Faktoja & Vastauksia

by Annika

Kotiäitinä Kanadassa blogin Jenni haastoi minut vastaamaan muutamiin kysymyksiin ja kertomaan itsestä faktan jos toisenkin. Tämä passasi tähän tylsään tiistai-iltaan kuin nenä päähän, joten täältä pesee faktoja Pohjanmaan likasta ja vastauksia Jennin kysymyksiin. 

Fakta 1: Jos näen kotona hämähäkin, joka on isompi kuin aivan mini, huudan Adamin apuun. Mitä isompi hämähäkki, sitä tomerampi komennus. Mutta, jos näen esimerkiksi hämähäkkejä tai liskoja ulkomailla huoneen seinällä tms, niin se on ihan olan kohautuksella ohitettava homma. Kunhan nyt ei tyynyllä ole. En kyllä ole koskaan nähnyt mitään tosi isoa hämistä, joten saatan muuttaa lausuntoani, jos joskus sellaiseen törmään.

Fakta 2: Haluaisin opiskella vielä lisää, ehkäpä kansainvälistä viestintää tai jotain sen suuntaista.

forget

Fakta 3: Unelmatyöni ei välttämättä liity matkailuun suoranaisesti, sillä haluaisin olla yliopiston kansainvälisessä toimistossa töissä jonain päivänä.

Fakta 4: Kun saan jonkun “projektin” päähäni, selvitän asiasta ummet ja lammet ja keskityn siihen pelottavalla mielenkiinnolla. Matkat ovat usein näitä projekteja, mutta myös tatuoinnit / lävistykset, opintojen ja työkuvioiden suunnittelu (ei siis itse opiskelu ja työnteko, vaan esimerkiksi perusteellinen tutkiminen mitä opintoja jokin tietty ammatti vaatii jne) ja mikä nyt milläkin hetkellä on mielenkiintoista ja vaatii suunnittelua. Tai haaveilua.

Fakta 5: Tunnen Jennin, jolta tämän haasteen siis sain, ihan oikeassakin elämässä. Opiskelimme Suomessa yhdessä ja Jenni lähti Kanadaan vaihtoon ja jäi sille tielle. Mä lähdin pari vuotta myöhemmin ja näköjään jäin minäkin tänne. Tarinan opetus siis; olehan varovainen, jos lähdet Kanadaan vaihtoon 😉

Fakta 6: Inhoan sitä, että minua luullaan joskus travel agentiksi, siis matkatoimistovirkailijaksi. Olen työni puolesta kyllä tekemisissä heidän kanssaan, koska he ostavat meidän suunnittelemia matkoja, mutta olen tässä vuoden aikana tullut siihen tulokseen, että matkatoimistovirkailijat voivat olla uskomattoman tyhmiä. Oikeasti, täällä ei paljoa vaadita tuohon ammattiin. Joten ei, en ole matkatoimistonvirkailija eikä minusta tule koskaan mitään sellaista missä pitäisi tehdä myyntityötä provikalla.

high 5

Fakta 7: Seuraavaan lomaan on aikaa vähän reilu kaksi kuukautta! Tuskaa tämä odottaminen.

Fakta 8: Meinaan hakea Kanadan kansalaisuutta heti kunhan vain voin (vuoden päästä), mutta en ikikuuna päivänä luopuisi Suomen kansalaisuudesta ja passista. Jos kaksoiskansalaisuus ei olisi mahdollinen, pitäisin Suomen kansalaisuuden, vaikka en siellä aiokaan asua enää.

Fakta 9: Olen huono shoppailija. Ostan yleensä keväällä ja syksyllä kerralla paljon vaatetta, esim. takin kengät, farkut, alusvaatteet ja muutaman paidan eli aikalailla koko setin ja sitten en ostele mitään pitkään aikaan. Poikkeuksena tosin helpot ostokset, kuten paidat jne. Tykkään kyllä shoppailusta ajatuksen tasolla, mutta itse se sovittelu ja vaatteiden mätsäily onkin sitten toinen juttu.

Fakta 10: Olen myös toivottoman huono käyttämään meikkiä. En oikeasti muista milloin olisin viimeksi käyttänyt esim. meikkivoidetta ja puuteria. Ehkä joulukuussa Adamin synttäri-illallisella? Ennen käytin meikkiä melkein joka päivä, mutta sitten aloin viime kesänä pyöräilemään töihin. Ja täällä kun kesät on kuumia, niin eihän ne meikit nyt naamalla pysyneet pyöräilyn jälkeen! Myös meidän toimiston väki on aika letkeetä porukkaa, eikä kellään ole jakkupukuja tai meikkikerrosta. Me ollaan ennemminkin avojaloin, sporttihuppari, farkut ja converset jalassa tyylinen toimisto.

sleep

Fakta 11: Ironisesti haluaisin kuitenkin pukeutua esim. hameeseen ja korkkareihin ja bleisereihin töissä, mutta olisin nykyisessä työpaikassani niin out of place kuin olla voi, jos niin tekisin. Ehkpä seuraavassa työpaikassa olisi mahdollisuus vaihtaa vaatekertaa.

