Pikavinkit Buenos Airesiin

by Annika

Buenos Aires on mielestäni yksi maailman metropoleista, jossa pitää käydä ainakin kerran elämässä. Vähän niin kuin Lontoo, New York tai Rio de Janeiro. Buenos Aires ansaitsee sen stop-overin, jos se matkan varrelle osuu ja siellä on ihan hyvästi näkemistä parin päivän pysähdykselle. Suurella todennäköisyydellä tämä kaupunki osuukin reitille, jos olet menossa reissaamaan Etelä-Amerikkaan.

Lisäkannatusta pidemmälle pysähtymiselle Buenos Aireissa tuo se, että jos joudut vaihtamaan lentokenttää täällä, ovat ne aivan eri puolilla kaupunkia. Tai paremminkin niin, että se kansainvälinen kenttä on kaukana kaikesta ja (enimmäkseen) Argentiinan sisäisten lentojen kenttä on itse kaupungin sisällä. Joten melkeinpä sama ottaa päivä tai pari ja toipua pitkästä lennosta ja tutkia ‘Etelän Pariisia’ tovi!

Mitä Buenos Airesissa sitten kannattaa tehdä ja nähdä? Kerroinkin aiemmassa postauksessa  jo perinteisestä tangoshowsta. Kliseisestä turistiansan mielikuvasta huolimatta tämä oli mun kaupunkireissun kohokohta!

Naapurustot

La Boca

Buenos Aires on kuuluisa naapurustoistaan. Yksi kuvatuimmista ja tunnetuimmista on varmasti La Bocan alue, jonka Momondo (Kanadan versio) listasi yhdeksi maailman värikkäimmäksi naapurustoiksi. Hieman sateisella ja pilvisellä säälläkin La Boca oli piristävän värikäs alue tutkia. Olin liikkeellä aamusta ja niin oli muuten monta kouluryhmääkin..! La Boca oli pienempi, kuin mitä olin kuvitellut, joten kovin kauhean kauaa siihen ei kannata varata aikaa.

IMG_3684

Cementerio de la Recoleta

Tämä ei nyt varsinaisesti ole naapurusto – ainakaan kovin eloisa sellainen 😉 Recoletan hautausmaa on kuitenkin yksi Buenos Airesin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja toki siellä piti itsekin piipahtaa. Eniten yllätti se, että se on todella iso. Siis niin iso, että saimme kartat käteen, kun astuimme muurien sisälle 😀 Toinen asia mikä yllätti, oli se että se on edelleen käytössä..! Se oli nimittäin juuri sulkemassa yhden portin, kun hautajaissaattue lähestyi.

Päänähtävyys on luonnollisesti Evitan hauta, mutta koska itselläni ei ole mitään varsinaista tunnesidettä Argentiinan historiaan, minusta monet ‘tavisten’ hautapaikat olivat huomattavasti vaikuttavampia. Kiersin täällä aika pikaisesti, mutta varmasti täällä voisi viettää kauankin kuvaillen ja ihaillen mitä erikoisempia esillepanoja.

IMG_3721

San Telmo

San Telmo oli viehättävä naapurusto mukulakivikatuineen ja vanhoine rakennuksineen, tosin päiväsaikaan koin sen vain autosta käsin. Illalla sen sijaan suuntasin matkakaverini kanssa sinne kävelen keskustasta Obeliskin tienoilta. Myönnettäköön, olihan se jonkin verran pidempi matka mitä se kartalla vaikutti, mutta olipahan ruokahalu kohdillaan, kun viimein löysimme San Telmon ravintolat!

Tunnelmallisia ravintoloita terasseineen oli katukaupalla ja arvioimmekin paikkoja lähinnä menujen ja yleisen tunnelman perusteella. Voittajaksi päätyi meksikolaistyylinen paikka, jossa tuumasin ensin että NAM ja si por favor lisää viiniä! Loppuillasta olinkin sitten linjalla ‘voi luoja olen täynnä, en kävele enää minnekään’. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin ja taksilla hotellille.

IMG_3889

Majoitus

Tästä tulikin aasinsilta sitten kysymykseen mistä kannattaa varata hotelli Buenos Airesissa. Majoituin kahdessa paikassa (pysähdyin Bairesissa siis kahdesti, ennen ja jälkeen Etelämantereen risteilyn). Ensimmäinen hotellini oli Rochester M, joka sijaitsi lähellä Obeliskia, joka muuten auttaa huomattavasti suunnistamisessa. Hotelli oli siis vain pari korttelia Avenida 9 de julio-kadulta, joka on helppo tunnistaa siitä, että se on 12-kaistainen ja 140 metriä leveä – tätä olisi jo hankala missata 😉

Itse hotelli oli moderni sisustukseltaan ja hintatasoltaan passeli (65 -100 USD) huonetyypistä riippuen. Mun huoneessa oli erillinen olohuonealue ja makuuhuone, mikä oli aika mukava pidemmälle pysähdykselle. Hotellin julkiset tilat olivat moitteettomat, mutta huoneessa näkyi hieman kulumisen jälkiä -esimerkiksi vähän rapistunutta maalia ovien kulmissa, eli ei suinkaan mitään mistä olisi mitään varsinaista haittaa. Netti pelasi moitteettomasti, mikä olikin aivan ehdoton juttu mulle tällä reissulla. Olin täällä kolme yötä ja joka aamu kiittelin kattavaa aamupalaa – huh, argentiinalaiset tykkäävät leivonnaisistaan aamupalalla! Onneksi tarjolla oli myös ihan perusaamupalajuttuja, joista sai hyvästi energiaa kaupunkiseikkailuun.

