Viikkokatsaus ja kesän kuulumiset

by Annika

Hupsista kun ei ole viikkokatsausta näkynyt sitten toukokuun puolivälin! Noh, on ollut kiirettä olla reissussa ja matkajutut on olleet päällimmäisenä mielessä. Mutta kyllä täälläkin vaan arki rullaa jälleen, vaikkakin ihan mukava sellainen. Nyt siis luvassa ihan tuiki tavallisia arjen kuulumisia Ottawasta. 

Olen välillä maininnutkin, että Ottawassa on ollut oikein mukava kesäsää. Jopa niin mukava, että se oli jo liian tukalaa. Ottawa on jännä paikka asua, talvella on tuhannen kylmää ja kesällä kauhean lämmintä. Vaikka kesästä tykkäänkin, niin on se 30 astetta vähän liikaa mukavaan elämiseen. Kämppä on liian kuuma, ilmastointi töissä on liian kylmä,  lenkillä voi käydä vain aikaisin aamusta (tarkoittaen siis 6 aikaan) ja mielikuvitus loppuu vaatetuksen kanssa. Miksei voisi olla vain sellainen 23 astetta koko ajan?

bench
Töissä on ollut sitä perinteistä mutta vähän uusia tuuliakin. Päivää ennen kuin lähdin Alpeille kävin pomoni kanssa kahvilla ja hän uteli, josko olisin kiinnostunut syksyllä vaihtamaan taas vaihteeksi roolia ja ottamaan erään mammalomalle jääneen työkaverin paikan ainakin kevääseen asti ja kouluttamaan potentiaalisen tulokkaan omaan rooliini. Olin totta tosiaan kiinnostunut, sillä tähän työnkuvaan ei kuulu asiakkaat vaan lähinnä tutkimustyö uusista pyöräily- ja vaellusreiteistä!

Kun palasin reissultani, istuin alas kerran jos toisenkin tämän työkaverini kanssa, joka on jäämässä äitiyslomalle (itse asiassa se jäi jo viime viikolla, jaiks) ja tästä uudesta työnkuvasta paljastuikin vaikka ja mitä jännää. Pomoni kuvaama ”tutkimustyö” onkin vähän kattavampaa kuin luulinkaan, nimittäin mun pitäisi kehittää ainakin kaksi uutta matkaa kokonaisuudessaan! Toinen on pyöräily- tai multiaktiviteettireissu Nova Scotian kuvan kauniilla Cape Bretonin saarella ja toinen pyöräreitti Montrealin ja Ottawan välillä. Tässäpä kaikki mitä tiedetään tällä hetkellä, se jää sitten mun päätettäväksi tehdäänkö näistä opastettuja vai omatoimisia matkoja, pyöräilyä vai vaellusta ja niin edelleen.

Ja nämä molemmat reissut vaativat laajaa taustatutkimusta etukäteen ja etenkin paikan päällä, joten tämä neito hortoilee sitten joskus syysruskan aikaa pitkin itäistä Kanadaa kartta kädessä! Aivan huikean jännä mahdollisuus ja olen todella innoissani. Ainoa ongelma tähän mennessä on se, ettei mulla ole kanadalaista ajokorttia, mutta noh, mietitään sitä sitten myöhemmin, nyt olen vain innoissani tästä uudesta työnkuvasta. Olisi jo syksy!!

Annika
Uusia tuulia on puhallellut muutenkin, kun olen tässä hiljalleen työstänyt englanninkielistä blogia ja siinä sen kanssa värkätessä on tullut mieleen jo monta uutta ideaa tätäkin blogia varten. Jonkinmoisia ulkokuoren muutoksia voi siis olla tiedossa tännekin. Tuntuu, että viime aikoina elämäni on ollut aivan kirjoittamista, blogien ja kuukausittaisen kolumnini lisäksi työn alla on reissuraportti työpaikalle tuosta Alppien reissusta. Onneksi he joille se raportti pitäisi lähettää ovat vielä viikon verran lomalla!

Viikonloput ovatkin menneet hyvästi Ottawan paikallisessa kahvilaketju Bridgeheadissa istuskellen ja läppärin kanssa runoillen. Kanadapäivääkin muuten juhlittiin viime viikon tiistaina, mutta mulle se oli tänä vuonna vain ylimääräinen vapaapäivä, sillä juhlimiset jäivät välistä. Toki täällä olisi ollut hurjasti tapahtumaa keskustassa, mutta en vain innostanut lähteä tuhansien ihmisten sekaan tökittäväksi. Katsellaanpa taas ensi vuonna, jos siellä olisi mielenkiintoisia esiintyjiä.