Ja sitten Jennin kysymyksiin…

1)Mitä sulla on aina jääkaapissa? Banaaneja. Aina. Tai voi ne olla jääkaapin päälläkin, mutta jossain päin keittiötä täytyy olla joka päivä banaaneja.

2)Mikä on sun go-to meal? (mitä teet usein, hyvä ja helppo). Cauliflower curry couscousin kanssa on aika perus pikaruoka meillä. Eli sipulia, valkosipulia, kookosmaitoa, tomaattikastiketta ja kukkakaalia couscousin kera. Helppoa kuin heinänteko! Meillä pikaruoaksi lasketaan 30min valmistusajan vaativat jutut.

3)Unelma loma sinulle olisi? Tämä on kyllä niin vaikea kysymys! Tällä hetkellä sanon, että purjehdus pienellä paatilla Malediiveillä.

4)Mitä ilman et voi elää? No tuota komeampaa puoliskoani tietty!

5)Baariin vai leffailta kotona? Leffailta kotona, joka kerta. En edelleenkään ole käynyt baarissa Ottawassa, jos ei hotellien baareja lasketa. En vain ole bilehile, enää.

6)Paras puolesi? Järjestelmällisyys. Ärsyttävyyteen asti.

running

7)Juoksisitko kanssani maratonin mieluummin New York Cityssä vai Vancouverissa? (ps. aijon juosta molemmat) No Jenni annapa mulle noin 9kk-vuosi varoaikaa, niin lähen puolikkaalle samaan aikaan 😉 Molemmat kaupungit ois aika älyttömiä…Eli sanonko, että lähtisin molempiin?

8)Mikä on mielestäsi paras puoli Suomessa? Valoisat kesäyöt ja rikkaat kielelliset ilmaisut.

9)Jos voisit muuttuu maailmaa, mitä muuttuisit? Voi niin monta asiaa..Aloittaisin tekemällä miehistä ja naisista tasapuolisia joka maassa, kuin nappia painamalla. Jos tämä taikatemppu onnistuisi noin niin kuin sauvaa heilauttamalla, niin moni ongelma lähtisi selviämään kuin itsestään..

10)Jos kannat mukanasi käsilaukkua, mitä sieltä löytyy? Lompakko, puhelin (ellei ole taskussa), sateenvarjo (peruja Skotlannissa asumisen ajalta), vesipullo ja päänsärkylääkkeet.

11)Tärkein elämänohjeesi? Life is what you make it.

wine2

Ja tätä haastetta pistän eteenpäin ulkomailla asuville ja matkabloggaaja-kaimoilleni. Näköjään me Annikat ollaan seikkailullista sakkia! Joten Barcelonassa asuvalle Annika Home & Away blogin Annikalle, Lontoossa asuvalle Britannika blogin Annikalle ja Travellover blogin Annikalle haastetta elämään! Eli heitä mukaan 11 faktaa itsestäsi ja vastaile näihin 11 kysymykseen. Ja sitten vain haastetta eteenpäin omilla kysymyksillä (mahdollisimaan moniosainen haaste).

1. Jos sinulle tarjottaisiin mahdollisuutta lähteä turistimatkalle Pohjois-Koreaan, lähtisikö, ja miksi / miksi et?

2. Typerin tai ärsyttävin asia nykyisessä asuinmaassasi?

3. Jos et voisi asua nykyisessä maassasi etkä Suomessa, minne muuttaisit?

4. Voisitko kuvitella olevasi kotiäiti?

5. Jos sinusta tehtäisiin reality-sarja, mitä se käsittelisi ja mikä olisi sen nimi?

6. Onko sinulle vaikeampaa höpsötellä vai olla vakava?

7. Jos saisit muuttaa yhden asian ulkoisessa olemuksessasi, niin mikä se olisi vai muuttaisitko mitään?

8. Viettäisitkö mieluummin päivän käärmeitä kuhisevassa viidakossa vai meressä alueella, jossa on nähty haita?

9. Mitä kieliä puhut?

10. Jatkokysymys: Toivoisitko, että osaisit enemmän kieliä?

11. Mikä biisi soi taustalla, jos kuuntelet musiikkia just nyt?

Saattaisit tykätä myös näistä

10 comments

Annika March 12, 2014 - 8:55 am

Mäkin huomasin yhdessä vaiheessa että blogimaailmasta löytyy hirveästi Annikoita – ja varsinkin reissaavia Annikoita 😀

Sen verran kivat kysymykset kehitit että vaikka yleensä oon ihan surkea vastailemaan tällasiin niin nyt kyllä yritän parhaani mukaan sen muistaa tehdä 🙂 Kiitos siis haasteesta!

