitin, ja juhlistin sitä kun varmistui, että tästä on tulossa laki. Niin pieni vaiva minun osalta, se vaati vain muutaman klikkauksen, mutta mikä vaikutus tällä oli!

Suomessa eläinten asialla on etenkin Suomen Eläinsuojeluyhdistys, jonka toiminta on myös riippuvainen rahalahjoituksista ja tiedät, että jokainen heille annettu sentti menee oikeaan osoitteeseen ja aitoon tarpeeseen.

joululahjaideoita matkailijoille

Pysyviä muutoksia suomalaisten avulla

Suomessakin toimiva World Vision tekee arvokasta työtä suomalaisten lahjoitusten avustamana. World Vision työskenteli vuosia pitkäjänteisesti Intian Ambegaonissa, ja siellä tapahtuneet edistykset ovat uskomattoman tärkeitä:

  • World Visionin aloittaessa 56% lapsista kärsi kroonisesta aliravitsemuksesta. Nyt aliravittujen lasten määrä on pyöreä 0%.
  • Projektin alussa 13% Ambegaonin asukkailla oli vessa. Nyt vessa löytyy 97% talouksista.
  • Vain 25% lapsista aloitti yläkoulun Ambegaonissa World Visionin projektin alkaessa. World Visionin työn ansiosta, vuonna 2018 tämä luku oli ihailtava 100%.

World Vision operoi myös kummilapsitoimintaa, josta olet varmasti joskus kuullutkin. Tiesitkö myös, että voit käydä tapaamassa kummilastasi paikan päällä? Lähtöselvitetty-blogin Katja kirjoitti ja kuvitti yksinkertaisesti upean blogipostaukesen omasta tapaamisestaan kummilapsen kanssa Kambodzassa. Kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa Katjan kirjoitus, sillä se laittaa kyllä asiat oikeaan perspektiivin näin kulutusjuhlan lähestyessä.

Jos mietit vaikuttavaa joululahjaa, niin harkitse kummiutta joko itselle tai lahjaksi. Matkaileva seikkailija voi siitä innostua ja lähteä vaikka tapaamaan kummilastaan.

Ai joululahjaideoita matkailijoille?

Miksikö postauksen otsikko on joululahjaideoita matkailijoille? Koska matkailu avartaa. Jokainen, joka on nähnyt maailmaa ymmärtää, että me länsimaissa asuvat ihmiset olemme etuoikeutettuja monella tavalla. Esimerkki etuoikeudestamme on se, että useimmilla meistä on sen verran ylimääräistä tilillä, että voimme ostaa toisillemme kasoittain lahjoja joulun aikaan. Myös suurella todennäköisyydellä etenkin se maailmaa kolunnut perheenjäsen arvostaa, että tuet muiden hyvinvointia sen sijaan, että ostaisit hänelle konvehteja ja vuoden trendihärpäkkeen nurkkiin pölyä keräämään.

Jos haluat myös harkita matkailuaiheisia lahjoja, niin niitäkin olen listannut tässä joulupostauksessa. 

Päätitpä mitä tahansa lahjojen suhteen, oikein ihanaa joulun odotusta sinulle! 

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.