Miksi lähteä matkamessuille?

by Annika

On taas se vuoden kylmin aika, jolloin varmasti moni meistä käpertyisi vain peiton alle kaakaomukin kanssa haaveilemaan valkohiekkaisista rannoista ja auringon lämmöstä. Minusta tuntuu, että aina tammikuussa vannon sitten ensi vuoden tammikuussa olevani riittävän etäisyyden päässä talvesta.

Viime vuoden tammikuussa tuumailin kuitenkin, että ehkäpä menisinkin Suomeen ja Matkamessuille 2015 ja näinhän siinä kävi, että minunkin suuntani käy messukeskukseen tänä vuonna. Miksi sitten kannattaa lähteä Matkamessuille käymään? Mitä tämän vuoden messut tarjoavat ja mistä standeiltä minut voi bongata?

Matka_Bloggaaja_logo15

Heti ensin pitää sanoa, että jos vain olet perjantaina 16.päivä Matkamessuilla mukana, niin tule ihmeessä nykimään hihasta jos tulee tuttu naama vastaan! Olen käynyt Matkamessuilla parina vuotena aiemmin, mutta molemmista kerroista on jo vierähtänyt useampi vuosi. Messuilla minua viehättää ne lukemattomat mahdollisuudet ja ideat, jotka näytteilleasettajat tarjoavat. Onpa käynyt niinkin, että en ole koskaan ajatellut jotain kohdetta itseäni kiinnostavana ennen kuin olen jutellut maan edustajan kanssa Matkamessuilla. Siellä on lupa haaveilla!

Messukeskuksen kiertäminen voi käydä melkeinpä urheilusta ja tosiasiahan se on, että kaikki näytteilleasettajat eivät kokeneinta haaveilijaakaan kiinnosta. Mun messuilut rajoittuu vain yhteen päivään enkä halunnut missata niitä standejä, jotka kiinnostivat eniten, joten tein vähän etukäteistutkimusta tämän vuoden tarjonnasta.

Minut löytää todennäköisesti hengailemasta ja haaveilemasta seuraavien standien läheisyydestä:

Costa Rica, Panama & Nicaragua, jotka ovat Viaturin esittelemiä. Näihin maihin haluaisin kovasti takaisin ja Panamassahan en ole käynytkään. Melkein vuoden takainen reissu Väli-Amerikkaan jätti jatkuvan matkakaipuun takaisin ja nuo maat ovat miellyttävän lähellä Kanadasta katsottuna. Suomi-Nicaragua seurakin olisi edustettuna messuilla, joten taidan sielläkin vilahtaa.

Costa Rica

Costa Rican lodge ravintola

Egypti on tämän vuoden partnerimaa ja esillä ilmeisen vahvasti, joten varmasti sielläkin pyörähdän vaikka Egypti onkin jo tuttu maa muutaman vuoden takaa.

Guadeloupe on mielenkiintoinen maa sen takia, etten juuri tiedä siitä paljonkaan. Se kuitenkin kuulostaa mukavan lämpimältä Karibian kohteelta, joten haluan sielläkin käväistä!

Karibian Turistitoimstossa haluan käydä myös juttelemassa, etenkin kohteista jotka soveltuisivat aktiivilomailuun.

Yhdysvaltoihin liittyviä näytteilleasettajia on muutamia ja toki pitää ‘naapurimaan’ tarjontaakin käydä katsomassa ja suunnittelemassa tulevia reissuja.

Nicaragua

Nicaraguan San Juan del Surin biitsit

Näiden lisäksi olen varma, että mielekkäitä ständejä tulee vastaan enemmän kuin aika riittää. Odotan kyllä jo innolla messufiilistä ja monien muiden bloggaajien tapaamista. Ja niin kuin sanoin, jos teitä lukijoita on tulossa messuille, niin olisi huippua nähdä teitä ihan livenäkin!

Kenenkäs muun suunta käy messuille ja onko teillä jo jotain suosikkeja mitä hauatte tarkemmin tutkia paikan päällä?

Saattaisit tykätä myös näistä

8 comments

Laura January 11, 2015 - 4:18 am

Mulla on vähän ristiriitainen suhtautuminen matkamessuihin. Periaatteessa tuntuu siltä että mun pitäisi tykätä niistä koska rakastan matkustamista, mutta kävin pari vuotta sitten Matkamessuilla Suomessa asuessani ja silloin tulin takaisin lähinnä nyrpeänä koska tuntuu ettei messut tarjonneet yhtään mitään. Toisaalta, messuista saa varmasti ihan erilailla irti ammattilaisen näkökulmasta kuten sinun tapauksessasi. Tai ehkä en ole vain messuihminen 😀 Mutta kivoja messuja, varmasti on todella kiva päästä tapaamaan muita bloggaajia, se olisi munkin mielestä kivaa!

Reply
Annika January 11, 2015 - 4:34 am

No voi höh, jos ei ole löytynyt messuilta mitään! Pitää kyllä itsekin myöntää, että joskus olen ollut messuilla, eikä ne mukana olleet kohdemaat vaan oikein iskeneet omiin intresseihin ja näiltäkin messuilta jää moni pöytä käymättä ihan sen takia ettei esimerkiksi risteilyt tai tietyt maat niin kiinnosta.Toisaalta olen ollut sitten esimerkiksi pienemmän aihepiirin messuilla, tässä tapauksessa Outdoors ja Adventure Travel show Ottawassa, ja siellä tuntui, että joka standillä olisi voinut viettää aikaa 😀 Innolla kyllä odotan näitä messuja, joihin menen eka kertaa bloggaajan asemassa. Jännä jännää 🙂

Reply
Milla - Pingviinimatkat January 11, 2015 - 4:02 pm

Ihan mahtavaa kuule tavata sinutkin viimein ihan kasvotusten 🙂 Torstaihin!

Reply
Annika January 11, 2015 - 4:20 pm

Joo olen itsekin kyllä ihan innoissani 🙂 Nähdäänpä pian!

Reply
Annika January 11, 2015 - 4:24 pm

Mulla on vähän sama kokemus noista messuiluista kun Lauralla, mutta katotaan mitä ensi viikkoa tuo.
Onko tosiaan niin, että ollaan kaikki neljä Annikaa samassa maassa samaan aikaan? 😛

Reply
Annika January 11, 2015 - 4:33 pm

Hahaa, niin muuten taidetaan olla kaikki paikalla!! Tämä jos mikä on ryhmäkuvan paikka 😀

Reply
Teea / Curious Feet January 13, 2015 - 4:14 pm

Oon todella innoissani näistä messuista! Viime vuonna olin Espanjassa, niin en päässyt mukaan. Pari vuotta sitten viihdyin siellä aamusta iltaan kun juttelin niin monen ihmisen kanssa, kuuntelin esityksiä ja haalin karttoja. Mutta oli mulla tuossa välissä muutama vuosi kun en käynyt ollenkaan. Nuorempana kävin monta kertaa peräkkäin, mutta sitten kerran jostain syystä petyin. Parit messut jäi sitten väliin kun koin, etten juuri saanut sieltä mitään. Nyt on taas eri fiilis :). Ja vielä erityisen mukavaa on se, että tänä vuonna siellä tulee tavattua tuttuja ja vähemmän tuttuja matkabloggaajia 🙂

Reply
Annika January 14, 2015 - 2:20 am

Minä oon kans oikein innoissani 🙂 Etenkin mukavaa olla siellä bloggaajana ja tavata muita “työkavereita”! Nähdään siis siellä 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.