All Hallows’ Eve

by Annika

Halloween oli kyllä jo eilen, mutta hyvät bileethän kestää aina ainakin viikonlopun yli, eikös? Tässä hengessä halusin jakaa hieman juhlintoja pohjois-amerikkalaisten rakastamasta Halloweenista, joka kaikkien suureksi iloksi sattui perjantaille.

Omat Halloween valmistelut menivät vähän myöhäiseen, kun olin reissussa niin paljon ja ostinkin kurpitsat vasta 30. päivä. Mutta hei, olivatpahan muuten aikamoisessa alennuksessa kun 99% väestöstä oli ostanut jo kurpitsansa! Hommasin vain pienempiä kurpisoja sisätiloihin, mutta hyvin onnistui niihinkin kaivertaa. Koetin taiteellisia lahjakuuksiani kurpitsaan piirtämisessä, mutta eihän siitä mitään tullut. Puolen tunnin hyödyttömän väkertämisen jälkeen sysäsin homman suosiolla Adamin harteille, joka piirsikin kuritsalle kasvot parissa minuutissa ja kaiversi sen jälkeen vuosien kokemuksella. Ihan kivannäköinen pikkukurpitsa tuli mun mielestä! Taidan vastaisuudessakin jättää kurpitsahommat tuolle komeammalle puoliskolleni.

Pumpkin

Käytiin parin kaverin kanssa iltakävelyllä meidän naapurustossa, koska täällä on paljon lapsiperheitä ja osa taloista ottaa Halloweenin ihan tosissaan. Joidenkin lasten asuihin oli kyllä varmasti käytetty sekä aikaa että rahaa, sen verran hienoja olivat! Osa puolestaan oli hauskan yksinkertaisia. Itsenäni eniten hauskuutti (yllätys yllätys) koirat, jotka oli asiaankuuluvasti puettu banaaneiksi, hot dogeiksi tai kokeiksi.

Meidän naapurustossa on aina yksi talo, joka järkkää ihan huikean Halloween näytöksen etupihalleen ja sitähän piti tietysti lähteä tänäkin vuonna katsomaan. Tiedättehän, kun joskus Iltasanomissa vilahtelee kuvia tai videoita älyttömistä amerikkalaisista joulukoristeluista, jotka liikkuu musiikin tahtiin? Ne ovat todellakin täysin totta, ainakin Halloweenin osalta täällä. Monet talouksista olivat laittaneet vaikka mitä karmivaa pihoilleen ja tietysti kaivertaneet kurpitsoja.

Pumpkins

Mikään ei kuitenkaan voittanut tätä alla olevaa joka vuotista suosikkia (myös ylin kuva), jonka pihalla käy joka vuosi kuhina sekä lasten että sivustakatsojien osalta. Viime vuonna puhuin talon omistajan kanssa (joka on joka vuosi asiaankuuluvasti pukeutunut), joka kertoi että he ovat vain vuosi toisensa jälkeen keränneet Halloween kamaa ja tähän se on johtanut. Jouluna he eivät kuulemma mene yhtä villeiksi! Mutta siis oikeasti, minne ihmeeseen ne varastoi nuo kaikki tavarat?

Graveyard

Figures

Säätiedotus uhkaili sateella, mutta ei siitä ollut tietoakaan! Sen sijaan saimme ihaille juuri asiaankuuluvan tyylistä kuuta ja osa katulampuistakin oli kehittänyt oikein ajankohtaisen verhoilun.

Spooky

Kivaa Halloween viikonloppua kaikille! Mites muuten Suomessa, joko Halloween on rantautunut sinne? Pikkulinnut lauloivat, että ainakin Helsingin seudulla saattaa nähdä trick or treat- lapsia?

Saattaisit tykätä myös näistä

13 comments

Laura/My post-University Life November 1, 2014 - 9:41 am

No on kyllä makeet koristeet! Vitsi mitkä väkerrykset, tossa meneekin hetki kun pihaa koristelee 🙂 mä en ole mikään kamala Halloween-fani, panostan mielelläni sit jouluun enemmän.

