Lähdetkö kanssani matkalle läpi Alsacen viinitilojen?

by Annika

No nyt ollaan kuulkaas jännän äärellä. Olen täällä ruudun takana kihissyt innosta jo hetken aikaa ja nyt pääsen vihdoin jakamaan uutiset teillekin! Nimittäin reilu kuukausi sitten minua lähestyttiin suomalaisen matkatoimiston, Matkapoikien, toimesta ja kyseltiin halukkuuttani lähteä mukaan kisaan, jossa bloggaajat suunnittelevat oman näköisensä matkan ja toivon mukaan sen toteuttavatkin. Tietysti lähdin mukaan! Ja kun kerran Annikan näköistä matkaa haettiin, niin arvaatteko, mitä suunnittelin?

Pyörämatkan läpi Alsacen viinitilojen! Matkastahan ei saa mitenkään minun näköistä, ellei siihen liity vähän herkuttelua viinin muodossa. Ja koska olen tykästynyt pyöräilyyn liikkumismuotona, niin tiesin että tämä olisi se mun tyylinen matka, ehdottomasti! Ranska oli helppo valinta, onhan se pyöräilyn ja viinin maa. Tosin tällä reissulla ei sentään mitään Tour de Francea vedetä, vaan poljetaan leppoisasti läpi ranskalaisen maaseudun, symppisten kylien ja viiniviljelmien. Ranska houkuttelee vuosi toisensa jälkeen enemmän turisteja kuin mikään muu maa koko maailmassa, mistä voisi ehkä sanoa että Ranska on matkailumaailman klisee, mutta minä kuvailisin sitä ennemminkin klassikoksi. Iso maa, josta olen nähnyt vain murusia -sinne on siis päästävä takaisin.

Ravintola Alsacessa, kuva: CRTA Hampe

Ravintola Alsacessa, kuva: CRTA Hampe

Murusista puheenollen, Alsace, joka on se Saksan rajan lähellä oleva alue, on tunnettu paitsi viineistään niin myös gourmet foodie keskuksena. Michelin tähtien arvoisia ravintoloita löytyy tältä suhteellisen pieneltä alueelta peräti 26, eniten koko Ranskassa. Joten niitä murusia, niitä ei taida jäädä edes lautaselle. Alsace on myös pullollaan viinitiloja; isoja ja kuuluisia sekä pieniä perheyrityksiä. Alueen erikoisuus ovat etenkin valkoviinit, mikä sattuukin olemaan suosikkini!

Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä Alsace on koti myös monille kylille, jotka ovat Les Plus Beaux Villages de France -Ranskan kauneimmat kylät-listalla. Ja bien sûr, ranskalaisilla on tällainen yhdistys!

Colmar, Alsace, Kuva: Estelle Tschan

Colmar, Alsace, Kuva: Estelle Tschan

Ja miten tämä sitten toimii? Tämän kilpailun tiimoilta on meneillään äänestys Matkapoikien sivuilla. Mukana on 8 eri bloggaajien kehittämää matkaa, joista sitten annettujen äänien perusteella valitaan voittaja(t), joita tosiaan voi olla useampi kuin yksi. Eniten ääniä saaneet matkat lähtevät toteutukseen ja myyntiin, ja jos ja kun matkalle lähtijöitä on tarpeeksi, niin bloggaaja lähtee vetämään suunnittelemansa matkan syksyllä. Minun nimikkomatkani kulkee Strasbourgista Colmariin ja täältä voi kurkata matkani esitteen.

Alsace crta_zvardon

Alsacen maaseutua, Kuva: Crta Zvardon

Jotta tämä ei nyt pyörisi aivan vain bloggaajien ympärillä, äänestäjien kesken arvotaan Matkapoikien lahjakortti Matkapoikien kilpailusivuilla JA lisäksi minä arvon täällä blogin puolella teille ilmaisen risteilyn Tallinnaan tai Tukholmaan! Jälkimmäiseen arvontaan voi osallistua tämän postauksen kommenttilootassa simppelisti kertomalla oletko käynyt Ranskassa ja/tai Alsacen alueella ja mitäpä tykkäsit? 🙂 Lisäksi kehoitan teitä tietysti äänestämään tässä kilpailussa, sillä mukana on tosi siistin kuuloisia reissuja ympäri Eurooppaa eri bloggaajien toteuttamana! Lisäksi on tosi hienoa, että suomalainen matkanjärjestäjä on ottanut bloggaajia mukaan tällaiseen projektiin, joten levitetään sanaa Facebookissa ja muuallakin, jotta saataisiin mahdollisimman runsas osanotto.

