Sea to Sky Gondola: Maisemia vuorten keskeltä

by Annika
sea to sky gondola kuva

Squamish on kaikella mitta puulla pieni kaupunki, mutta se sijaitsee keskellä suuria vuoria. Vuoria ei voi olla huomaamatta, katsoipa mihin suuntaan tahansa, sillä ne dominoivat maisemia joka puolella. Ja mikäs niitä katsellessa! Juurikin vuorien läheisyyden ansiosta Squamish tarjoaa patikointimahdollisuuksia maisemilla, jotka ovat vertaansa vailla.

Suurimmalle osasta patikointi-ja maastopyöräilypoluista saa nähdä vähän vaivaa edes sinne alkuun päästäkseen, mutta onneksi tähänkin on poikkeus, joka vahvistaa säännön! Sea to Sky Gondola vie vaivattomasti korkeuksiin ja nostaa samalla maisemat uusiin ulottuvuuksiin. Lievästä korkeanpaikankammosta kärsivänä matkan aikana muutamaan otteeseen täytyi pitää katse tiukasti yhdessä kohtaa, eikä vilkuilla kaukana alhaalla vilahtelevia puiden latvoja..!

untitled-8

untitled-20

Perille päästyä voi istahtaa lepuuttelemaan hermoja drinkin ääreen, tai kahvin, jos kellonaika ei ole vielä sovelias terävämmälle drinkille 😉 Sea to Sky Gondolan huipulla olevasta kahvila-ravintolasta saa myös purtavaa, sitten kun nälkä iskee. En ole testannut ruokapuolta tuolla vielä, joten en voi kommentoida paikan vegeystävällisyyttä. Kuuma glögi (no mulled wine eli ei ihan sama) löytyi kuitenkin listalta talvisaikaan lämmittämään.

Mutta siis, patikoinneistahan meillä oli puhetta eikä niinkään syömisistä. Talviaikaan voi vuokrata lumikenkiä, mutta monet reitit ovat kolattuja ja hyvin tallattuja ihan kengilläkin tepasteltavaksi. Kesäaikaan alueella on paljon laajempi reittivalikoima ja osa reiteistä vie läheisille huipuillekin, jos backcountry camping / hiking kiinnostaa.

untitled-12

untitled-9

untitled-7

Himopatikoija ei kuitenkaan tarvitse olla nauttiakseen upeista näkymistä, sillä puisia näköalatasanteita löytyy aivan läheltäkin, ainakin talvipakkasilla juuri sopivan kävelymatkan päässä. Näkymät ovat tasanteesta riippuen eri suuntiin, mutta upeat joka tapauksessa, ja Pohjois-Amerikan eteläisintä vuonoa voi ihastella monet tovit.

Ensimmäinen visiittini oli talvisaikaan, mutta koska minulla on Sea to sky Gondolan kausipassi, tulee sinne mentyä varmasti vielä monta kertaa! Kesäiltaisin huipulla on usein, ehkä jopa ihan viikoittain, musiikkiesityksiä ja muita tapahtumia. Silloin tällöin koko pulju on suljettu TV-kuvausten takia, itse bongasin tutun näköisen riippusillan Altered Carbon-sarjasta äskettäin.

untitled-10

untitled-11

Koska Squamish ei varmaan ole kovin monen matkalistalla itsessään, kannattaa muistaa että tännehän pääsee Vancouverista alle tunnissa! Squamish Connector bussi vie suoraan Sea to Sky Gondolalle Vancouverin keskustasta, jos ei ole omaa autoa käytössä.

Sea to Sky Gondola hyödyllistä tietoa

Nettisivu: Sea to Sky Gondola

Sijainti: Squamish, noin tunnin verran Vancouverista pohjoiseen

Hinta: Aikusten päivälippu $39.95 (tämä on se piirun verran edullisempi nettihinta etukäteen ostettuna)

Kenelle: Aikuisille, lapsille, vanhuksille – ihan kaikille! Koirat myös tervetulleita, mutta koiralipun ($15) voi ostaa vain alaspäin eli koiralliset saavat sporttisena kävellä huipulle. Missä on tämän jutun logiikka sitä en tiedä…

Saattaisit tykätä myös näistä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.