#IGTT: Victoria, BC Inner Harbour

by Annika

Arkeen on taas totuttu suurin piirtein, mutta mieli on edelleen reissussa tietenkin. Joten jatketaanpa Victorian reissun jutuilla, se on nimittäin niin nätti kaupunki, että siitä riittää juttua ennemmänkin.

2014-05-21_1400715553
Victoria sijaitsee siis Vancouverinsaarella, joten merestä ja satamista saa siellä nauttia yllin kyllin. Kaupungin keskusta-alue tunnetaankin nimellä inner harbour, jonne pääsee suoraan lautalla vaikka Seattlesta asti. Enimmäkseen satama täyttyy kuitenkin pienemmistä veneistä, joskin usein varsin hulppeista sellaisista. Lisäksi satama-aluetta piristävät kivan keltaiset ja valko-vihreät vesitaksit, jotka kuskaavat niitä, joilla ei ole omaa venettä. Sataman lähistölle laskeutuu usein myös vesitasokoneita, jotka tekevät maisemalentoja saaren päällä. Olisi aivan mahtava päästä moisen kyytiin, sillä kaupungin takana kohoavat lumihuippuiset vuoret ovat aivan uskomattoman upeat.

2014-05-22_1400722141
Kaksi rakennusta on Victoriassa yli muiden, Parlamenttitalo ja The Empress-hotelli. Näitä näkee postikorteissa ja googlen kuvahaku ei juuri muita tuloksia annakaan kuin näiden maamerkkien kuvia. Molemmat pytingit ovat kyllä varmasti maineensa ja kuvattavuutensa ansainneet, sillä nättejähän ne ovat, etenkin kun kuvaan mahtuu vielä rantaboulevardi ja satama. Ja palmupuu!

2014-05-18_1400382394
Ensimmäinen asia jonka huomasin Victorian lentokentälle saapuessa, oli tuomien ja syreenipuiden/pensaiden tuoksu, joka muistutti minua koti-Suomesta. Mummulani edustalla kasvaa iso tuomi, joka oli aina kukassa juuri siihen aikaan, kun koulut päättyivät ja se on edelleen yksi eniten tunteita aiheuttavista tuoksuista mitä tiedän. Lisäksi vanhempieni kotipihalla kasvaa pari syreenipensasta, jotka tuoksuvat nekin aivan taivaallisen hyvälle. Joten kun saavuin Victoriaan näiden tuoksujen saattelemana, tunsin kuin olisn saapunut kotiin. Jokohan löytyi se paikka jonne haluan asettua asumaan?

Matkakuumetta voi käydä nostattamassa tuttuun tapaan Instagram Travel Thursday tempauksen järjestäjien sivuilla: KaukokaipuuRunning With Wild Horses ja Destination Unknown. Allekirjoittanutta voi seurailla Instamaailmassa Ankkuliini -nimimerkin takaa.

Saattaisit tykätä myös näistä

16 comments

Nella Helsinki May 22, 2014 - 1:32 am

Mä en ole koskaan tällä suunnalla reissannut, mutta lähin pikkuserkku sekä paras ystävä kylläkin. Joten tuntui ihanalta lukea tarnoita myös sinun kertomana!

Reply
Annika May 22, 2014 - 8:02 am

Voi Nella sun pitää kipin kapin suunnata noille suunnille samoamaan, tosin varoituksen sana; sieltä ei ehkä koskaan halua pois…

Reply
Heidi May 22, 2014 - 1:33 am

On varmasti ollut kotoinen tuoksu 🙂 Mistä tulikin mieleen, että itse kommentoin aina reissussa ensimmäisenä (lentokoneesta astuttua), että täällä tuoksuu ihan ulkomaille! Nykin reissulla toistelin sitä joka aamu, kun astuimme hotellista ulos. Se saa mut aina hyvälle tuulelle 🙂

Reply
Annika May 22, 2014 - 8:01 am

Joo etenkin kun menee jonnekin lämpimämpään paikkaan, niin tulee sellainen ulkomaiden tuoksu 🙂

