Kanada kuvina Atlantin, Tyynenmeren ja Pohjoisen Jäämeren rannikoilla

by Annika

Kanadassa ollaan ylpeitä siitä, että sillä on kolme rannikkoa; Atlantti, Tyynimeri ja Pohjoinen jäämeri. Englanniksi tämä taipuu monessa yhteydessä muotoon From Coast to Coast to Coast, matkailun markkinoinnissa etenkin. Ja onhan Kanadassa, maailman toiseksi suurimmassa maassa, nähtävää. Se, tietääkö monikaan mitä kaikkea Kanadalla on tarjota onkin sitten eri asia!

Itse olen reissannut Kanadassa jonkin verran, mutta en ole kuitenkaan nähnyt kuin vain murto-osan siitä mitä täällä on, ja voisinpa jopa sanoa, etten ole vielä edes nähnyt niitä kaikkein upeimpia tai tunnetuimpia maisemia! Tästä huolimatta haluan oman kokemukseni perusteella kantaa korteni kekoon ja näyttää mitä kaikkea Kanadasta löytyy, koska Adam ja minä ollaan saatu reissattua kaikilla kolmella rannikolla ja vähän niiden välilläkin.

Kanadan itäosat

Kanadan itäosiin mahtuu paljon isoja kaupunkeja, kuten Toronto, Ottawa, Montreal ja Québec City, jotka voi muuten hyvin nähdä yhdellä reissulla junaillen tai autoillen. Vink vink, jos joku siellä suunnittelee Kanadan matkaa, eikä halua autoilla 🙂

19810961948_4e12022dc6_o

Ottawan Rideau Canal

19999034835_a7b332369f_o

Downtown Ottawa

Rideau canal

Ottawa ruskan aikaan

Montreal Le Village

Kesäinen Montreal

Montreal skyline

Montreal skyline

Vieux Port Montreal

Vieux Port eli vanha satama Montrealissa

Kaupunkien vastapainoksi löytyy vaikuttavia merimaisemia etenkin Newfoundlandin ja Nova Scotian provinsseista. Jos Skotlannin kallioiset merimaisemat ovat mieleen, niin suosittelen ehdottomasti matkaa itärannikolle, nimittäin Nova Scotia (Uusi Skotlanti) ei ole turhaan saanut nimeään. Québecin ja Newfoundlandin itärannikoilla voi myös bongailla valaita ja jäävuoriakin.

Nova Scotia coast

Nova Scotian rannikkoa

15435175200_778a1e9a4f_o

Maisemia Atlantin rannalta

Nova Scotia coast line photo

Ei hullummat road trip maisemat Kanadan itärannikolla

Kanadan pohjoinen

Kanadan pohjoisessa ei sitten isoja kaupunkeja olekaan, eikä kyllä kovin montaa pientäkään. Suurin kaupunki on Nunavutin Iqaluit reilulla 7000 asukkaallaan ja monet muista kylistä ja kaupungeista ovat vain muutaman sadan ihmisen asuttamia. Luonto on karua, mutta kaunista, aurinko paistaa monta kuukautta kesällä kun taas kaamos pimentää talvikuukaudet.

Matkailun puolesta mielenkiintoa tuovat jääkarhut, revontulet sekä suuri tyhjyys. Ja onhan siellä kaunista, mutta monetkaan kanadalaiset eivät pohjoiseen lomillaan suuntaa (eikä ihmekään, kun lennot Ottawasta Iqaluitiin ovat noin $2000 tienoilla, Meksikoon pääsee $400 helposti). Viime vuosina jäätilanne on muuttunut niin, että Northwest Passagen eli Luoteisväylän läpi pääsee laivoilla ja tämä on tuonut lisää turismia pohjoiseenkin.

Photo of Iqaluit downtown

Iqaluit, Nunavut

Iqaluit, Nunavut downtown photo

Asuntoja Kanadan pohjoisosien suurimmassa kaupungissa Iqaluitissa

IMG_1538

Arctic life

Kanadan pohjoisrannikolla

Nunavut photo

Jäätikkö Pohjoisen jäämeren lähistöllä

arctic-mountains_20433227681_o

Sulava jäätikkö Nunavutissa

arctic-turquoise-water_20436172851_o

Jäähylly, eli kelluvaa jäätikköä

Kanadan länsiosat

Ah, Kanadan kuuluisa länsirannikko. Tähän väliin lienee hyvä huomauttaa, että termi ‘west coast’ eli länsirannikko kattaa hyvin laajan alueen, aikalailla kaiken Kalliovuorista länteen päin – eli hyvin paljon muutakin kuin varsinaista rannikkoa. Kanadan länsiosista löytyy vähän kaikkea; viinitiloja, vuoristoja, sademetsää, sitä rannikkoa ja tietysti kaupunkeja kuten Vancouver ja Victoria.

Tämä on se alue, mikä yleensä ensimmäisenä tulee mieleen, kun puhutaan Kanadasta. Laskettelua, patikointia yliluonnollisen sinisten alppijärvien rannoilla, lumihuippuisia vuoria Vancouverin taustalla. Ja kuvitella, että minulla on lähes kaikki tämä toistaiseksi kokematta! Haluan kuitenkin muistuttaa, että onhan siellä paljon muutakin, kuten esimerkiksi:

Photo of Victoria, BC

Brittiläisen Kolumbian pääkaupunki Victoria

Victorian satama-alue

Victorian satama-alue

Fisherman's wharf Victoria

Asuntolaiva-asumista

Alkuperäiskansojen kulttuuria

Alkuperäiskansojen kulttuuria

Victoria China Town

Kanadan vanhin China Town Vancouver Islandilla

viinitila Kanadassa

Viinitila Okanagan alueella

Kuva peilityynestä järvestä

Luonnonrauhaa ja järvimaisemia

Kolmesta rannikosta saa siis aikamoisen paljon nähtävää! Itse haluaisin tutkia lisää jokaista näistä rannikoista ja alueista, sillä jokaiselta alueelta löytyy jotain kiinnostavaa. Minne päin Kanadaa sinä lähtisit, jos saisit mahdollisuuden valita?

