Harry Potterin maisemia ja Ben Nevisin valloitus

by Annika

Skotlanti on onneksi aika pieni maa, joten viikonloppureissuja voi hyvin tehdä  reissun ylämaille kauas kaupunkien vilskeestä. Jos auton vuokraaminen ei innosta tai väärällä puolen tietä ajaminen hirvittää, niin muun muassa bussilla pääsee aika kauas. Junaverkko ei ole ihan niin kattava ja usein bussilippujen hinnat ovat huomattavasti halvempia junalippuihin verrattuna, minkä takia itsekin hyppäsin bussiin ja kohti Fort Williamia. Ja olihan melkoiset maisemat matkalla!

Varsinaisena majapaikkana oli pieni B&B järven rannalla parin kilometrin päässä Fort Williamin kylästä. Ja jälleen kerran, ei voinut ikkunasta ja etupihalta avautuvia maisemia moittia:
BB copy

Matkan päätarkoituksena oli valloittaa Fort Williamin lähistöllä kohoava Ben Nevis, joka on 1344 metrillään Brittein saarten korkein vuori. Säävaraukset osuivat kerrankin kohdalleen ja aloitimme taivalluksen upean aurinkoisena aamuna. Infopisteestä pysähdyin vielä ostamaan aurinkolasit, jotka olin tyypillisiä pilvisiä säitä odotellessa jättänyt kotiin. Ja tarpeeseen tulivat, kuten myös olisi tullut aurinkorasva, jos kukaan meistä olisi aavistanut, että kohdalle sattuisi koko kesän aurinkoisin jakso.

Ben Nevis copy
Skottilaiseen tapaan lampaita oli tietenkin siellä täällä, mutta mikäs niiden seassa kulkiessa. Ylemmäs kun taivalsimme, niin lampaat vähenivät ja maisema muuttui hiljalleen rujommaksi. Ben Nevis on suosittu reitti ja siellä näkyikin yllättävän paljon monentasoista porukkaa, mutta kyllä sinne mukaan mahtui. Lähes koko matka on laakeita kiviportaita, tosin mitä ylemmäs matka jatkui, sitä kivikkoisemmaksi polku kävi. Ja jalat vain vapisivat, mitä pidemmäksi matka kävi..
Ben Nevis 2 copy
Lähes huipulla tuli vastaan tervetullut näky; lunta! Pakkohan siihen oli pysähtyä leikkimään hetkeksi. Ajankohtana oli tosiaan heinäkuu, mutta siitä huolimatta lumikerros oli vielä aika paksu.
ben nevis snow

Huipulla kun oltiin hetki jos toinenkin huilattu, niin eihän siinä auttanut muu kuin alka tähystämään reittiä alaspäin. Välillä jo hirvitti, kun katseli alaspäin ja näki pienen polun mutkittelevan kaukana kukkuloita alaspäin. Tuntui lähes mahdottomalta, että olimme vasta tulleet samaa reittiä ylös!

ben nevis path
Vaellusta seuraavana päivänä jalat olivat tietysti ihan hyytelöä, joten junamatka oli oikein tervetullut keino viettää päivää. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikä tahansa juna, vaan Harry Potterista tunnettu höyryjuna!
Harry Potter train copyMenimme Fort Williamista Mallaigin rannikkokaupunkiin, joka oli ihan söpö pieni kylänpahanen. Sieltä olisi päässyt eteenpäin lautoilla Skotlannin länsipuolen saarille, mutta tämä jäi valitettavasti tekemättä tällä kertaa.
mallaig copy

Samaisella junalla huristelimme takaisin Fort Williamiin ja ihastelimme edelleen Skotlannin jylheitä maisemia. Maisemien lisäksi bongailimme ihania karvalehmiä, jotka ovat kyllä melko hurmaavia kavereita. Sittenpä se olikin jo aika vaihtaa junasta bussiin ja hurautella takaisin Edinburghiin.
hairy coo

Saattaisit tykätä myös näistä

3 comments

Tiina, Kinttupolulla March 21, 2015 - 10:09 am

Oi miten ihanan raikkaan näköistä!

Reply
Annika March 21, 2015 - 5:03 pm

Eikö! Skotlanti on, edelleenkin, ihana 🙂

Reply
Marikaw March 22, 2015 - 5:18 am

Ihana Harry Potter juna, mäkin tahon. 😀 Muutenkin näyttää tosi ihanalta Skotlanti. En ole vielä siellä käynyt, mutta ehdottomasti voisin!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.