Paluumatkalla pysähdyin taas Bairesissa yhden yön ja yövyin Icaro Suites hotellissa, joka kustansi 58 USD yöltä sisältäen aamupalan. Tämä hotelli oli uudempi ja olin todella yllättynyt hotellin laadusta ja huoneen koosta hintaan nähden – huoneessani oli minikeittiökin! Sijainti ei ollut yhtä hyvä kuin Rochesterilla mutta eipä se niin haitannut lyhyellä yhden yön stopilla. Täällä oli myös mielettömän kattava aamupala, sieltä lähtiessä voi olla melkoisessa sokerikoomassa..

Voin suositella molempia hotelleja, ne olivat noin 1.5 km päästä toisistaan, eli aikalailla samalla alueella. Rochester M hotellissa olin blogiyhteistyön merkeissä ja se oli oikein mukava hotelli. Icaro Suites hotellin maksoin itse ja vaikka se on halvempi on se laadultaan korkeampi, mutta toisaalta sijanti ei ole yhtä hyvä. Eli molemmissa on puolensa!

Vinkkejä takseihin ja busseihin (lentokentille)

Kuulin moneen otteeseen, että kansainväliseltä kentältä ei kannata ottaa musta-keltaista taksia, koska niillä on tapana yliveloittaa ja reilusti. Matkakin on tuhannen pitkä, joten suosittelen bussia. Buenos Airesin lentokenttien välillä kulkee loistava bussifirma, Tienda Leon, jonka busseilla pääsee kätevästi joko suoraan kentältä toiselle tai itse kaupunkiin. Se pysähtyy myös Terminal Maderolla (ei mitään hajua mikä tämä paikka on varsinaisesti…lähellä satamaa?), jonne pääsee helposti keskustasta käsin. Itse menin hotelliltani tälle stopille ja hyppäsin siellä bussiin kansainväliselle kentälle. Aikaa meni tunteroinen ja se maksoi 15 USD eli paljon paljon halvempi kuin taksi! Lippuja voi ostaa lentokentältä ja busseja kulkee about tunnin välein.

IMG_3745

Kun saavuin kotimaan kentälle, eli sille joka on aikalailla itse kaupungissa, hyppäsin taksiin, joka paljastuikin ‘hienommaksi’ taksiksi (valkoinen väriltään, niitä taidettiin kutsua nimellä ‘remis’) ja sehän oli kallis kuin mikä! Tein siis turistimokan, en edes kysynyt hintaa etukäteen, koska oletin sen olevan sama kuin musta-keltaisella taksilla, jolla olin kentälle mennyt. Pöh.

Kaupungin sisällä seikkailin taksilla eikä ollut mitään ongelmia, kaikilla oli mittarit päällä. Kannattaa tosin huomioida, että jos pyydät hotellin tilaamaan (kelta-mustan) taksin, niin taksi saa veloittaa enemmän. Hotellin respa sanoi, että hintaan tulee 10 pesoa enemmän ja niin tulikin – mittari näytti 50 pesoa, mutta kuski sanoi, että koska se oli hotellitilaus hinta on 60 pesoa. Eli jos saat itse heilautettua taksin, niin säästät hieman siinäkin.

Lopuksi vielä vinkkaan, että jos olet pidemmäksi aikaa menossa Buenos Airesiin, niin kannattaa käväistä myös Uruguain puolella Colonia del Sacramentossa!

Huh, siinäpä niitä vinkkejä, tulikin paljon pidempi postaus, kuin mitä suunnittelin. Toivottavasti tästä on hyötyä tuleville Buenos Airesin matkaajille! Oletko jo käynyt Buenos Airesissa? Mitä muuta suosittelisit? Bloggaajat linkatkaa ihmeessä omat relevantit postaukset kommentteihin, sharing is caring 🙂

Saattaisit tykätä myös näistä

14 comments

säppä February 5, 2016 - 3:47 pm

Oi että <3 Ihanasti välitty Bairesin fiilis!

Reply
Annika February 5, 2016 - 3:48 pm

Kiitos 🙂

Reply
Annika - home & away February 5, 2016 - 7:32 pm

Hyvät pikavinkit 🙂 Recoleta on se pähee naapurusto, eli voi sen naapurustolistaukseenkin laittaa, vaikka varsinaista näkemistä siellä pää suurilta osin juurikin toi hautausmaa. Remis ja taksit eroaa juurikin hinnoittelussa (ja usein myös auton värissä niin kuin kuvailit), toinen kannattaa pitkällä matkalla ja toinen lyhyemmillä. Harmi ettet tainnut keretä käydä Palermossa (naapurustolistauksesta päätellen), koska se on ihan mun lemppareita.