Saattaisit tykätä myös näistä

10 comments

Pirkko / Meriharakka April 23, 2017 - 10:06 am

Pari päivää Vancouverissa on suunnitteilla syyskuulle! Tuo itärannikko tulikin jo viime syyskuussa jossain määrin tutuksi.

Reply
Annika April 23, 2017 - 11:26 am

Kiitos Pirkko kommentista! Ja miten huikeeta, että taas olet tulossa Kanadaan! Vancouver on itselläkin suunnitteilla, uskon, että siitä kaupungista tykkää aika moni 🙂

Reply
Nomadi April 23, 2017 - 11:07 am

Wow, mahtavia kuvia! Ollaan menossa vaimon kanssa tänä tulevana kesänä Kanadan turneelle ja junaillaan itärannikolta (aloittaen Nova Scotiasta) aina Vancouveriin asti. Piipahdetaan myös pohjoisempaan Churchilliin asti, siitä pohjoisemmaksi emme tosin suuntaa 🙂 Odotan kyllä innolla, niin mahtavilta nuo maisemat näyttävät!

Reply
Annika April 23, 2017 - 11:25 am

Kiitos! Ja miten mukava kuulla, että oot tulossa Kanadaan! Musta aina tuntuu, että tänne niin vähät lukijat loppujen lopuksi tulee, koska Eurooppaa on lähempänä ja USAlla enemmän vetovoimaa. Onnittelut siis loistavasta valinnasta 😀 Teidän reitti kuulostaa todella hyvältä 🙂

Reply
Jenni / Unelmatrippi April 23, 2017 - 11:30 am

Lähtisin länsirannikolle! Koska kuten kirjoitit: “Kanadan länsiosista löytyy vähän kaikkea; viinitiloja, vuoristoja, sademetsää, sitä rannikkoa ja tietysti kaupunkeja kuten Vancouver ja Victoria.” Olin myyty tuossa viinitilojen kohdalla. 😉 Ei vaan vakavammin puhuen minua kiinnostaisivat Kanadassa nimenomaan maisemat ja luonto, vaikkei siitä viinistäkään tietysti haittaa ole. Tuo postauksen alussa mainitsemasi asia on ihan totta: moniko lopulta tietää Kanadasta kovin paljoa? Kanada ei varsinaisesti komeile niiden matkailumainosten joukossa, jotka tulevat itselleni ensimmäisinä mieleen. Sääli sinänsä, koska aivan varmasti Kanadassa on upeita paikkoja. Toisaalta ehkä moni tietää tämän ilman mainoksiakin..? Eri asia sitten on, kuinka moni matkustaa lopulta Kanadaan, vaikka ajattelisikin sieltä löytyvän vaikkapa hienoa luonta. Tuntuukohan se monen mielestä jotenkin vaikeasti saavutettavalta kohteelta? Itse kyllä ilman muuta haluaisin joskus käydä myös Kanadassa.

Reply
Annika April 23, 2017 - 12:17 pm

Kanadan länsirannikko on kyllä aikamoinen matkailijan aarreaitta! Tuo on jännä juttu nuo mielikuvat Kanadasta. Mä oon miettinyt, että onko se toisaalta sellainen “helppo” kohde, jonka voi jättää eläkepäiville, vai onko se liian vaikeasti tavoitettavissa, mielikuvissa liian kallis (tosin USA on kalliimpi), tylsä, vai mitä! Harmittaakin vähän, kun tietää, että täällä on niin paljon mahtavaa nähtävää ja täällä käyneet siitä yleensä hehkuttaa 🙂

Reply
Fiia April 23, 2017 - 12:26 pm

En kyllä yhtään osaa sanoa, mille rannikolle menisin! Upeita maisemia tuntuu joka suunnalta löytyvän kyllä. Reissu kaverin luo Calgaryyn on kyllä suunnitelmissa, että sieltä ois lienee lyhin matka (joka sekään kovin lyhyt ole) länsirannikolle – josko se sitten ois ensimmäinen Kanadan rannikoista, jolle suunnata?

Reply
Annika April 23, 2017 - 1:08 pm

Calgarysta ei ole kovinkaan pitkä matka vuoristoihin, joten varmasti hyvä reissu tulossa 🙂 Suhteessahan sieltä ei pitkä matka ole länsirannikollekaan, kunhan muistaa ajatella välimatkoja kanadalaisittain, eli 1000km on ihan ajettava matka 😀

Reply
blogilukija June 8, 2017 - 10:52 am

Tänään löytyi nämä hienot postaukset lievittämään jokakesäistä Canada-ikävää. Kuvat ovat niin kauniita, kuin Canadassa voi vain olla. Kolmella matkalla sinne on nähty maa autolla liikkuen From Coast to Coast, eli Halifaxista Tofinoon. Pohjoinen ranta on kokematta…ainakin Yokon elää haaveissa. Tuo 1000 km käy päivämatkana oikein hyvin sillon, kun ympärillä on vain preeriaa. Taidanpa olla blogisi seuraaja tästä eteenpäin.

Reply
Annika June 12, 2017 - 3:11 pm

Kiva kuulla, että tykästyit blogiin ja Kanada-postauksiin! 🙂 Tervetuloa mukaan seuraamaan seikkailuja.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.