Reply
Annika March 12, 2014 - 6:50 pm

Olepa hyvä 🙂 Eli summa summarum, jos nimeät lapsesi Annikaksi kannattaa varautua siihen, että se koheltaa ja säheltää ja etenkin Suomen rajojen ulkopuolella. Tää kannattais melkeen laittaa johonkin noihin vauvojen nimikirjoihin (tai mitä ne on, missä luetellaan vauvan nimiehdotuksia tuleville vanhemmille), niin tietää mitä tuleman pitää 😀

Reply
Annika March 12, 2014 - 12:30 pm

Hehe, kiitos. Kyllä meitä maailmanmatkaaja-Annikoita riittää 😉 Tuollainen tasa-arvoisuusnappi olis kyllä aika loistava!

P.S. Minäkin olisin mielelläni jäänyt sille tielle Kanadaan vaihtoaikana, jos se olisi ollut mahdollista 😀

Reply
Annika March 12, 2014 - 6:56 pm

Joo olenkin ihmetellyt, että miten maltoit Skotlantiin palata enää Kanadan jälkeen 😀 Vaikka palasinhan mäkin reiluksi vuodeksi ennen kuin taas suuntasin tänne. Tosin tämä sää on aika bitch (nyt on taas -19 ja lumimyrsky, kun eilen oli kevätsää ja plus 5 astetta tai jotain..) jopa Skotlantiin verrattuna!

Reply
Jenni Manninen March 12, 2014 - 10:28 pm

Hei ens keväällä tai kesälle joku Vancouverin juoksutapahtuma ja tehdään yhdessä se puolikas 😉 tytöille tiedoksi tunnen yllättävän monta Suomalainen tyttö Kanadalainen poika pariskuntaa tuntuu olevan hyvä match 😉

Reply
Annika March 12, 2014 - 10:32 pm

Ja mä tiedän yhden suomalainen poika ja kanadalainen tyttö-parinkin, joten voi se noinkin päin mennä! Kanada on hauska maa sillä tavalla 😉

Ens keväällä tai kesällä eli 2015 vai siis 2014? Kun meillä kevät ei tullutkaan ja nyt on taas talvi, niin en oo varma että meinaatko ensi keväällä sitä mikä ehkä joskus toukokuussa alkaa? 😀 Jos siis puhutaan 2015 niin sitä vois harkitakin, tiiä vaikka oltais jo sillä laidalla asumassa niihin aikoihin! Tai no ei varmaan kovin aikaisin keväällä mut anyway. Lähen googlettaan potentiaalisia kisoja..;)

Reply
Jenni Manninen March 14, 2014 - 10:35 pm

2015 meillä on jo kevät niin tarkoitin ens kevättä tai kesää ja Vancouverissa on tosi monia eli eikuin sieltä valitsemaan… mun kaverit tekee lululemonin sea wheezen tänä vuonna se on elokuussa… whistlerissä on myös mutta se vois olla mäkinen… sitte oli joku Tofinon across the island kuulosti myös hyvältä kun siihen täytyy sit joku ällöttävä perheloma yrittää yhdistää haha 😀

Reply
Annika March 15, 2014 - 1:03 pm

Hahah, no 2015 kuulostaa ihan realistiselta! Tosin ei nyt minnekään Whistleriin ihan ekana, vaikka muuten siellä haluankin käydä. Tässähän pitää alkaa suunnitteleen.. 😉

Reply
Mari March 15, 2014 - 12:59 pm

Hehheh, tyrskähtelin täällä etenkin tuolle ötökkäkohdalle – muistan kyllä Ometepen mökissä, ettei ite säikkymäni hämähäkki hetkauttanut sua ollenkaan 😀

Shoppailun suhteen oon nykyään aika samalla linjalla, en oikein jaksa lähteä Helsingin keskustaan etenkin viikonloppusin siihen väenpaljouteen sovittelee mitään, mut sit kun oikeasti tarvin jotain uutta, ostan sit kerralla enemmän ettei tarvi taas vähään aikaan mennä sinne. Tai tilaan netistä, niin saa rauhassa sovitella vaatteita kotona ja toivoa, että ees joku niistä istuis kivasti 🙂

Banaaneja löytyy myös täällä keittiön pöydältä aina ja tuon sun järjestelmällisen kauriin luonteen oon aina allekirjoittanut, siitä oli hyötyä reissussakin!

Reply
Annika March 15, 2014 - 1:05 pm

Joo itse asiassa näin sen hämiksen siellä mökissä jo aiemmin, mutta en sanonut mitään 😀 Nettishoppailua on kyllä Suomesta ikävä, en ole täällä oikein siihen perehtynyt. Aina kun löydän jonkun kivan nettikaupan, niin se onkin Jenkeissä ja sit pitää maksaa ekstraa, että ne lähettää tänne. Pöh.

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.