1-IMG_4114
Nyt on kuulkaas niinkin harvinainen tilanne päällä, että en tiedä minne olen matkaamassa seuraavaksi! Pakko sanoa, että näin ei kovin usein käy, mutta juuri nyt ei ole lentoja tai muita matkalippuja ostettu mihinkään suuntaan. Suunnitelmia toki on ja työn puolesta tulee näköjään reissattua myös, mutta sellaiset kunnon lomasuunnitelmat ovat vielä auki. Voi näitä mahdollisuuksia! Kanada on siitä kiva, että nyt heinäkuussa, elokuussa, syyskuussa ja vielä lokakuussakin on jokaisessa yksi pitkä viikonloppu eli aina joku maanantai on vapaapäivä. Siihen on sitten kätevä lisätä pari päivää, jos sattuu että joku kiva matkakohde tulemaan mieleen.

Mutta nyt pitänee lähteä ruoan tekoon ja leffaa katsomaan loppuillaksi! Mukavaa viikonjatkoa teille!

 

Saattaisit tykätä myös näistä

11 comments

Anna Koskela July 7, 2014 - 11:03 pm

Mitenkäs sen kanadalaisen ajokortin saa? Ja onko sellainen kamalan kallis?

Mulla oli hetken myös tilanne, että ei ollut uusia lentolippuja mihinkään. Pukkasi jo ihan paniikkia 🙂 Sitten hätäpäissämme napattiin jouluksi liput Aasiaan(Bangkokiin) ja nyt ollaankin vähän ihmeissämme, että mihin siellä haluttaisin loppujen lopuksi mennä.

Reply
Annika July 8, 2014 - 7:53 am

Se on vissiin vähän monivaiheinen prosessi, riippuen siitä mitä ne hyväksyy edellisestä ajokokemuksesta. Ei sen pitäisi kauhean kallis olla, mutta on voimassa vain vaivaiset 5 vuotta!!

Ah, impulssilentoja -Loistavaa 😀 No eiköhän sieltä löydä jotain tekemistä noiltakin huudeilta 😉 Mulla on kans lentojahti päällä, josko sitä pääsisi joululuksi jonnekin lämpimään. Suht ok hintaisia lentoja vielä löytää, mutta hotellit onkin sitten asia erikseen :p

Reply
Maaria July 8, 2014 - 1:14 am

Oi, Ottawan kesä. Täälläkin onneksi kelit lämpenivät, ei ahdista enää niin paljon. Kerro, jos kaipaat vinkkejä siihen ajokorttiin, samalla tavalla kai sä sen saisit kuin mekin. Vai oliko sulla Skotlannissa kortti? Se helpottaisi huomattavasti.

Reply
Annika July 8, 2014 - 7:55 am

Kiitos Maaria, pitää udella enemmänkin jos näyttää että se pitää hankkia! Mieluummin kyllä ottaisin jonkun vaan kaveriksi ajamaan 😀 Ei ollut Skotlannissakaan korttia, joten suomalaisella pitäisi mennä :/

Reply
Annika July 8, 2014 - 9:20 am

Mun mielestä yksi paras asia siellä Ontariossa oli nimenomaan toi, että on kunnon talvi ja kunnon kesä -Suomessa kun nekin rupee olemaan vähän harvinaisia nykyään 🙂

Ihan mahtavaa, että saat uusia työkuvioita, jos fillarireiteistä on kyse, niin mihin sitä ajokorttia tarvitaan? 😀

Reply
Annika July 8, 2014 - 9:42 pm

Hahah, no onhan se kiva ettei ole tihkusadetta kesät talvet 😉 Mutta lääh puuh kun on kuuma 😀

Hyvä pointti tuosta ajokortista 😉 Mielelläni kävisin kuitenkin autolla eka tsekkaan sen reitin (jos se on auton mentävä) että se vaikuttaa hyvältä jne. Ettei tule pyöräiltyä 80km ja sitten huomattua että tämä on aivan kauhea reitti, pakko palata takaisin 😀

Reply
Jerry / Pako Arjesta July 9, 2014 - 1:49 pm

Siis aivan mahtava työ sinulla :O! Sounds like a dream job :). Hienoa, että saat tuollaisen mahdollisuuden, sillä vaihtelevat työkuviot (hyvässä mielessä) ovat aina piristäviä.

