Unelmieni häämatkakohteet & matkabloggaajien romanttiset matkat

by Annika

Käsi kädessä kävely romanttisesti valkohiekkaisella rannalla auringon laskiessa, maisema pinkin ja oranssin sävyinen kuin siinä täydellisessä Instagram kuvassa konsanaan. Eksoottinen ja syrjäinen sijainti, hieman reilummin luksusta majoituksessa eikä mitään häiriötekijöitä.

Häämatkaa on varmasti moni miettinyt mielessään, olipa aihe sitten ajankohtainen tai ei. Itselläni ainakin häämatka on ollut se maaginen matka, jonka budjetti on reilusti isompi kuin tavallisen reissun ja jolloin kohteeksi valikoituu jotain todella kerran elämässä koettavaa -tosin tämä on vaihdellut klassisesta Ranskalaisen Polynesian luksusmajoituksesta pitkän matkan vaellukseen Andeilla ja purjehdusmatkaan Malediiveilla.

Mielikuvituksen puute ei siis vaivaa lainkaan tämän asian suhteen 😀 Niin kuin monet varmasti tietävätkin, työskentelen matkailun parissa, joten mitä villimpiä ideoita tulee vastaan melkein päivittäin. Oma työpaikkani keskittyy kuitenkin seikkailumatkailuun ja huomasin olevani aika pihalla siitä, mitä tyypilliset häämatkat maksavat, joten päätin ottaa asiasta selvää! Koska sitten kun tämä aihe tulee ajankohtaiseksi, niin häämatkabudjettihan on oltava ensimmäisenä selvillä 😉

Purjehdusta Malediiveilla

Screen Shot 2016-02-28 at 10.43.00 AM

Voyages Maldives. Kuva: voyagesmaldives.com

Viikon kruisailu Malediiveilla olisi aika loistava tapa viettää romanttista häämatkaa – tosin tämä ei liene varsinaisesti purjehdusta, sillä kulkupelinä olisi perinteinen malediiviläinen dhoni. Tykkään tästä ideasta paljon ja matkakaverini Etelämantereella oli tällaisen matkan tehnyt (ihan vain tavallisena matkana tosin) ja tätä suositteli kovasti. Ainoa mikä vähän mietityttää on miehistön läsnäolo, sillä häämatkalla olisi aika kiva olla ihan vain kaksistaan. Toisaalta kirkkaissa vesissä lipuen hiekkarannalta toiselle, välillä snorklaillen välillä vain lekotellen kannella olisi sekin aika kivaa.

Hintaa tulisi 5 yön reissulle about 2000 euroa, jos paatissa on vain kaksi henkilöä ja miehistö.

Bora Boran unelmavilla

Screen Shot 2016-02-28 at 10.36.36 AM

Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa. Kuva: lhw.com

Tämä lienee häämatkojen klassikko ainakin unelmissa – tiedä sitten kuinka yleinen kohde tämä todellisuudessa on. Mutta tiedättehän te mistä puhun, sellainen ruohokattoinen ‘maja’ pitkän laiturin päässä, josta on suora pääsy turkoosina hehkuvaan mereen. Ja tämä maja itsessään on tietysti luksusta täynnä ja aivan täydellinen romanttinen getaway.

Näiden hinnat vain ovat aivan naurettavia, siis tyyliin tonni yöltä. Pienen etsimisen jälkeen bongasin Pearl Beach Resortin, jonka villat olivat alennuksessa ja hinnaksi olisi tullut rapiat 2700 euroa viikolta (6 yötä). Puhumattakaan lennoista, niitä en edes uskaltanut kurkistaa.

Etelä-Afrikan eksotiikkaa

Screen Shot 2016-02-28 at 10.13.05 AM

Kuva: Mr and Mrs Smith (mrandmrssmith.com)

Etelä-Afrikka olisi upea häämatkakohde; eksoottisia eläimiä, upeaa luontoa, lämmintä…Ja älytöntä luksusta. Tai no varmasti löytyy paikkoja, jotka ovat ihan järkevän hintaisiakin, mutta jos nyt sattuisi olemaan suuremman luokan budjetti niin Singita Lebombo olisi aika hulppea paikka Krugerin kansallispuitossa.

