Tämän vuoksi matkaseuraksi kannattaa ottaa ystävä

by Annika

Ystävänpäivä on ihan ovella, joten ajattelin, että nyt on oiva aika jutustella reissaamisesta ystävän kanssa. Jos olet, kuten minä, reissannut sekä yksin sooloillen, romanttisesti paremman puoliskosi kanssa että seikkaillen bestiksen kanssa, tiedät varmasti että viimeisimmässä on jotain aivan spesiaalia.

Minä olen huomannut, että ystävän kanssa matkaa suunnitellessa sitä innostuu aivan eri lailla. Meidän taloudessa matkojen suunnittelu on sattuneesta syystä yleensä minun hommaa, ja parempi puoliskoni sitten tarkastelee tylsiä tarpeellisia juttuja, kuten tippauskulttuuria, lentokenttäkuljetuksia, yleisiä aukioloaukoja ja niin edelleen.

Ystävän kanssa suunnitellessa ideoita heitellään puolin ja toisin, aina itse kohteen valinnasta alkaen. Guatemala! Ecuador! Maissisaaret! Minne vaan missä on lämmintä!
fun times

Ystävän kanssa suunnitellessa ideaali tilanne on minusta se, että molemmat osallistuvat järjestelyjen organisointiin eli siihen taustatyöhön mikä menee sopivien hotellien etsintään, bussiaikataulujen mätsäämiseen ja mielenkiintoisten nähtävyyksien etsimiseen. Näin ei kumpikaan stressaa liiaksi ja onhan se mahdottoman innostavaa suunnitella tulevaa reissua – Hyvä, että mistään muusta tulee edes puhuttua, kun on reissu tiedossa. Toki reissun suunnittelussa ja reissaamisessa muutenkin auttaa se, että molemmat osapuolet ovat samanhenkisiä majoitusten tason ja yleisen budjetin suhteen.

Listasin tähän muutamia syitä, miksi ystävän kanssa matkustaminen on kerrassaan loistavaa ja ehdottomasti suositeltavaa. Kuvituksena toimii muuten kaksi vuotta sitten otetut kuvat Väli-Amerikan reissulta, joka oli juurikin ystävänpäivän aikaan ja seurana oli ihanainen Marimente

 • Matkatavaroiden jakaminen

   • Kun ollaan kevyillä kasseilla liikenteessä, voi osan molemmille tarpeellisista tavaroista jakaa puoliksi. “Ota sä hiustenkuivaaja ja mä pakkaan suoristimen?” – Testattu, ja toimii! Mitäpä sitä kaksia kappaleita kaikkia raahata turhaan mukana.

  Backpacks

 • Verraton valokuvausapu

  • Samanhenkisen kaverin kanssa (etenkin bloggaavan kaverin kanssa!) on sanomattakin selvää, että kuvia otetaan ja reilusti. Niitä otetaan toisistamme, selfie-tyylillä, molemmista, hyvistä kuvakulmista ja uusintaotoksiin riittää kärsivällisyyttä. Loistokaveri tietää myös, että kuvia ei oteta alhaalta ylöspäin, jolloin kaikki näyttää leveämmältä. Ja epäedustavat kuvat poistetaan ninjan nopeudella.
 • No regrets! YOLO!

   • Kaverin kanssa voi kohtuudenmukaisuuden heittää romukoppaan, koska kerrankos sitä! Ei se niin justiinsa (eikä kerrota kellekään) että menossa on jo neljännet Happy Hour piña coladat ja sitä Happy Houria odotellessa meni (taas) pari jäätelöannosta. Eikä sekään niin justiinsa, että päivän aktiivisin juttu oli läheiselle kukkulalle kiipeävien turistien bongaus. Aurinkotuolista. Viiden minuutin päässä hotellilta.

  Drinks

 • Elekieli on hallussa

  • Jos jokin tilanne vaikuttaa epäilyttävältä ja pitäisi hienovaraisesti vinkata tästä ilman, että muut saavat vihiä, bestis tietää mitä tarkoitat hervottomalla kulmakarvojen kohottelulla ja silmien pyörittelyllä. Toki suomen puhuminen ajaa yleensä saman asian, muttei ole läheskään yhtä hauskaa.
 • Kaverin kanssa matkaaminen on edullista!

  • Matematiikka ei ole vahvin puoleni, mutta onhan se edullisempaa kun hotellihuoneesta maksaa kaksi tahoa, eikä yksi ja sama lähde, kuten puolison kanssa reissatessa! Tällä logiikalla kaverin kanssa matkustamista voi siis harrastaa paljon useammin kuin yksin tai paremman puoliskon kanssa matkaamista.

