Kesäinen viikonloppu Ottawassa

by Annika

Joskus on kiva seikkailla ihan omissa kotimaisemissa ja kun elokuun pitkä viikonloppu oli ovella, oli suunnitelmissa leikkiä turistia täällä Ottawassa. Kesäaikaan täällä on yleensä tapahtumaa jos jonkinlaista, joten ei ollut vaikeakaan keksiä tekemistä ja viikonlopulle sattui vieläpä kaunis kesäsää. Tällä kertaa siis juttua ihan kotihuudeilta!
2014-07-17_1405638293

Turistikierrokseni alkoi mistäs muustakaan kuin kahvilasta. En kuitenkaan ollut menossa sumpille, vaan vierailemaan Ottawan oman kahviketjun kahvipaahtimossa. Bridgehead on kyllä niin loistava business, että olen sinne dollarin jos toisenkin upottanut. Kahviloiden juomat ja syötävät ovat täysin luomua ja reilun kaupan tavaraa ja lisäksi tämä firma panostaa kahvin laatuun enemmän kuin tavan starbucksi. Kahvikierroksella opin, että esimerkiksi Guatemalalaista kahvia tarjotaan vain silloin kun se on ‘kausituote’ eli muutaman kuukauden. Kun Guatemalan kahvikausi loppuu, tarjoillaan jonkin toisen maan kahvia ja niin edelleen. Kahvinviljelijät ovat hekin tarkkaan valittuja pientilan omistajia, joille maksetaan reilun kaupan periaatteiden mukaisesti reilu palkka. Paahtimokierroksella käytiin läpi kaikki kahvipavun vaiheet pavusta kahviksi ja oli kyllä mielenkiintoinen ja hyväntuoksuinen kokemus!

2014-08-02_1406995268

Turisti-minän matka jatkui Ottawan Buskers Festival tapahtumaan, eli katutaiteilijoiden kokoontumiseen Ottawan keskustassa. Olihan siellä showta jos minkälaista. Olin itse asiassa niin äimänä, etten tajunnut edes ottaa kuvatodisteita!

2014-07-18_1405721524

Ottawassa on muuten aika kivat pyöräreitit ja autottomana pyörä onkin ainoa kulkuvälineeni. Kanaalin ja joen varrella kulkeva pyöräreitti vei Ottawan vanhalle lentokentälle, joka on nykyään ilmailumuseon kotipaikka. Vanhoja ja tosi vanhoja lentokoneita ja muita lentäviä vempaimia oli oikeastaan aika hauska katsella ja samalla tuli sivistettyä itseä ilmailun historiastakin.

2014-08-03_1407094010

Välillä sai kyllä ihmetellä, että ihan tosissaanko nämä menopelit oli joskus lentämiseen tarkoitettuja!

2014-08-03_1407100128

Lähes joka viikonloppu tulee pyörähdettyä myös maalaismarkkinoilla ja nyt etenkin kun kaikki hyvät kasvikset on saatavilla! Monesti siellä tulee käytyä ihan vain tunnelman takia, mutta näin loppukesästä (voiko näin edes sanoa vielä??) on kukkakaalit, maissit, parsakaalet, tomaatit ja sun muut tarjolla ihan lähitiloilta. Lisäksi nämä markkinat on paljon lähempänä kuin ruokakauppa, joten senkin puolesta suotavaa siellä shoppailla.

2014-08-13_1407970332

Jokos muuten tiesitte, että Tarinoita Maailmalta on myös Facebookissa? Sitäkin kautta pysyy kätevästi kärryillä Ottawan seikkailuista ja kaikesta muustakin! Ja jos Ottawa kiinnostaa enemmänkin, niin tsekkailkaapas iPhonen omistajat mun tekemä travelbook Create Tripsissä.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday tempausta. Matkakuumetta voi käydä nostattamassa tuttuun tapaan kampanjan järjestäjien sivuilla: Kaukokaipuu, Wanderlust Expert ja Destination Unknown. Allekirjoittanutta voi seurailla Instamaailmassa Ankkuliini -nimimerkin takaa.

Saattaisit tykätä myös näistä

16 comments

Eija / Vailla Pysyvää Osoitetta August 14, 2014 - 1:09 am

Vau, hieno tuo travelbook! 🙂 Varmasti otan käyttöön, jos päädyn Ottawaan.

Reply
Annika August 14, 2014 - 7:56 am

Kiitos! Siinäpä sulle seuraavaa haastetta sinne maailman toiselle puolen, matkahan vois jatkua Kanadaan 😉

Reply
Lotta Watia | Unagidon August 14, 2014 - 2:58 am

Siis keltaisia ja punaisia kukkakaaleja? En oo ikinä nähnyt tuollaisia! Onko ne saman makuisia kuin valkoiset?

