Tämän takia syksy on paras vuodenaika

by Annika

Syyskuu on aikalailla puolivälissä, mikä tarkoittaa Pohjois-Amerikassa sitä, että oikea syksy on ihan kulman takana. Toistaiseksi ainoat merkit lähenevästä syksystä ovat olleet vesisade, vihdoin lakanneet helteet sekä yksi ihanan värikäs puu läheisessä puistossa, joka on rohkeasti ruskan edelläkävijä.

Rakastan syksyä. Monet ovat harmissaan kesän loppumisesta, kukkien kuolemisesta ja uhkaavasti lähenevästä loskakeleistä. Minä en, minulle syksy on uusi alku. Voisin kai sanoa, että minun vuoteni ei ala tammikuun 1. vaan sitten, kun aamulla ulos mennessä haistan ensimmäisen syysaamun. Tiedättehän sen tuoksun ja tunteen, ensimmäisen kirpakan syysaamun? Se saa hymyn huulilleni ja olen taas täynnä energiaa ja intoa puhkuen.

Jo se, että tiedän tämän päivän tulevan pian, saa minut hymyilemään. 

Koska syksy on uusi alku, kaunis, värikäs ja inspiroiva ja ylivoimaisesti paras vuodenaika, joka saisi jatkua vuoden ympäri, kuuluu syksyyn tietysti perinteitä. Tiedäthän, asioita, joita tehdään vain syksyllä ja juttuja, jotka tekevät syksyn. Pohjois-Amerikassa osataan syksy erittäin hyvin, ja se kestääkin aika paljon pidempään kuin Suomessa. Thanksgiving on Pohjois-Amerikkalaiseen syksyyn kuuluva juhla, johon valmistaudutaan asianmukaisin koristein, niin ulkona kuin sisälläkin. Täällä on syyshöpsön hyvä olla!

Ensimmäistä kirpakkaa syysaamua odotellessa listasin muutamia syysperinteitäni  vesisateen piiskatessa ikkunoita, kynttilöiden ympäröimänä, sohvannurkassa istuen. Toivottavasti nämä innostavat paatuneimmankin kesäihmisen syksyyn!

 • Pumpkin Spice Latte <3 Huhujen mukaan PSL löytyy jo Starbuckseista!
 • Omenapiirakka. Omenahillo. Toisenlainen omenapiirakka. Mikä vain omenan ja kanelin yhdistelmä toimii!
 • Kynttilöitä! Vaniljan tuoksuiset on varma valinta, tosin joskus on kiva lisätä vähän syksyisempää tuoksuakin.
 • Kävely kirpakassa aamuilmassa – jos omistat koiran niin tämä ihanuus on arkipäivää. Jos et omista koiraa, tee aikaa tälle!
 • Sisusta syysjutuin. Täällä ne ovat pieniä koristekurpitsoja ja muita oranssin kellertäviä ihanuuksia.
 • Kaiverra kurpitsa Halloweeniin! Suosittelen lämpimästi Pohjois-Amerikassa vierailua Halloweenin aikaan, se on tosi mielenkiintoinen kokemus.
 • Tee kotona granolaa, tai banaanileipää. Koska, luomisen tarve ja NAM!
 • Shoppaile syysvaatteita! Työelämässä ei ole back to school-fiilistä, mutta sen voi silti luoda ja aloittaa uuden luvun ainakin vaatekaapissa.
 • Kaakao, kirja ja sadepäivä. Olipa paikkana sitten kahvilannurkka tai kotisohva, joskus pitää tehdä aikaa tällekin syysaktiviteetille.
 • Ruskaretki road trip! Eli autoilemaan jonnekin, missä on upea ruska. Enough said. Jos mietit merta edemmäs, niin Quebec, Ontario ja esim New England ovat yksiä parhaimpia ruskakohteita!
 • Kaiva pitkävartiset saappaat ja legginssit taas esille! Ah, syksyn lempiasusteeni.
 • Kutominen ja virkkaus – Tyydyttää uuden luomisen halun ja valmistaa niihin kylmempiin keleihin. Mitäpä sitä muuta tekisi sateisena iltana?

Delicious autumn! My very soul is wedded to it, and if I were a bird I would fly about the Earth seeking the successive autumns. ~ George Eliot

Mitä sinun syksyysi kuuluu ja joko olet kokenut tuon ihanan kirpeän syysaamun tänä vuonna? 

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Marimente September 19, 2018 - 2:33 am

Vaikka olenkin kesäihminen, on tänä vuonna jotenkin virkistävää fiilistellä Amsterdamin orastavaa syksyä! En ole nähnyt ruskan värejä viimeiseen kolmeen vuoteen, joten kovasti ilahduttaa silmää, kun ikkunasta näkyvän puun lehdet alkaa päivä päivältä punastua lisää 🙂 Ja juuri hoksasin, että myös Damin Starbucksista saa Pumpkin Spice Latten lisäksi myös Maple Lattea (vaahteralatte hmm..?). Täytyy piipahtaa testaamaan näitä pian! 🙂

Reply
Sisko / Hieman_vino September 21, 2018 - 2:40 am

Minä rakastan myös syksyä! Se on ihana, vaikka pahimmillaan se on yli 3kk yhtä jaksoista sadetta, kuraa ja pimeyttä. Sumuiset aamut, kirjavat puut, raikas ilma, syksyinen metsän tuoksu ja ne kirpakat aamut. Takkatuli, ensi lumen odotus, tähtitaivas ja iltaruskot. Tätä listaa voisin jatkaa pitkälle! Täällä ei ole vielä kuin osa vaahterasta vaihtanut väriä ja muutamat puut metsässä alkaneet kellastua. Kirpakoita aamuja ei vielä ole ollut, mutta eiköhän ne ole ihan kulman takana! 🙂
Niin ja minun syksyyni kuuluu loman odotusta, koirien kanssa metsälenkkejä ja maisemien ihailua. 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.