Oikein mukavaa ja viinin viemää viikonloppua kaikille 🙂

Kuvat ovat Alsacen Tourism Boardin kuvapankista luvalla lainattuja. Matkapoikien kisa päättyy 6. kesäkuuta ja sama päivä on viimeinen mahdollisuus osallistua risteilyn arvontaan tämän postauksen kommenttiboxissa. 

Saattaisit tykätä myös näistä

29 comments

Maarit Johanna May 16, 2015 - 12:35 pm

Tää oli ihan mahtava kilpailu ja mun on pakko osallistua risteilyn arvontaan 😀
Mie käyn heti äänestämässä tätä sun matkaa. Kävin tsekkaamassa ne muutkin ja lähtisin mieluusti vaikka kaikille. Tässä vaan yhdistyy mun omatkin suosikit eli juurikin idylliset pikkukylät, viini ja pyöräily. Peukutan!!
Olen käynyt Ranskassa vain Pariisissa. Onhan se nätti city, mutta maaseutua näin vain lentokoneen ikkunasta nyyh! Eli toisin sanottuna oikea Ranska on vielä kokonaan näkemättä.

Reply
Ida - idaloveslife May 16, 2015 - 12:49 pm

Huh kun upee juttu tämä! Ranskassa on tullut visiteerattua vain armaassa Pariisissa, mutta juuri eilen googlailimme uskollisen matkakumppanini kanssa tätä Alsalcen aluetta, mikä sattuma! Itse olen amatöörikulinarismin fyysinen ilmentymä, mutta tuo komeapi puoliskoni ymmärtää jo jostain jotain – tai sitten meikäläinen on liian hyväuskoinen. Risteilykohteista Tallinna on alkanut houkuttamaan meikäläistä, kun viime aikoina on blogeissa genrestä riippuen pyörinyt paljon herkullisia juttuja Tallinasta niin nähtävyyksien, ruuan ja ravitsemuksen kuin majoittumisenkin saralla! Lahden toisella puolella on siis jotain muutakin kuin halpaa alkoholi, hurraa! 🙂

Reply
Soile May 16, 2015 - 1:00 pm

Oi, kuullostaa kivalta reissulta.

Itse olen käynyt Strasbourgissa kaksi kertaa. Kumpikin kerta oli työmatka (robottikoulutus), mutta jonkinverran tuli Strasbourgia nähtyä. Ihana kaupunki!

Reply
Mari May 16, 2015 - 1:04 pm

En ole ikävä kyllä käynyt Ranskassa, vaikka sen maaseudut kyllä houkuttelisi kovastikin!

Reply
sarrrri May 16, 2015 - 1:38 pm

Ihana matka, mun yksi pitkäaikaisista haaveista on toteuttaa just tällainen matka, jossa pörräillään Ranskan maaseudulla ja maistellaan viinejä! <3 Huikeaa jos pääset tuon toteuttamaan! 🙂

Reply
Tuulia May 17, 2015 - 2:43 am

Ranskassa on tullut käytyä kolmeen kertaan, mutta vain yksi reissuista on suuntautunut Strasbourgiin. Ohjelmaamme ei valitettavasti kuulunut viinitiloja, mutta pääsimme sentään näkemään pieniä kyliä ja viinitiloja bussin ikkunoiden takaa. Olisi mukavaa päästä tutustumaan paremmin Alsacen seutuun. Tuo kuva Colmarista on niin lumoava 🙂

Reply
Jepa / Unelmatrippi May 17, 2015 - 5:41 am

Oi, kuulostaapa kivalta reissulta – toivottavasti pääset toteuttamaan sen! Viinitilat alkoivat kiinnostaa itseäni enemmänkin sen jälkeen, kun tuli tehtyä viininmaistelukierros Australiassa. Olisi mukavaa käydä joskus Euroopassakin viinitiloilla.

Reply
Anna / Tämä matka-blogi May 17, 2015 - 9:57 am

: ) Me ollaan ajettu juuri tämä reitti Strasbourgista Colmariin muutama vuosi sitten, tosin autolla. Voin kyllä suositella!

Reply
Annika | travelloverblogi May 17, 2015 - 12:05 pm

Oi, sun matka on ihana! Lähtisin oitis, jos polveni kestäisi fillaroida. Ehkä joskus pörrään tuolla skootterilla. Olen nähnyt ihan liian vähän Ranskaa!

Reply
Jari May 17, 2015 - 2:33 pm

Ranskassa on käyty, mutta Alsacessa ei. Me vilkaistiin paremman puoliskon kanssa nuo kaikki kahdeksan vaihtoehtoa, ja tää sun reissu nousi meillä kärkeen. Pyöräily, viini ja upeat maisemat – ei varsinaisesti mitään valittamista =)

Reply
Maarit May 18, 2015 - 1:03 am

Ihanan matkan olet suunnitellut. Pyöräily on kivaa ja noissa maisemissa olisi varmasti mukava kierrellä! 🙂 Ranskassa en ole käynyt vielä kertaakaan.

