Seuraavaksi Victoria, BC

by Annika

Kas kun nämä viikot ovat vierähtäneet siihen malliin sukkelaan, että tässähän on jo seuraava reissu edessä kahden viikon päästä! Toukokuun puolivälissä pääsen vihdoin tutkimaan sitä kuuluisaa Kanadan länsirannikkoa. Skippaan suositun Vancouverin tällä kertaa ja suuntaan Brittiläisen Kolumbian pääkaupunkiin, Victoriaan. 

Victoria sijaitsee Vancouver Islandilla, joka on suurin Tyynenmeren saari Uuden-Seelannin itäpuolella ja on vähän alle 500km pitkä ja leveydeltään vaihtelee 30km ja 80km:n välillä. Brittiläisen Kolumbian provinssin pääkaupunki Victoria sijaitsee aivan saaren eteläkärjessä ja sieltä matkaa mantereelle Vancouveriin ja Yhdysvaltojen puolelle Seattleen on vähän reilu 100km molempiin.

Parliament Buildings Welcome to Victoria by Deanne Gillespie 1

Kuva: Deanne Gillespie / Tourism Victoria

Victoria on kiinnostanut minua jo pitkän aikaa, sillä en ole kuullut kenekään sanovan pahaa sanaa tästä kaupungista. Kaikki mitä olen kuullut monilta jotka ovat siellä käyneet ja asuneet kehuvat kaupungin maasta taivaisiin. On mahtava sää vuoden ympäri (ei pakkasta edes tammikuussa), upeaa luontoa aivan vieressä, kasvissyöjän paratiisi lukuisine vegaaniravintoloineen ja muutenkin kaupungin henki on ehkä hieman hippimäinen. Tai ehkä se tulee vain siitä, että kaikki sinne muuttaneet iloitsevat pakkasen puutteesta. Sitä paitsi siellä kasvaa palmupuita. Kanadassa!

Mount Baker from Cattle Point by Dylan Hoen

Kuva: Dylan Hoen / Tourism Victoria

Lukkoon lyötyjä suunnitelmia reissulle ei ole vielä kauheasti tehty. Hotelli on tosin varattu aikoja sitten, koska menemme sinne pitkänä viikonloppuna. Ja arvatkaas mikä juhla aiheuttaa tämän pitkän viikonlopun? Englannin kuningattaren syntymäpäivä, joka täällä tunnetaan nimellä Victoria Day! Eli todellakin myhäilen muikeana, Victoria for Victoria Day. Menemme myös tsekkaamaan Victorian yliopiston ihan vaan siltä varalta, että joku meidän taloudesta haluaa vielä jatkaa opiskeluja. Muita potentiaalisia aktiviteetteja olisi esimerkiksi valaiden bongaus, sillä saaren edusta sattuu olemaan yksi Pohjois-Amerikan parhaista valaiden bongausalueista. Kaupunki itsessään on varmasti myös tutkimisen arvoinen ja kuvien perusteella uskomattoman nätti.

Happy Times by Brian Glennon

Kuva: Brian Glennon / Tourism Victoria

Ja toki tarkoituksena on myös syödä hyvin! Kyselin Twitterissä Victorian vegeravintoloiden tarjontaa, eikä kulunut kauaakaan kun sain linkin pitkälle listalle vegaaniravintoloista, -kaupoista ja -kahviloista. Mutta eiköhän viiteen päivään mahtune muutakin kuin syömistä, ainakin suotavaa olisi!

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat luvan kanssa lainattuja Tourism Victorian kuva-arkistoista. Ylimmän kuvan creditit menee myös Tyler Ahlgren / Tourism Victorialle.

Saattaisit tykätä myös näistä

6 comments

Jenni Manninen April 29, 2014 - 10:39 pm

ihastukaa ja muuttakaan tänne!! oon myös kade vancouver island ja Victoria on todellakin meijän ens vuoden matkasuunnitelmissa ja Tofino! Ota kuvia ja en malta oottaa matkajälkeisiä kuulumisia 🙂

Reply
Annika April 30, 2014 - 7:37 am

No sen ihastumisen eteen ei varmasti tarvi kauheasti tehdä työtä 😉 Tofinosta oon kans kuullut paljon hyvää, mut se on vähän liian kaukana tälle reissulle. Onneksi tuota voi tehdä toisenkin reissun 😉

Reply
Annika April 30, 2014 - 10:00 am

Kuulostaa mahtavalta! Juuri Kanadan vuotena yks mun kolleega yliopiston kahvilassa oli Victoriasta kotoisin ja aina kertoili sieltä juttuja. Siitä lähtien paikka on jäänyt kummittelemaan mieleen mielenkiintosena kohteena. Yllätys, yllätys, hänkin oli kasvissyöjä ja jos oikein muistan ilmeisesti saarella saa tofua tyyliin joka ravintolasta 🙂

Reply
Annika April 30, 2014 - 6:44 pm

Odotan tätä reissua kyllä innolla, vaikka tässä odottamisen aikana on odotuksen aika korkealla kaupungin suhteen! Jes, vegemielikuvani Victoriasta saivat vahvistusta 🙂

Reply
Marimente May 2, 2014 - 4:40 pm

Palmupuita Kanadassa, hehee! 😀 Mielettömän näkösiä maisemia noiden kuvien perusteella – mielenkiinnolla jään odottelemaan raporttia reissusta!

Reply
Annika May 3, 2014 - 6:11 pm

No niinpä! Sä nyt Ottawan talven nähneenä osaat varmasti arvostaa tätä asiaa asianmukaisesti 😀

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.