Kaikki tiet vievät Roomaan

by Annika

Lämpimämpien säiden toivossa otimme pienen breikin Skotlannin sateista ja suuntasimme pidennetylle viikonloppureissulle Roomaan. Euroopassa asumisen parhautta on ehdottomasti välimatkojen lyhyys ja lentojen edullisuus! Rooma on toki ollut matkalistalla jo pitkän aikaa ja pitihän minun käydä tsekkaamassa lempimaani pääkaupunki. Heti jo matkalla Roomaan maisemia katsellessa tuntui, että täytynee palata Pohjois-Italiaan katsastamaan Alpitkin!
ryanair

 

Rooman Ryanairin kentältä kesti jokunen tovi päästä itse Roomaan asti, mutta lopulta päästiin kuitenkin hotellille asti. Tätä reissua varten kehiteltiin vähän aikataulun tapaista, jotta kortilla oleva aika ei kuluisi edes takaisin kulkemiseen. Nähtävyyslistalla olivat tietenkin Colosseum, jossa aurinkokin näyttäytyi muutamia kuvia varten. Muutoin sää oli suht pilvinen, mutta kuitenkin paljon lämpimämpi kuin Skotlanti!
colosseum

Rooma oli mukava kaupunki, vaikka tietysti italialaiseen tapaan vähän kaoottinen liikenteen ja vähän muunkin suhteen. Pääsin harjoittamaan italian kielen taitoanikin hieman, vaikka vähän kyllä hirvitti maksaa 3€ pienestä cappucinosta ihan pikkukuppilassa, joka ei ollut edes viihtyvyydeltään kummoinen. Mutta kun ulkona satoi vettä, tarjosi se paikka hyvän verukkeen istua alas toviksi. Vedestä puheenollen, Roomassa oli paljon kivoja suihkulähteitä, Fontana di Trevi tietenkin etunenässä.
fountain

 

Toinen piirre, josta tykkään Roomassa ja Italiassa ylipäätään, on värikkäät rakennukset. Ei ollenkaan skottilaisen harmaita kivirakennuksia, vaan raikkaan värisiä rakennuksia kadut täynnä! Antaa kuvillekin ihan erilaisen tunnelman, kuin ainaisen tumma arkkitehtuuri.
rome
Käytiin myös Vatikaania katsomassa ja satuttiin näkemään itse paavikin ikkunassaan! Vatikaanimuseoon mentäessä ei tiennyt itkisikö vai nauraisiko, kun meidän Roomapassit eivät oikeuttaneetkaan ilmaiseen sisäänpääsyyn kuten luultiin, koska Vatikaanimuseo on Vatikaanissa, ei suinkaan Roomassa. Hurja ero! No, maksettiin kiltisti sisälle, koska haluttiin kuitenkin käydä katsomassa Sikstuksen kappelia, kun siellä asti oltiin.
steps
Kiva oli hetkeksi uppoutua taas italialaiseen kulttuuriin ja kuulla sitä taivaallisen ihanaa kieltä! Rooma on nyt koettu ja nähty, mutta onneksi on vielä monta italialaista kaupunkia jäljellä.

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.