Reply
Marja Porkka May 19, 2015 - 2:05 am

Varmasti mukava ja mieleenpainuva matka. Ranska on vielä itsellä tutustumatta.

Reply
Jenni / Globe Called Home May 19, 2015 - 5:52 pm

Alsace on ihana, ja nuo pikkukylät, mitä sä olet valinnut matkaohjelmaan, on aivan upeita. 🙂 Mä kirjoitin pari vuotta sitten tosi lyhyen jutun meidän Alsacen viikonlopusta (tässä: http://globecalledhome.fi/2013/08/viinimaisemissa-alsacessa/ ), mutta pitäisi ehkä joskus vielä palata aiheeseen tarkemmin, sieltä kun jäi vielä juttuja kertomatta!

Reply
Laura May 20, 2015 - 4:15 am

Tämähän on huikea idea! Täytyy tutustua bloggaajien suunnitelmiin.
Olen käynyt Ranskassa muutaman kerran. Alsacessa poikennut linnaretkellä.

Reply
Elise May 20, 2015 - 1:54 pm

Vielä ei ole tullut Ranskassa matkailtua, mutta toivottavasti sekin päivä koittaa pian. Sielläkin on niin monia upeita kohteita 🙂

Reply
MariJ May 20, 2015 - 3:38 pm

Hienoja suunnitelmia! Eri puolilla Ranskaa on tullut ajeltua aikanaan. Hieno maa, jossa on niin erilaisia maisemia. Voisin lähteä vaikka heti taas uudelleen!

Reply
Minna May 21, 2015 - 11:56 am

Aivan ihanalta kuulostaa tuo Ranskan matka ja viinit houkuttelee ja tottakai myös pyöräily ja maisemat siinä ohessa 🙂 Kävin äänestämässä ja laitan viestiä eteenpäin.

Reply
Kysy mitä tahansa -Ja muista risteilyn arvonta! | Tarinoita Maailmalta May 29, 2015 - 8:07 am

[…] vielä(kin!) meneillään olevasta risteilyn arvonnasta – Jos on mennyt ohitse, niin tämän postauksen kommenttiboksissa voit voittaa itsellesi Viking Linen risteilyn Helsingistä Tukholmaan ja takaisinkin vielä! Eli […]

Reply
O. May 29, 2015 - 10:16 am

Kaikki bloggareiden matkaideat oli hienoja ja suurin osa kohteista tuttujakin, mutta tämä pyöräreissu kyllä vetäisi pisimmän korren erikoisuutensa vuoksi!

Reply
Kpu May 29, 2015 - 11:05 am

Mielenkiintoiselta kuulostaa, Ranskan matka on ollut pitkään haaveissa.

Reply
Jenniliini May 29, 2015 - 11:38 am

Ihanan matkan olet suunnitellut, käyty äänestämässä 🙂

Reply
Sanna May 29, 2015 - 12:41 pm

Ranskassa ei ole vielä tullut käytyä, mutta nyt on suunnitteilla matka Italiaan autolla ja paluumatka kulkisi juuri Ranskan Alsacen kautta.

Reply
H May 29, 2015 - 1:32 pm

En ole käynyt. 🙂 Mutta jospa sentään nyt tärppäisi ja pääsisin Tukholmaan. 😀

Reply
sami May 30, 2015 - 7:02 am

Upean suunnitelman olet tehnyt. Ranskassa en ole käynyt.

Reply
Ossi May 30, 2015 - 8:31 am

Haaveissa on joskus päästä Ranskaan Viinejä maistelemaan ja ravintoloita kiertämään

Reply
E-liina May 30, 2015 - 1:44 pm

Olen käynyt Pariisissa puolikkaan päivän verran, kun piti odottaa jatkolentoa. Eli juuri sen verran, että ehti piipahtaa Eiffelin juurella! 🙂

Reply
Jarno May 30, 2015 - 2:12 pm

En ole käynyt Ranskassa ollenkaan. Idylliseltä seudulta vaikuttaa kuvien perusteella.

Reply
Pälvi May 31, 2015 - 2:03 pm

Vielä on mullakin ranska näkemättä, mutta vielä joskus sinnekin suuntaan 🙂 Ja kyllä se valkkari on täälläkin suosikki.

Reply
BIKKE May 31, 2015 - 3:54 pm

Huisilta kuulostaa “kuvitelma matka” 🙂
En ole koskaan käynyt.. mieli tekisi mutta riittäisikö kunto…Mukana arvonnassa!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.