Seikkailua ja sähellystä British Columbiassa

by Annika

Niin kuin Facebookissa jo huikkasinkin, tänään alkoi syksyn toinen työmatka ja tällä kertaa näpyttelen teille upeasta British Columbian provinssista Kanadan länsipuolelta. Olen tällä hetkellä todella viihtyisässä B&B majoituksessa, joka kyllä ylittää kaikki perinteiset määritelmät samantyylisistä majoituksista. Ensinnäkin pihalla tervehtii 13 hevosta ja tämä paikka onkin ranch eli hevostila. Itse päärakennus on suuri hirsirakennus ja mun huoneesa olis tilaa vaikka minkälaisille pyjamapartyille. Niin ja about 15 metriä leveät ikkunat (ei mahtunut tuohon kuvaan kaikki), jotka aukeaa täältä kukkuloilta kaupunkiin ei oo yhtään hullumat nekään. No tulipa nyt hehkutettua tätä paikkaa, mutta melkeinhän tässä harmittaa, että huomenna jo vaihtuu osoite.

Heräsin siis tänä aamuna hävyttömän aikaisin 4:30 ja tuttuun tapaan nukuin aamulennon Albertan Calgaryyn. Heräsin juuri ajoissa molemmille juomis- ja napostelutarjoilulle, joten homma meni ihan niin kuin pitikin. Calgaryssa söin asiaankuuluvasti toisen aamiaisen, sillä aikaeron takia kello olin siellä vasta 9 aamulla paikallista aikaa. Jonkin aikaa käsittelin kuvia seuraavaa lentoa odotellessa, joka puolestaan meni sitten vuoristomaisemia ihaillessa.

Lopulta saavuin vähän ennen puolta päivää taas paikallista aikaaa Brittiläisen Kolumbian Kelownaan, joka sijaitsee Okanagan alueella sisämaassa ison järven rannalla. Tämän reissun järjestelyissä auttoi paikallinen tourism board, joka oli järkännyt mulle auton odottamaan kentälle ja johan siellä odottelikin oikein nätti ja näppärä valkoinen bemari. Sehän olikin sitten sen verran moderni kiesi, että hetken pään raapimisen ja wtf- tyylisen ajattelun jälkeen päädyin ihan oikeasti googlettamaan ‘kuinka käynnistää auto ilman avaimia’. Jep, Vuoden Blondi pystiä tänne vaan! Olin siellä jo hetken istunut, niin en nyt kehdannut mennä takaisin sinne vuokraamoon et ‘excuuuse me, siis miten tää auto niinku käynnistyy?’. Puolustukseni sanottakoon, että siinä ei siis tosiaan ollut avainta ollenkaan, vaan sellanen käynnistysnappi, jota piti painaa jarrun ja avaimen napin kanssa samaan aikaan, jotta moottori käynnistyisi. Toki olisin voinut katsoa ohjeet saman tien auton käsikirjasta, enkä googlettaa (Google ei muuten edes tiennyt mitä tarkoitin, se tarjosi vain laittomia auton käynnistyskeinoja).

BMW

BMW vai WTF

Anyway, pääsin sitten kuitenkin lopulta matkaan ja kylttien puutteessa valitsin vähän summan mutikassa suunnan.  Se oli väärä tietenkin, fakta jonka tajusin vähän turhan myöhään. Lopulta kun pääsin kääntymään takaisin, niin olinkin jo 30 kilometrin päässä Kelownasta. Lentokenttähän siis oli sen 13 kilsaa keskustasta. Jep jep. Eikä asiaa tehnyt yhtään paremmaksi se, että olin kaiken sähläilyn takia puolisen tuntia myöhässä lounaalta Tourism Kelownan edustajan kanssa. Nooh, sattuu kun tapahtuu… Lopulta pääsin kuitenkin perille ja löysin oikean paikan (vain yhdellä virhekäännöksellä!) ja sain ruokaa, joten loppu hyvin kaikki hyvin.