Hintaa tällä luksushotellilla olisi vaatimattomat 4000 per yö (!!).

Real life honeymoon – Suomalaisten häämatkat

Koska häämatkoista on ihana puhua ja jakaa kokemuksia, niin kysäisin suomalaisilta matkabloggaajilta missä he ovat olleet häämatkalla – ja vastauksia tuli aivan laidasta laitaan! Näitä oli ihana lukea, joten tässäpä pieni linkkilista romanttisiin lomiin ympäri maailmaa:

HyvääYstävänpäivää (3)

Euroopan matkat

Travellover blogin kaimani suuntasi häämatkalleen Islantiin, kohteeseen joka on oman toisen puoliskoni ehdoton #1 matkakohde. Eittämättä Islannissa olisi kyllä eksotiikkaa ja tekemistä ja aika lähelläkin se vielä olisi!

Metallia Matkassa blogin Anne miehineen suuntasi niin sanotulle pre-honeymoonille Tallinaan, varsinaisen isomman häämatkan odottaessa hieman myöhemmällä. Minusta tämä on ihan loistava idea, koska itse ainakin haluaisin lähteä häämatkalle heti samantien häiden jälkeen. Jos se ei olisi mahdollista, niin aivan hyvin voisi viettää viikonlopun häätunnelmissa jossain ja sitten lähteä pidemmälle reissulle myöhemmin.

Panun Matkat blogin kynätaituri vietti häämatkaansa Portugalin Cascaisista viiden tähden hotellissa upeissa maisemissa! En ollut kuullut Cascaisista ennen tätä, mutta hitsi vie että näyttää kauniilta paikalta. Ja hotelli sekin vaikuttaa just passelilta häämatkalle, puhumattakaan aurinkoisista lämpötiloista.

Ahh, yllätysmatka Amalfille! Sellaista vietti siis Rento Matkablogin Eevi ja kuvien perusteella se oli aivan taivaallisen ihana kohde! Rakastan Italiaa maana yli kaiken, mutten vielä(kään) ole päässyt Amalfille käymään. Se on kuitenkin aivan uskomattoman kaunis paikka ja toki Italia olisi loistokohde häämatkalle.

HyvääYstävänpäivää (4)

Kaukomatkat

Ympäri Maailmaa blogissa vietettiin sellaista häämatkaa, jonka voisin itsellenikin kuvitella, sillä kohteena oli Australia ja Uusi-Seelanti! Molemmissa maissa olisi kyllä eeppisen matkan tuntua.

With Huge Passion for Life blogissa häämatkailtiin Japanissa – tämä kohde täyttäisi kyllä minunkin eksotiikkavaatimukset! Japanissa olisi hurjasti nähtävää; kulttuuria, luontokohteita ja kaupunkeja, joten tekeminen ei varmasti loppuisi kesken.

Archi Gone Lebabnon blogin Inkalla oli muuten loistava toteutus häämatkalla; miksi tyytyä yhteen kun voisi hyvin yhdistää kaksi erilaista kohdetta! Inkan häämatka sijoittui New Yorkiin ja Meksikoon, ja tämähän vaikuttaa loistoyhdistelmältä kaupunkilomaa ja rantachillailua.

Lähtöportti blogissa oli kohteena ihanan romanttisen ja unelmaisen kuuloinen Seychellit! Täytyy myöntää, etten tiedä kohteesta juuri muuta kuin sen, että se olisi loistava häämatkakohde hiekkarantoineen ja palmupuineen. Seychellit = häämatka.

Auringon Alla blogin Heidi yhdisti myös kaupunkiloman ja rantaloman, mutta Aasiassa. Kohteina olivat Singapore ja Bali, joista jälkimmäinen kuulostaa juuri ihanan trooppisen romanttiselta!