Reply
Annika August 14, 2014 - 7:59 am

Täällä näkee aina sillon tällöin, etenkin noita keltaisia enemmänkin. Violetteja lähinnä näin kesäaikaan vaan. Nuo violetit ja keltaiset on vähän miedompia maultaan ja olikohan tuo keltainen vähän makeampi kans.

Reply
annakoskela August 14, 2014 - 9:15 am

Mä näin tuollaisia vanhoja koneita Munchenin museossa. Olipa hienoja!

Nuo maalaismarkkinat ja lähiruoka on niin lähellä mun sydäntä ja sielunmaisemaa. Niitä ei Oulussa ole, mutta onneksi jonkun verran löytyy lähituottajien tavaraa kaupoista. Ja ainahan voi käydä markkinoilla ulkomailla 🙂

Reply
Annika August 14, 2014 - 12:37 pm

Joo nuo konevanhukset oli kylla aika veikeita 🙂 Eiko Oulussa ole mitaan toria jossa ois maalaismarkkinoita?? No johan on…taas uusi syy matkustaa 😉

Reply
Marimente August 14, 2014 - 9:39 am

Lähiseutumatkailu ja omien kulmien tutkiminen kunniaan! 🙂

Tuli muuten tuosta rakkauslukkosillasta mieleen, kun pari päivää sitten kuulin uutisen Pariisissa sijaitsevasta vastaavanlaisesta sillasta, johon on kuulemma nykyään kielletty laittamasta enää lisää lukkoja, silta kun on satojen lukkojen voimasta vaarassa pettää pian jalankulkijan alta! Vaihtoehtona oli, että rakastavaiset menisivät tuolle sillalle, ottaisivat siellä yhteisselfien ja postaisivat sen jollekin varta vasten kyseistä tarkoitusta varten perustetulle sivustolle.

Ja kahvipaahtimon vastapaahdetun/jauhetun kahvin tuoksu <3

Reply
Annika August 14, 2014 - 12:35 pm

No jestas, on Pariisissa sitten vissiin lukko jos toinenkin 😀 Talla sillalla ei ihan niin montaa lukkoa viela ollut 😉 Ja todellakin vastapaahdetun kahvin tuoksu on ihana! Pitipa tietenki lahtea kahville tuon kierroksen jalkeen 🙂

Reply
Kaukokaipuun Nella August 14, 2014 - 1:57 pm

Upeita kukkakaaleja, en ole tuollaisia koskaan nähnytkään! Ja hei, mä käyn ehdottomasti lataamassa sun matkaoppaan, huippua!

Reply
Annika August 15, 2014 - 7:34 am

Hahah, ne on aika veikeitä kaaleja tosiaan 🙂 Ja jee kirjan lataukselle 😀

Reply
veerabianca August 15, 2014 - 10:45 am

Tosi hieno sun Ottawa guide! 🙂 Toivottavasti vielä jonain päivänä matkustan tuohonkin suuntaan niin otan oppaasi käyttöön 😀

Ps. Huomasithan että oma blogini ei ole enää nimeltään Running With Wild Horses 🙂

Reply
Annika August 15, 2014 - 7:21 pm

Kiitos! Ja err, huomasin joo että blogin nimi on muuttunut mutta kopsasin vaan ton loppujutun vanhasta postauksesta..SORI! 😀 Vaihdettu!

Reply
Kea/Deep Red Blues August 16, 2014 - 10:53 am

Mä niin tykkään noista värikkäistä vihanneksista Jenkeissä ja Kanadassa. Vaadin saada tänne Suomeenkin. Ottawa vaikuttaa sun blogin kautta niin tunnelmalliselta paikalta!

Reply
Annika August 16, 2014 - 12:37 pm

Minä kans! Elämässä pitää olla vähän (enemmänkin) väriä 🙂

Reply
Martta August 19, 2014 - 1:46 pm

Ihanaa luettavaa! Tätä ja muita sun Ottawa-postauksia lukiessa tulee kauhea hinku päästä Ottawaan. Se kuulostaa niin mukavalta paikalta. Muutan kahden viikon päästä vuodeksi parin tunnin päähän Kingstoniin, joten enköhän pääse pian käymään siellä. Tosi kiva, että löysin sun blogin. En ollut aikaisemmin ajatellut Ottawaa sen kummemmin, mutta sait mut innostumaan, ja voin nyt napsia täältä vinkkejä Ottawan matkaa varten.

Reply
Annika August 19, 2014 - 4:48 pm

Kiitos Martta! Suosittelen ehdottomasti Ottawassa vierailua, kun noinkin lahella tulet olemaan 🙂 Hyvia ajankohtia vierailuun on helmikuun Winterlude Festival tai toukokuun Tulip Festival!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.