Reply
Annika February 5, 2016 - 7:35 pm

Kiitos! Joo aika pintapuoliset vinkit, mutta kyllä näillä alkuun pääsee 😀 Palermo tosiaan jäi välistä, vaikka olen kuullut, että se on kivaa aluetta. Aivan taatusti olen vielä joskus Patagoniaan menossa, joten saattaa olla että pysähdys Bairesissa on vielä tarpeen. Eli Palermo ensi kertaan. Se muuten unohtui sanoa, että opin vihdoin juomaan punaviiniä tällä reissulla! Kiitos Malbec 😀

Reply
Jenna / With huge passion for life February 6, 2016 - 8:15 am

Tosi kiva vinkkilista 🙂 Noista lentokentältä keskustaan- vinkeistä on aina iso hyöty ja noiden taksien ja kuljetusten kanssa on tullut tuskailtua useampaan otteeseen. Buenos Aires on koettava joskus, se on varma!

Reply
Annika February 6, 2016 - 9:09 am

Kiitos Jenna! Olet muuten oikeassa,monessa kohteessa saa miettiä noita lentokenttäkuljetuksia ja se on sellainen juttu, minkä itse yleensä unohdan täysin 😀

Reply
Annemaria/Samppanjaa muovimukista February 6, 2016 - 11:56 am

Miten koit Buenos Airesin turvallisuuden? Kuulee hurjia juttuja tyrmäystipoista, joka puolella hengailevista varkaista ja rahahuijareista. Oliks sulla mitään havaintoa näistä?

Reply
Annika February 6, 2016 - 2:37 pm

Minulle se tuntui turvallisuudeltaan OK:lta ottaen huomioon, että se on suurkaupunki. En riekkunut baareissa vaan istuin kaverin kanssa ravintoloissa, joten tyrmäystipoista ei ollut stressiä. Varkaista (etenkin kameravarkaista) kuulin myöhemmin juttua ja ne kuultuani, tuumin että olin ehkä ollut liian naiivisti liikkellä ja varovaisempikin olisi voinut olla. Rahahuijareita en kokenut, vaikka vaihdoin rahaa ‘laittomasti’ useaan otteeseen. Kun tietää minkä verran pitäisi saada vastinetta dollareille niin minusta se toimi.
Toki siellä kannattaa ehdottomasti olla varovainen, itse olisin ensi kerralla ehkä varovaisempikin, vaikka mitään ei tapahtunutkaan 🙂

Reply
Elina | Vaihda vapaalle February 7, 2016 - 5:20 am

Kiva lueskella Buenos Airesista, koska viikon päästä ollaan siellä taas! 🙂 Kolmen vuoden jälkeen on kiva palata kaupunkiin, koska tykkäsin siitä tosi paljon. Meillä on tällä kertaa nelisen päivää tallailla BA:n katuja. Viimeksi yövyttiin Palermossa ja se oli tosi kivaa aluetta. Tällä kertaa yövytään todennäköisesti Recolettassa sijainnin vuoksi, kun lähdetään tuolta sitten risteilylle. Täytyy tutustua noihin bussikuljetuksiin lentokentältä. 🙂

Reply
Annika February 10, 2016 - 10:42 pm

Oi huippua, että sattui just hyvää aikaan tämä postaus! Mulla jäi Palermon tutkiminen tosiaan vähemmälle, mutta ehkä se jää sitten ensi kertaan. Ihanaa risteilyä teille!

Reply
Marimente February 9, 2016 - 1:40 pm

Buenos Aires on todellakin bucket listilla ja La Bocan värikylläinen naapurusto näyttäis ihan minulle passelilta! 🙂 Ja voi nam tuota meksikolaistyyppistä annosta, mitä siinä on? Täytettyä tacoa quacamolella ois minun villi veikkaus!

Reply
Annika February 10, 2016 - 10:40 pm

Joo se on just sun tyylinen alue! Olisi kiva käydä ihan kauniilla ilmallakin siellä joskus, jos tulee palattua. Tuo meksikolainen ruoka..NAM! Se oli joku ihan valmistaan vegepohjainen taco-tortilla juttu. Oikein oli maittavaa 🙂

Reply
Jossus Travelpics June 17, 2018 - 12:31 pm

Kiva lukea vinkkejä, joulukuussa lähden sinne, Luin netiltä(en muista mistä) että lentokentällä on tiskejä josta pystyy tilamaan taksin, ja siellä maksetaan ennen matkaa. Kuulostaa hyvältä niin kuskit ei pysty huijaamaan.

Reply
Annika June 17, 2018 - 12:33 pm

Kiva että tuli postaus tarpeeseen! Joo kyllä siellä on tosiaan lentokentällä tiskit, joista voi tilata sen bussin tai taksin. Itse tykkäsin enemmän siitä bussivaihtoehdosta, joka menee lentokenttien välillä, mutta pysähtyy keskustan tuntumassa myös. Oikein hyvää matkanodotusta!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.