Viikkokatsaus

by Annika

Näin sunnuntaina tykkään kovasti lukea monista blogeista katsauksia kuluneeseen viikkoon ja tuumasin niitä aamulla selaillessani, että kokeilenpa itsekin toimisiko viikkokatsaukset täälläkin! Siinä tulee kivasti mietittyä kulunutta viikkoa, mitä sai aikaan (vai saiko yhtään mitään), mikä askarrutti  ja pohditutti ja niin edelleen. Siinä samalla valaisen vähän tätä ulkosuomalaisen arkea, mikä nyt kyllä varmaan on aika samanlaista kuin kaikilla muillakin. Mutta kerronpa nyt kuitenkin, sillä tykkään, että tämä blogi on myös ulkomailla asumiseen keskittyvä blogi, eikä ihan pelkästään “vain” matkablogi.

Viikkokatsauspostauksissa ainakin tietää mistä aloittaa; viikon alusta! Viikko siis alkoi mun osalta Washingtonista, jossa heräilin lentokenttähotellista puoli kuuden aikaan. Kuudelta piti olla bussikuljetus varattuna hotellita, mutta noin kymmenen yli kuusi paljastui, että kuski olikin ottanut jonkun muun hotellilta kyytiin, eikä ollut varmistanut että se joku olisin ollut minä, vaikka olin varannut kuljetuksen etukäteen. Kiva kiva, pientä paniikkia pukkasi, mutta onneksi oli aamupalaa mussutettavana. Pääsin lopulta ihan ajoissa kentälle ja aikaa jäi jopa odotella portilla hyvän aikaa.

curry
Lennot oli noin puolituntia myöhässä, mikä hieman kismitti, sillä halusin kovasti päästä kotiin Adamia näkemään. Yhteistä aikaa meillä olikin kokonaiset 4 tuntia ja sitten parempi puoliskoni lähti loppuviikoksi opintoihin liittyvälle kurssille Ottawan ulkopuolelle, kännyköiden ulottumattomiin. Argh, että oli ikävää olla kotona yksin! Ja perin kummallista, sillä se olen yleensä minä, joka reissaa. Saatoin mennä jopa lupaamaan, etten enää matkusta ilman komeampaa puoliskoani, sillä yksin kotona odottelu ei ollut ollenkaan mukavaa! Kokkailessa sain onneksi illatkin kulumaan ja menin kyllä superaikaisin nukkummankin.

Koetin pitää itseni kiireisenä ja töissähän päivät vilahtivatkin nopeasti. Työkaverit olivat onneksi pitäneet mun työjutut kuosissa, eivätkä olleet saaneet aikaan mitään kovin pahaa sotkua. Kävin myös kuntosalilla ja kaverin kanssa kahvilla sunnittelemassa sen Italian matkaa töiden jälkeen, kun ei ollut mikään kiire tyhjään kämppään. Saatoin myös ottaa tavaksi jokailtaisen Hawai five 0 maratoonin…Ja ostin tulppaneita piristämään kämppää ja päätin, että nyt vois olla kevät, kun ilmakin meni plussan puolelle.

tulppaanit.jpg
Torstai oli toivoa täynnä, sillä mulla oli aamulla hammaslääkäri. Toivoin, ettei se olisi kovin kallis reissu ja etenkin toivoin, ettei minulta löytyisi reikiä tai muuta fiksaamista. Puhdistus, puunaus, ienten mittaus / tökkiminen hammashygienistin toimesta kustansi $188 eli aika lailla 123€. Röntgen kuvat (jotka täällä tehdään yleensä tarkistuksen yhteydessä) ja hammaslääkärin tarkistus olisi kustantanut vielä $75 (49€), mutta jätin nämä välistä, koska kaikki näytti olevan onneksi hymypuolella kunnossa. Ensi kerralla sitten, täällä kun aina soitellaan kuuden kuukauden välein hammaslääkäriin.

Ja vihdoin oli perjantai! En ole noin kovasti perjantaita odottanutkaan vähään aikaan 😉 Iltaan kuului kokkailuja ja molemminpuolista matkakertomuksia ja mahdollisimman vähän kännyköitä, tietokoneita ja muita häiriöitä. Lauantaina käytiin Adamin kanssa kahvilla (teellä oikeastaan) käymässä läpi puolet mun matkakuvista ja innostuttiin siinä samalla käymään lounaalla yhdessä kivassa hippikahvila-leipomossa ja ostettiin sieltä aivan mahtavan makuinen paikan päällä leivottu tuore leipä mukaan. Nam!

wild oat lunch.jpg
Illaksi tehtiin mahdottoman hyvää lasagnea tän ohjeen mukaan. Suosittelen, jos joku ettii reseptiä vegaaniseen lasagneen tai muuten vaan kevyempää vaihtelua lihaversioon. Illan leffaksi valikoitui Thor, mikä oli ihan viihdyttävä pätkä, vaikka vähän odotin jotain enemmän. Mut oli siinä sentään Chris Hemsworth, joten ei kai voi valittaa. Sunnuntai on tässä mennyt ihan vain suoraan sanottuna lorvaillessa. Mutta eikös se ole se paras tapa viettää sunnuntaita joka tapauksessa?

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.