Kaupunkien Parhautta: Edinburgh

by Annika

Oi Edinburgh! Jos yksi kaupunki on ylitse muiden, niin minulle se on kyllä Edinburgh. Kun ensin muutin sinne, en ollut siellä koskaan käynyt, enkä juuri kauheasti paikasta tiennyt netistä löydettyjä kuvia enempää. Mutta todellisuus oli niin paljon parempi, kuin mitkään kuvat tai kertomukset voisivat ikinä olla!

1-P9090075

1-P3180169

Kolmen Edinburghissa asutun vuoden jälkeen edelleen haikailen takasin, temperamentaalisesta säästä huolimatta. Eikä siellä oikeasti sada niin paljon kuin legendat kertovat! Skotlannin pääkaupungissa viehättävät käsillä oleva historia ja uskomattoman kaunis arkkitehtuuri, jota kaipaan etenkin nyt Pohjois-Amerikassa asuessa, täällä kun ei historiaa ole juuri nimeksikään.

1-DSCF2135

Pubeja on riittoisasti, osa erikoistuu viskiin, osa ruokaan ja osa ei mihinkään, mutta Edinburghissa asuessa jopa minulla oli kantapaikka. Ja siis minähän en ole ollenkaan oluen ystävä (viskiä kyllä opin juomaan!). Hieno juttu näissä pubeissa on se, että samaan paikkaan voi mennä aamupalalle, lounaalle, kahville, kaljalle, drinksuille tyttöjen kanssa…Monipuolisia paikkoja!

1-P9110284

Edinburgh on suosittu matkailukaupunki, mutta minusta se on vaan hyvä asia. Kaupungista pidetään hyvää huolta, se on suhteellisen siisti, siellä on paljon nähtävää ja tekemistä. Elokuussa tosin vanhankaupungin mukulakivikadut täyttyvät turisteista ihan toden teolla Edinburgh Fringe Festivaalin aikana. Jos sinne siis mieli tekee elokuussa, kannattaa varata majoitus todella etukäteen, varautua maksamaan ekstraa majoituksesta ja tottua siihen, että joka paikassa on porukkaa. Jos taas festivaalimeininki ei kiinnosta tippaakaan, suosittelen miettimään eri ajankohtaa reissulle, sillä Fringe on todellakin joka puolella kaupunkia, eikä kaupungista voi nauttia samalla tavalla kuin festivaalien ulkopuolella.

1-P9110255

Suomalaisen tai kanadalaisen näkökulmasta Edinburgh ei ole erityisen vihreä kaupunki, vaikka siellä pari isoa viheraluetta onkin. Brittiläisten keskuudessa Edinburgh tosin nauttii maan vihreimmän kaupungin statuksesta! Eräs professorini oli suorastaan järkyttynyt, kun mainitsin, että Edissä vois olla enemmän puita ja istutuksia. Mutta toisaalta, kaupungin viheralueiden suunnittelu ei ehkä ollut päällimmäinen asia keskiajalla kaupungin laajentuessa.

1-P3180165

Olipa vihreä tai ei, mahtava kaupunki ja jos tässä joskus vielä muutetaan takaisin Eurooppaan, niin Edinburgh on erittäin vahva kandidaatti kotipaikaksi. Lomallekin menisin sinne fiilistelemään mielelläni, tsekkaamaan lempiravintolat ja kahvilat ja muuten vaan ihastelemaan.

Saattaisit tykätä myös näistä

2 comments

Adam August 10, 2013 - 10:22 am

Oh I miss Edinburgh!

Reply
Kea | Deep Red Blues September 24, 2015 - 12:31 pm

Ooh, en malta odottaa!!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.