Instagram Travel Thursday: Lake Placid, NY

by Annika

Elokuisella  road tripillä ja telttailuretkellä ajelimme monien kivojen paikkojen ohi. Kun vihdoin patikoimisen ja telttailun jälkeen jätimme metsät taaksemme ja saavuimme takaisin ihmisten ilmoille, oli Lake Placid lähin kaupunki. Talvikaudella laskettelu/lautailu/hiihto/talviurheilupaikkana tunnettu Lake Placid on söpö pieni kaupunki, jonka ei ikinä uskoisi kokonsa puolesta olleen talviolympiaisäntä -Ja vieläpä kaksi kertaa!
2013-09-19_1379597893
Hurmaava pikkukaupunki on todellakin orientoitunut ulkoilmaelämään. Urheiluvälinekauppoja ja hotelleja on siellä täällä, kuten myös shuttle bussit läheisille vuorille hiihto- ja laskettelumaastoihin. Voin vain kuvitella, että kaupunki on todella tunnelmallinen talvella lumen peitossa, sillä se oli juuri sellainen paikka missä haluaisin istuskella takkatulen ääressä tai lämpimässä kahvilassa, kun ulkona on pakkasta ja hurjasti lunta. Siellä oli vielä kesälläkin vähän after-ski meininki.
2013-09-19_1379598139
Kesäaikaankin kaupungissa oli paljon aktiviteetteja meneillään; jääkiekkoleirejä jäähallissa, vesiurheilua läheisellä järvellä sekä tietenkin meitä väsyneitä patikoijia, jotka haahuilivat kuumeisesti etsien kahvilaa. Ja halleluja, olihan siellä Starbucks! Ja vielä muuten takan kera, tosin kelit ei oikein passanneet yhteen takkatulen kanssa. Lake Placidissa on selvästi pienen, vanhanaikaisen kylän tunnelmaa. Tämän huomasi kylän yleisestä ilmeestä; kaikkialla on hirsirakennuksia (tai ainakin ne on tehty siltä näyttämään, liekö nuo sitten aitoja..) ja puisia ranskalaistyylisiä kylttejä roikkuu kauppojen ulkopuolella. Starbucksin löytäminen oli suorastaan haastavaa, koska siellä ei ollut sitä perinteistä vihreää, seinästä törröttävää logorinkulaa, mikä ei olisi sopinutkaan kaupungin lookkiin ollenkaan.
2013-09-19_1379598258
Ylläolevat karhut sen sijaan sopivat kyllä Lake Placidin tunnelmaan, mutta aika röyhkeitä olivat, kun kesäkuumallakin kehottivat lunta miettimään!

Muita Instagram Travel Thursdayn matkablogeja voi käydä tsekkaamassa esimerkiksi Kaukokaipuun sivuilta!

Saattaisit tykätä myös näistä

8 comments

Satu VW September 19, 2013 - 1:48 pm

Tuntuu siltä että “kaikki” ovat olleet tänä kesänä jenkeissä roadtripillä, alkaa itseäkin vähän houkuttamaan…:)

Reply
Annika September 19, 2013 - 7:56 pm

Suosittelen lämpimästi! Mulla tekisi hirveästi mieli juurikin toiselle puolelle Yhdysvaltoja, eli Kalifornian suuntaan. Joskus tässä vielä..:)

Reply
Kea September 19, 2013 - 3:59 pm

Ihana tää Lake Placid. Sinne päin tiirailtiin viime vuonna Burlingtonista, Vermontin puolelta. Ehkä joku päivä pääsen vielä New Yorkin pohjoisosiinkin!

Reply
Annika September 19, 2013 - 7:57 pm

Joo tämä oli söpö paikka! Ja varmasti talvella vieläkin idyllisempi. Oishan noita osavaltioita vielä tutkittavaksi asti 🙂

Reply
VeeraBianca September 19, 2013 - 4:31 pm

No johan täällä näyttää muuten ulkoasu ihan mahtavalta -ten points! Näitä kuvia ihastelinkin jo Instagramin puolella, hauskaa sitten aina ilallla tulla lukemaan vähän aiheesta : )

Reply
Annika September 19, 2013 - 8:00 pm

Kiitos! Kauan tätä pähkäilitiinkin, mutta onneksi löytyy lähipiiristä noita osaajia, jotka saa nettisivut näyttämään miltä vain! Ja oikeassa olet, itsekin tykkään päivällä (töissäpä tietenkin) selailla Instagramia, ja sitten illalla syventyä asiaan tarkemmin 🙂

Reply
Nella Kaukokaipuu September 22, 2013 - 12:11 pm

Huikea postaus paikasta, josta en taida olla mistään muusta matkablogista lukenutkaan. 🙂 Tosi suloinen tuo ensimmäisen kuvan kylttikin!

Reply
Annika September 22, 2013 - 1:42 pm

Kiitos! Tykkään kauheasti kaikenmoisista puisista tai vanhanaikaisista kylteistä, ja niitä tuolla oli kyllä ihan mukava määrä! Täällä Kanadan ja Yhdysvaltojen itäpuolella tuo Lake Placid on tosi suosittu talvilomapaikka, etenkin lapsiperheet suuntaavat sinne usein täältä joulu-ja talvilomille, koska se on vain muutaman tunnin ajon päässä, mutta kuitenkin tuntuu, että on “käynyt jossain”. Kuvista ei oikein käy ilmi, mutta tuolla oli ympäärinsä myöskin vuoria ja kukkuloita 🙂

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.