En nyt muista olenko kysynyt tätä aiemmin (ja tämä ei liity varsinaisesti tähän postaukseen), mutta millaista Kanadassa on yleisesti ottaen asua :O? Pahoittelen, jos kysyin tätä aiemmin, mutta näistä asioista on tullut viime aikoina keskusteltua niin monen kanssa, että olen jo ihan sekaisin 😛

Reply
Annika July 9, 2014 - 4:01 pm

Joo tämä oli kyllä aika löytö tämä mun työ 🙂 Nyt on jo kolmas titteli n. puolentoista vuoden sisään ja on kyllä aika lähellä tuota unelmatyötä tämä uusin aluevaltaus, kunhan se alkaa syksymmällä.

Ei meillä ole tainnut olla puhetta tästä Kanadassa asumisesta vielä! Käsitänkö, että on ehkä haaveissa muuttaa jonnekin päin maailmaa? 🙂 Mä olen tykännyt Kanadasta hirveästi, monestakin syystä. Ensinnäkin ihmiset on yleisesti ottaen tosi mukavia, kohteliaita ja suvaitsevaisia. Ulkomaalaisena olo ei täällä ole ongelmallista, kun täällä on niin paljon maahanmuuttajia jo monessa polvessa. Sää nyt on paikasta riippuen joko ihana tai kamala..Ottawan alueella tosiaan vähän molempia, osasta länsirannikkoa sateista ja lempparikaupungissa Victoriassa British Columbiassa ei ole mitään vikaa 😉 Palkkataso on yleisesti aika hyvä, ainakin Britteihin verrattuna. Luonto tietenkin on älyttömän upeaa ja viheralueita, metsiä ja luontoa on ympärillä joka puolella. Kerron mielelläni tarkemminkin, jos on kysymyksiä 🙂 Mutta siis oikein mukavaa täällä on asua!

Reply
Jerry / Pako Arjesta July 10, 2014 - 3:58 am

Olen harkinnut jo parin vuoden ajan erilaisia vaihtoehtoja Helsingistä ulkomaihin, mutta minkäänlaisia päätöksiä ei ole tullut tehtyä :). Kanada kuulostaisi jotenkin siltä, että se olisi tavallaan USA:n kaltainen, mutta kuitenkin eurooppalainen maa (siis tämä on vain oma mielikuva). Siispä Kanada voisi olla oikein hyvinkin vaihtoehto :).

Mitenkäs on tuon maahanmuuton laita? USA:han esimerkiksi on todella vaikeaa muuttaa, jos ei ole valmiiksi työpaikkaa yms.
Olen yksityisyrittäjä, joten en tulisi maahan tekemään kenellekään muulle töitä vaan jatkaisin oman yritykseni pyörittämistä. Mietin vain, että onko siinä tapauksessa muuttaminen tehty hankalaksi.

Kyselen varmaankin myöhemmin tarkempia kysymyksiä, mutta kiitos, että tarjoudut vastailemaan 🙂

Reply
Annika July 10, 2014 - 8:09 am

Joo onhan tämä pohjoisamerikkalainen, kaikki on isompaa ja kaikilla on isot autot 😀 Osa kaupungeista on aika eurooppalaistyylisiä, kuten Quebec City ja Victoria, noin siis niin kuin arkkitehtuuriltaan.

Maahanmuutto oli vielä muutama vuosi sitten helppoa work & holiday viisumin kautta, mutta nyt sitä ei ole voimassa enää. Huhuja on, että sopimus Suomen ja Kanadan välille olisi tulossa, mutta kuka tietää milloin.. Tuo on aika hyvä kysymyt tuo yksityisyrittäjyys ja työluvan saaminen…Suurlähetystö varmaan osaa parhaiten auttaa tässä asiassa 🙂

Reply
Jerry / Pako Arjesta July 10, 2014 - 9:34 am

Kuulostaa hyvältä ;).

Pitänee kysäistä suurlähetystöstä, jos näyttää siltä, että Kanada alkaa kiinnostamaan enemmänkin 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.