Kaupunkien Parhautta: Sydney

by Annika

Olin Sydneyssä muutaman päivän Australian reissun lopussa ja vaikka meidän Australian valloitus jäikin monelta osin puutteelliseksi, niin ilman Sydneyssä käyntiä en suostunut lähtemään. Mielessäni oli jo kauan ollut valokuva minusta jossain Oopperatalon liepeillä, joka todistaisi, että olen vihdoin jossain kaukana. Ja voilà: olen kaukana kotoa!

syd1

Olin kuvitellut Sydneyn mielessäni lähinnä sellaiseksi ‘must visit’ paikaksi, jossa nyt käydään sen takia, että se on Sydney. Mutta niinkuin monesti käy, tämäkin kaupunki pääsi yllättämään. Ensimmäinen miellyttävä asia Sydneyssä oli huomattavasti viileämpi ilma, verrattuna Queenslandin alkavan kesän paahtavaan lämpöön.

Jep, asiat on todellakin nurin kurin down under, kun viileämpi ilma on se toivotumpi vaihtoehto! Toiseksi, Sydney oli yllättävän siisti kaupunki, ottaen huomioon että siellä asuu kuitenkin noin 4,6 miljoonaa ihmistä.

syd2

Olen sen verran maalainen (vai suomalainen?), että arvostan kaupunkeja, joissa on puita, puistoja, kukkia ja vihreyttä kaikissa muodoissa ja Sydney nousi melkein heti ensimmäisen päivän jälkeen oman kaupunkilistani kärkeen. Isojen puistojen ja runsaiden kukkaistutusten lisäksi Sydney on myös rannikkokaupunki – Perfection!

syd3

Sydney on melkoisen laaja kaupunki, mutta julkinen liikenne toimi oikein hyvin ja oli tarpeeksi selkeä, vaikken olekaan ekspertti busseja haastavammassa joukkoliikenteessä. Ehdoton lempipaikkani Sydneyssä on Royal Botanic Gardens, eli noita yllämainittuja puita, kukkia ja puistoja 30 hehtaarin verran -Keskellä pilvenpiirtäjiä, ihan Ooperatalon vieressä. Manittakoon kuitenkin, että siellä asustaa muutama lentävä rotta…

syd6

syd5

Jos (ja kun) vielä palaan Australiaan jonain päivänä, niin Sydney löytynee ohjelmistosta, sillä siellä on niin paljon nähtävää että ei viime kerralla kaikkea ehtinyt. Lisäksi budjettia venytettiin aika reilusti tuon reissun takia, joten monet maksulliset nähtävyydet jäi näkemättä. Mutta ensi kerralla sitten paremmalla ajalla ja budjetilla!

syd4

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.