Reply
Annika November 1, 2014 - 3:57 pm

Mäkään en ole Halloweenista kurpitsoita enempää kiinnostunut itse järkkäileen, mutta onhan se kiva käydä kattoon muiden aivoituksia 😀

Reply
Marimente November 1, 2014 - 10:47 am

Ihan mahtavan näkösiä nuo koristellut talot! Ja suorastaan nätti tuo teidän (Adamin) kovertama kurpitsa! 🙂

Suomeenkin tosiaan näyttäisi jossain määrin Halloween koittavan rantautua, vaikka en tiedä kuinka hyvin se tänne passaa. Toisaalta, mikä tahansa syy juhlia tähän aikaan vuodesta on minusta hyvä, jos se tuo vähän valoa tähän pimeyteen ja synkkyyteen.

Reply
Annika November 1, 2014 - 4:00 pm

Joo nuo talot on kyllä aivan huippuja! Mahdoton määrä laittamista kuitenkin aika lyhyeksi iloksi. Mutta ilo se on pienikin ilo 😉

Mulla tulee Halloweenista mieleen aina pääsiäinen Suomessa, sama karkinkerjuuperiaate. Mutta oikeassa kyllä olet, kaikki ilo tähän pimeään vuodenaikaan on tervetullutta!

Reply
Jenni / Globe Called Home November 1, 2014 - 1:32 pm

Voi vitsi minkä näköinen talo! Me ei spotattu täällä mitään erikoisia koristeita, vaikka toki aika monella oli kurpitsoja ja pari hautakiveä pihassa. Itse ei koristeltu kerrostaloasukkeina yhtään, ja kurpitsatkin jätettiin tänä vuonna kaivertamatta – panostettiin sen sijaan tuohon pukeutumiseen.

Reply
Annika November 1, 2014 - 4:02 pm

No teillä olikin aivan huiput asut!! Mua harmittaa, kun ei ole tarvetta pukeutua miksikään. Mä tykkään kyllä syyskoristella kämppää sisältä, mutta meilläkään ei juuri ole pihaa mitä laittaa.

Reply
säppä November 1, 2014 - 5:01 pm

Vau, mitä koristeluita! Hitsi kun oiskin hauska kaivertaa kurpitsoita…

Reply
Annika November 2, 2014 - 8:57 am

Oikeesti kannattaa kokeilla, se on aika hauskannäköistä puuhaa 😀 Vaikeeta tosin…mutta hauskaa, jos joku muu tekee sen hah!

Reply
Soile November 2, 2014 - 1:05 pm

Huh, aikamoiset koristelut, todellakin! Mä rakastan Halloweenia, ja samaa mieltä Marimenten kanssa, että kyllä Suomen synkkään syksyyn tarvitaan joku syy juhlia!

Reply
Annika November 2, 2014 - 2:18 pm

Halloween on kyllä hauska juhla, siihen voi osallistua ilman että itse oikeastaan tekee mitän 😀 Mekin käytiin vaan kävelyllä ja ihailtiin muiden laittamia pihoja. Passaa just hyvästi!

Reply
Laura November 3, 2014 - 1:56 am

Amerikkalaisten intohimo juhliin ja koristeluiden eteen nähty vaiva on kyllä aivan uskomatonta! Jonain päivänä olisi kyllä mukavaa päästä todistamaan näitä halloween- ja joulujärjestelyitä aivan paikan päällekin, sillä jos ne näyttävät huikaisevilta jo videoilla ja kuvissa, en osaa edes kuvitella, millaisia ne ovat todellisuudessa… 😀 Huh!

Reply
Annika November 3, 2014 - 7:37 am

Älä muuta sano! Mä haluaisin nähdä jonkun ison kaupungin, esim New Yorkin joulun aikaan, se olisi varmasti aika näky… 🙂

Reply
Jerry / Pako Arjesta November 5, 2014 - 1:08 am

Ensinnäkin hienon kurpitsan saitte aikaan :). Ja toiseksi… aikamoinen ilmestys tuo talo :O! Onhan halloweenissa jotain todella hienoa ja jännittävää, vaikka se ei olekaan oikein rantautunut kunnolla Suomeen. Joskus haluan ehdottomasti viettää kunnon halloweenin siellä rapakon toisella puolella 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.