HyvääYstävänpäivää (5)

Jotain erilaista

Suurin Onni blogin Henna otti puolisoineen astetta pidemmän häämatkan, pituutta tuli 7 kuukautta ja kohteina olivat Arabiemiraatit, Jordania, Uganda, Ruanda, Malawi, Mosambik, Etelä-Afrikka, Swasimaa, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Intia, Nepal, Bhutan ja Malediivit. Ihanan eksoottista!

Globe Called Homen blogin Jenni ja Iiro bongasivat häämatkallaan monen monta uutta maata, upeita maisemia, kulttuuria ja majoituksen mukavuutta – Karibian risteilyllä! Tässä tavassa minua viehättää laivalla asumisen helppous ja eksoottiset kohteet, joihin päästäkseen ei tarvitse edes nähdä vaivaa. Jep, aivan häämatkameininki.

Vaihda Vapaalle blogin Elinalla oli vähän sama idea kuin yllä, nimittäin risteily. Kohteena kuitenkin oli täysin erilainen ja ehkä odottamaton häämatkakohde Alaska ja tähän yhdistettiin myös road trip, joten sanoisin että eeppisen matkan ainekset ovat kasassa!

Matkakuume blogin Gia ja Miika tekivät kirjaimellisen häämatkan, eli menivät naimisiin ulkomailla, Havaijilla. Miten ihanan romanttista! Tässä olisi muuten loistava idea, eikä vaikuta kovin mutkikkaalta. Ah, nuo auringonlaskun värit ovat ihanat, kurkatkaa ihmeessä kuvat ja tarina tuosta linkin takaa!

Maanantaina 29. helmikuuta Twitterin #matkachatissä on aiheena mikäs muukaan kuin häämatkat! Tule mukaan jakamaan kokemuksia ja haaveilemaan siitä kaikkein romanttisimmista matkasta <3 

HyvääYstävänpäivää (2)

Saattaisit tykätä myös näistä

4 comments

Henna /suurin onni February 29, 2016 - 2:29 am

Kiitos linkkauksesta! Minäkin miellän häämatkan sellaiseksi maagiseksi matkaksi, ja myös vähän enemmän luksukseksi kuin perusmatkan. Jotenkin me kuitenkin päädyimme rähistelemään pitkin Afrikkaa kanabussilla ja siitä oli luksus välillä aika kaukana, mutta sitten taas toisaalta ainakin omalle kohdalle nimenomaan maagisempaa matkaa on vaikea kuvitella. Mahtavia haaveita sinulla, kuola vaan valuu noita kohteita miettiessä! Kyllä kelpaisi reissuiksi ilman sitä hääetuliitettäkin, kun se nyt tuli jo vähän niin kuin käytettyä. Pitäisiköhän ryhtyä katselemaan lentoja… 😀

Reply
Annika February 29, 2016 - 7:29 am

No mutta hei, eikös ne vuosipäivämatkatkin ole jo juttu? Eli seuraavaksi vuosipäiväksi sitten jonnekin uudelle häämatkalle 😉

Reply
Heidi / Auringon alla March 1, 2016 - 11:30 am

Voi, onpa ihania kaikki nämä kohteet! Voisikohan häämatkan elää uudelleen, se oli ihan paras matka 🙂 Ehkä 10v hääpäivämatka jne sitten myöhemmin!

Reply
Travelloverin Annika April 13, 2019 - 11:50 pm

Tuo Malediivien risteily kuulostaa ihanalta! Ei hinta mitenkään älytön ole, jos kerta olisi privaatti. Tahtoo!

Omasta häämatkasta sen verran, että oltiin toki Islannissa mutta myös New Yorkissa. Pääkohde oli Saint Kitts ja Nevis Karibialla. Siellä oltiin viikko. Reissussa yhteensä reilut kaksi viikkoa.

Paljon onnea jo etukäteen! Vai siis onko tämä sinulle nyt ajankohtaista?

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.