Reply
Anna Koskela May 22, 2014 - 3:11 am

Heilu, keinuni, korkealle,
Nythän on juhannusilta,
Mesimarja paistaa ja tuomi tuoksuu
Ja kuulas on taivahan silta…

Tuoksuvat tuomien valkoiset kukkaset,
terttuinsa peitos on puu.
Lehdossa laulanta soi satakielien.
Hiljaiseen yöhön luo loisteensa kuu…

Näitä tuomen tuoksusta kertovia lauluja on vaikka kuinka.
On tainnut tuomi olla mummojemme aikaan tärkeä puu ( Itse en pidä, koska siihen tulee aina tuomikehrääjää 🙁

Reply
Annika May 22, 2014 - 7:58 am

Kas viikon runoanti, kiitos 😀 Tosiaankin, näin jälkikäteen mietittynä tuo kukkaisten tuoksu on juurikin sellainen juhannusmainen!

Reply
Laura May 22, 2014 - 5:09 am

Victoria nayttaa kylla hurmaavalta paikalta, olen varma etta tuolla elaminen olisi aika mukavaa 🙂

Reply
Annika May 22, 2014 - 7:55 am

Hurmaava on just oikea sana! En pistäisi kyllä vastaan jos löytyisi töitä tuolta alueelta joskus 😉

Reply
Satu VW / Destination Unknown May 22, 2014 - 7:59 am

Me ehdittiin BC:n reissulla vain ajamaan tuon saaren läpi eli Victoria jäi kokonaan tutkimatta. Nyt hieman ehkä harmittaa….

Reply
Annika May 22, 2014 - 8:03 am

No ei varmaan ollut hullumpi automatka sekään 🙂 Mä haluaisin ehdottomasti tehdä kans road tripin saaren halki, siellä kuulostaa olevan paljon ihania paikkoja muuallakin.

Reply
Katja May 22, 2014 - 12:33 pm

Aina löytyy maailmalta upean näköisiä paikkoja, joista ei ole tiennytkään! 😀

Reply
Annika May 22, 2014 - 7:38 pm

Eikö vain! Ihanaa tämä matkaaminen 🙂

Reply
Kea | Deep Red Blues May 23, 2014 - 11:39 am

Musta on jotenkin ihan kreisiä miten toi rakennuskulttuuri muuttuu täysin kun rajan ylittää Jenkeistä Kanadaan… tosin Vancouverissa se ei ehkä ole ihan noin ilmeinen. Niin kuninkaallisia noi palatsit ja tornit!

Reply
Annika May 23, 2014 - 7:52 pm

Totta! Etenkin Victoriassa on hurjasti Brittiläisvaikutusta ja kaupunki onkin kuulemma suosikki brittiläisten eläkeläisten keskuudessa 😀

Reply
Sanni May 24, 2014 - 12:42 pm

Tervetuloa, me olemme nauttineet Victoriassa asumisesta liki 8 vuotta!

Mulle kavi samoin kun sulle, ihastuin paikkaan oikopaata. Asuimme Torontossa, kun tulin tanne tyomatkalle. Oli helmikuu ja lahtiessa tuli lunta vaakasuoraan – taalla puut olivat kukassa ja ihmiset leikkasivat nurtsejaan. Katsellessani hotellin ikkunasta Inner Harbouria soitin miehelleni, etta tannehan meidan pitaisi muuttaa. Kaksi ja puoli vuotta myohemmin tulimme koko perheen ja muuttokuorman kanssa!

Ne vesitasot lentavat myos reittiliikennetta Vancouveriin ja kun aurinkoisena aamuna istuu koneessa matkalla kokoukseen Vancouverissa ei voi kuin todeta, etta this is the coolest morning commute ever!

Reply
Annika May 24, 2014 - 2:01 pm

Voi teitä onnekkaita!! En yhtään ihmettele, että päätitte muuttaa sinne. Ruohonleikkaus kuulostaa juuri sellaiselta puuhalta, mitä pitäisikin tehdä helmikuussa 😉 Vesitasolla Vancouveriin -Siitä ei kyllä työmatka parane 😀

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.