Onko sulla tiettyä reissukaveria, jonka kanssa suunnittelet maailmalla reissaamista? Reissaatko yhden vai useamman kaverin kanssa? Ja mitä teet ensi maanantaina kello 20:00 Suomen aikaa? 😉 Twitterin #matkachatissä on nimittäin aiheena mikäs muukaan kuin ystävän kanssa matkaaminen! Sopivasti ollaan vielä tunnelmissa heti Ystävänpäivän jälkeen. Tuu mukaan!

FAIRY

 

Näillä tuumin toivotan siis oikein ihanaa Ystävänpäivää kaikille teille blogiystäville ja niille ihan in real life ystävillekin 🙂

Saattaisit tykätä myös näistä

6 comments

Jerry / Pako Arjesta February 12, 2016 - 2:09 am

En ole koskaan matkannut pelkästään ystävän kanssa, mutta saat sen kuulostamaan ehdottomasti tosi kivalta :)! Ongelmana itsellä on vähän se, että omat matkatottumukset ovat aika erilaiset kuin kavereiden, joten niitä ei pahemmin kiinnosta maksella kalliita hotelleja, jotka taas ovat itselleni yksi matkan tärkeimmistä asioista :P.

Reply
Annika February 13, 2016 - 10:13 pm

No joo se on kyllä hankala, jos ei budjetti ja matkatyyli sovi yhteen matkakumppanin kanssa! Toivottavasti joskus kuitenkin pääset säkin reissuun kaverin kanssa -vaikka myönnän, että paremman puoliskon kanssa reissaus on aivan ihanaa sekin 🙂

Reply
Emmi H February 12, 2016 - 10:13 am

Mulle ehkä paras matkustusseura on mun mies. Meillä on sama päivärytmi (herätään aikasin, kuten vanhukset) ja tykätään aktiivilomailusta (tai ei ainakaan haluta vetää ihan läskiksi/ryypätä aamusta iltaan heh). Museot ja shoppailu myöskään ei meitä pahemmin lomalla kiinnosta. Minä hoidan suunnittelun ja mies taas hoitaa paikassa suunnistamisen paikasta a paikkaan b:) Toki kaverinkin kanssa on kiva matkustaa, mutta musta tuntuu, että monesti ollaan kuitenkin kiinnostuneita vähän eri asioista tai halutaan tehdä eri asioita, jolloin lomasta ei saa täysin irti sitä, mitä haluaisi. Viikon päästä olen suuntaamassa Floridaan viikonlopuksi yhden kaverin kanssa tapaamaan toista kaveria, joka asuu siellä. Saas nähdä, miten meidän intressit tulee kohtaamaan:) kummankaan heidän kanssa en ennen ole matkustanut, enkä edes itseasiassa tuntenut heitä vielä kovin kauaa.
Ps. Toiv. en kuulostanut kauhealta ilonpilaajalta tmv. Oon vaan aika itsenäinen ja tykkään mennä omia teitäni ja mua ei esim haittaa jos lomalla mennään välillä omia teitäkin:) Tässä suhteessa mun mies on täydellinen matkustuskumppani koska hänelle sopii se, että mä tiedän, mihin haluan mennä ja mitä nähdä ja menee mielellään mun suunnitelmien mukaan:) (Mies ei oo siis mikään himo-matkustaja, jolla on pakko-nähdä paikkoja ja jatkuva matkakuume kuten mulla, mutta matkustelee kyllä mielellään.)

Reply
Annika February 13, 2016 - 10:16 pm

Kiitos kommentista Emmi! Et kuulosta yhtään ilonpilaajalta 😀 Minäkin tykkään reissata oman mieheni kanssa, mutta ne reissut on aika erilaisia, mitä kaverin kanssa reissatessa. Aktiivireissut esimerkiksi teen suosiolla mieheni kanssa ja tiukemman budjetin ja villimpien kohteiden reissut teen sitten kaverin kanssa 😀 Eli vähän jokaiselle jotain 😉

Reply
Marimente February 13, 2016 - 8:18 am

Samanhenkisen luottoystävän kanssa reissaaminen on parasta <3 Ja voi mitä Nicaraguan eeppisiä kuvia! Kiitos maininnasta, ja minnehän me seuraavaksi seikkailtaisiin yhdessä..? 🙂

Reply
Annika February 13, 2016 - 10:17 pm

No niin on 🙂 Ajatella, että Nicaraguastakin on jo kaksi vuotta! Kyllä taitaisi olla korkea aika suunnatta niille suunnille taas seuraavaksi 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.