Todistaakseni, etten ole aivan toivoton suunnistaja ja autoilija haluan kuitenkin mainita, että pääsin tänne kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan majapaikkaani ihan sujuvasti ilman erheliikkeitä. Tänne kun pääsin niin huomasin sähköpostin yhdeltä tämän viikon majoittajalta, joka oli vähän huolissaan kun niiden alueella on nyt kovasti karhuja, kun on metsästyskausi ja kun mun suunnitelma oli pyöräillä sinne metsän keskelle. No voi sanonko mikä… En nyt kuitenkaan ehkä halua päätyä karhuan ruoaksi tai metsästäjän ampumaksi (kun epäilemättä neonvärisissä kuteissani näytän karhulta tai jalopeuralta vähintään), joten pitänee kehittää se kuuluisa plan B.

Huomisen ohjelmassa on mm. lounas viinitilalla ja visiitti laventelitilalla, joten toivottavasti huomisen ajot ja suunnistamiset menee vähän sujuvammin! Alkaa tuntua, että viinilasillinen tai pari ei olisi yhtään hullumpi idea päivän päätteeksi.

 

Saattaisit tykätä myös näistä

7 comments

Jerry / Pako Arjesta October 21, 2014 - 12:38 am

Aika hulppean näköinen tuo majoitus ainankin :). Ja ei se ole niin kauhea juttu, jos se auton käynnistäminen ei onnistunut ;). Jos ei ole kokenut aiemmin tuota käynnistystapaa, se voi olla melko outo.

Reply
Annika October 21, 2014 - 10:31 am

Hahah no outo se oli todellakin 😀 Sitä kun ei normaalisi autoile, niin ei totu tämmösiin hienouksiin 😉

Reply
Jenni Manninen October 21, 2014 - 1:10 am

Et sitte maistele muitaku paikallisia viinejä!!! 😉 EIkö sulla oo jotain navigaattoria käytössä, mun täytyy hakea sut sitte kyytiin meijän autoon ku siihen voi vaan kirjottaa osoitteen 😉
Voi että oon mielissään!! Ja ihana toi majoituspaikka!!

Reply
Annika October 21, 2014 - 10:33 am

No en toki, löytynee niitä paikallisia viinejäkin ihan reilusti. No oliskin navigaattori, meen ihan printatuilla ohjeilla tai puhelimen kautta otetuilla ohjeilla. Todellakin saat hakea mut jostain sit 😀

Reply
Anna / Tämä matka-blogi October 28, 2014 - 2:39 am

Tuo avaimettomuus on myös ollut muutaman kerran kompastuskivi meille. Jos kuski esim. lähtee avain taskussaan liian kauaksi autosta jonka ovet ovat auki, alkaa ihan kamala vinkuna ja piipitys.

Mitä hienompi auto, sen enemmän tekniikkaa. Meillä temppuili autossa lasinpyyhkimet. Siinä pitäisi olla automaattinen tunnistus pisaroille, muttta jostain syystä se ei oikein toiminut kunnolla. Ohjekirja oli saksaksi, joten todettiin, että antaa nyt sitten pyyhkiä miten haluaa, kunhan edes jotain pyyhkii.

Reply
Annika October 28, 2014 - 2:17 pm

Ah, mun lasinpyyhkimet sentään toimi ihan loogisesti, mutta oikeassa kyllä olet tuosta mitä modernimpi auto niin sitä enemmän (ja mutkikkaampaa) tekniikkaa se vaatii!

Reply
Tänne kuuluu hyvää, oikein hyvää | Tarinoita Maailmalta March 28, 2015 - 10:25 pm

[…] muillekin. Ja tietenkin tähän liittyi myös matkustamista, niin kuin kerroin Nova Skotian ja Brittiläisen Kolumbian reissuillani. Niin ihanaa kuin tämä homma olikin, se oli aina tarkoitettu vain väliaikaiseksi äitiysloman […]

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.